Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Wczoraj przy kasie w ursynowskim Lidlu (ja z mała w kieszonce, rzecz jasna):

[kasjer] - To operowalne jest?
    [ja] -
    [kasjer] - Ta narośl?...
    [ja] -

buhehehehe

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Wciąż nie mogę wyjść ze zdumienia, jaką ogromą siłę sprawczą mają chusty... (bo przecież to nie tylko mój urok osobisty tak działa ): kasjerki obsługują bez kolejki, kolejkowicze puszczają przodem, samochody się zatrzymują niemal z piskiem opon... Ech, żeby tak było i bez chust, świat byłby lepszy...
    Przez dwie aktywne (nie przeleżane!) ciąże nie spotkało mnie tyle uprzejmości, co teraz w ciągu kilku dni, gdy noszę się wszędzie z małą

Historyjka sprzed chwili dosłownie:
    Wracałam z lasu z małą w kieszonce, musiałam przejść przez b.ruchliwą ulicę. Z jednej strony jechała ciężarówka, a za nią sznur samochodów i z drugiej to samo. Postanowiłam się nie pchać, bo takie giganty pewnie by nie wyhamowały... A one co? Jeden się zatrzymał, drugi się zatrzymał, a metis z dziecinką w chuście przeszła dumnie przez przejście, pozdrawiając kierowców z ciężarówek z lewa i z prawa...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustonówka Awatar Karola
    Miejscowość
    Bielsko-

Domyślnie

U nas pozytywnie. Ostatnio byłam z moją Mamą na giełdzie kwiatowej w Tychach. Małego miałam w 2 x bo motaliśmy się na parkingu (no może przy tym motaniu przy aucie ludzie się dziwnie patrzą ale potem jest ok) w każdym sklepiku Panie wzdychały jaki słodki a jaki przytulony do mamy .
    Ale najlepiej było jak poszliśmy pod wiaty gdzie handlują ciętymi kwiatami, idziemy, idziemy a tu ktoś za nami krzyczy: halo, halo co Pani tam ma - obracam się a to dwóch Panów na pace swojego dostawczaka wielce zadziwionych - pokazuje im że dziecko a oni na to uśmiech od ucha do ucha i jeden do drugiego mówi: ale się tam skukał.

Uprawnienia umieszczania postów