Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

ostatnio zaczepił nas taki staruszek ksiądz, Piotr był zamotany, ja trzymałam starszaków za ręce+ M z dzieciem nr 3 obok, a ksiądz do mnie: "jaka Ty cudna jesteś mateczko" a potem do mojego M "cudna jest, prawda?" wzruszyłam się, nie powiem, oj wzruszyłam...

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    ostatnio zaczepił nas taki staruszek ksiądz, Piotr był zamotany, ja trzymałam starszaków za ręce+ M z dzieciem nr 3 obok, a ksiądz do mnie: "jaka Ty cudna jesteś mateczko" a potem do mojego M "cudna jest, prawda?" wzruszyłam się, nie powiem, oj wzruszyłam...
    piekne...
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar dagape
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tydzień temu idę z Zosią w plecaku przez rynek. Mijają mnie turyści - model 2+2. Dzieci tak na oko 3 i 5 lat. Kiedy jestem jeszcze przed nimi, tatuś mówi do najmłodszego dziecka: "popatrz synku, popatrz! coś się pani do pleców przykleiło "

Kiedyś cyganka mnie zaczepiła. Byłyśmy zawiązane w 2X, Zosia wtedy spała. Spytała się mnie: co ja tam mam, po odpowiedzi: śpiące dziecko, zaczęła się zastanawiać jak mi się udało ją tak zawiązać, bo oni też kiedyś nosili, ale bardziej w pozycji kołyski

A poza tym, bardzo mi się podoba jak idę z Zosią w chuście, to często mnie przepuszczają ludzie w supermarkecie przy kasie. Z wózkiem to się nie zdarza.

Chustonówka Awatar asiulec
    Miejscowość
    Radomsko

Domyślnie

Może ja też się pochwalę troszeczkę. Otóż mieszkam raczej w małym mieście i to w dodatku na peryferiach, nie widziałam jeszcze w dzielnicy mamy z dzieckiem w chuście... Mam za sobą dopiero 2 dłuższe spacery ale już widzę, że ludzie obserwują. Gdy idę ulicą czasem obserwuję jak kierowcy zaciekawieni zwracają głowy w moim kierunku, zwłaszcza kobiety, nieraz rowerzyści obracają głowy żeby zobaczyć jak to wygląda od frontu a kilka osób mnie nawet zaczepiło. Jedna pani stwierdziła, że wyglądamy uroczo, usłyszałam też "o jak małemu fajnie się musi spać tak blisko mamy". Jedna starsza kobietka powiedziała, że mam bardzo ładne dzieci i że "pomysłowe to wiązadło" Dzisiaj w sklepie inna zapytała gdzie coś takiego kupić. Na razie więc spotykam się z sympatią ludzi i pozytywną reakcją a także ciekawością.

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a mnie wkurzyło dziś... Młody cos zaczął ryczeć niemiłosiernie, nie wyspał się. Nic nie działało, był śpiacy. No to ja go do chusty i - ziut - na dwór. Jak jest zły, to wscieka go motanie. Wiec załączył wrzaskuna, motałam go na dworze. Po pieciu minutach zasnął, ale co sie wczesniej nasłuchałam, jak dziecko męczę, jakie ono biedne i jaką jestem wyrodna matką etc. W pewnym momencie musiałam mocno ugryxc sie w jezyk, aby coś nie chlapnąć (n ietsety często najpierw mówię, a potem myślę).
    Najważniejszy, ze młody sie uspokoił.

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Cudne, Marysiu

Chustonówka Awatar szeklanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja muszę przyznać, że więkoszość to pozytywne komentarze, głównie dlatego że Bibi w chuście prawie ciągle śpi i wtedy wygląda jak aniołeczek i jakoś otoczenie uważa że w takim razie krzywda mu się nie dzieje

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Wsiadam dziś do windy z półprzytomną Małą w MT. W windzie pani, która się do mnie uśmiecha, mówi: dzień dobry. Odpowiadam uśmiechem wciskam guzik i obracam się nieco bokiem. W tym momencie słyszę: Ja nic nie widziałam jak pani wchodziła a Pani ma tu taką cudną niespodziankę na plecach. Anioł po prostu. A jak jej wygodnie...

No i następny miętek będzie chyba ze skrzydłami anielskimi.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Wychodzimy "na dzielnicę" w plecaczku, pod blokiem dzieciarnia młodsza i starsza przesiaduje, chłopczyk tak z 5 lat na nasz widok: "Dzidziuś, dzidziuś w ... kapeluszu!"
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec

Domyślnie

JoShiMa - mam poda ze skrzydłami własnie.
    Ja dziś dałam pokaz motania u fryzjera. Wszyscy dostawali wytrzeszczu że dziecko grzeczne, że nie wypadnie i że na piętro sie z nim wtaszczyłam.
    Zamotałam młodego tak, że na bandżi nogli byśmy skakać i pomknęłam w miasto
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MamUsza Zobacz posta
    Kurcze przymierzyłabym się do jakiegoś. Mógłby być i bez skrzydeł.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MamUsza Zobacz posta
    a co to są skrzydła w podzie?

Uprawnienia umieszczania postów