Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

mnie pytali czy mam szelki, czy jakiś worek do kurtki doszyty - a może luzem i się tylko mnie dzieciak trzyma (na barana siedzi)...... Albo pytają czy ta kurtka to specjalnie ma dziurę na plecach wyciętą...

Chustonoszka Awatar Alix

Domyślnie

Zazwyczaj wzbudzam sensację, nawet w Warszawie i to nie na jakims zakuprzu Nie ukrywam, że czasem mnie to denerwuje... Bo ciągle ktoś coś...

Spotykam różne reakcje, zazwyczaj pozytywne. Np. kiedyś starszy pan zatrzymał się, wlepił w nas wzrok i powiedział z zachwytem: pięęękneeee, ależ przepięęękną rzecz widzę

Ludzie mnie mijają i słyszę często: o matko!!! widziałaś??? Jaki słooodkiiii...
    Maciuś ma kombinezon do chusty, ciemnobrązowy, trochę włochaty z uszami. I często słyszę: O matko, myślałam, że to piesek
    A kiedyś szłam ulicą, jakaś kobieta zatrzymała się naprzeciwko mnie z rozdziawioną buzią, minęłam ją, a ona z autentyczną ulgą: o matko, myślałam, że pani prawdziwego niedź wiedzia niesie

Słyszałam też:
    O, tobołeczek!
    Patrz, ma dziecko za pazuchą
    O jak mu dooobrze przy mamuni

Zimą, kiedy używałam polarowej narzuty ludzie mówili: ale fajne to nosidełko, takie ciepłe, z polaru widze a wygodne?
    A jemu wygodnie? A czy mu ciepło?

Oczywiście w malym miescie, z którego pochodzę wzbudzam nie mniejszą
    Ale też zazwyczaj reakcje są pozytywne: fajnie nosisz, pewnie mu ciepło i dobrze

Ale usłyszałam też, że nigdy się od niego nie odczepię jak będę tak nosić, a jedna sąsiadka zapytała mojej rodziny dyskretnie czy my nie mamy na wózek...

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

dziś usłyszałam pierwszy negatyw - że może to i dobre, może nawet wygodne, ale cytuje 'obrzydliwie wygląda', szczególnie jak 2jkę naraz sie nosi (przód +tył) jak można mówić że noszenie w chuście wygląda obrzydliwie?? I to matka 2jki dzieci - malucha ok. 8 mies i starszaka ok. 7 lat.....

Chustonoszka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

to nie widziała koleżanka jeszcze mnie - wielbłąda dwugarbnego jak się starsza zmęczy i nie chcę, żeby się darła na całą klatkę to wrzucam ją na barana i tak suniemy na górę

ale ja ostatnio zauważyłam coraz więcej spojrzeń i komentarzy przychylnych
    i coraz więcej osób wie, co to chusta
    jeszcze niedawno słyszałam od przechodniów omatkoboska! a teraz coraz częściej: o, chusta!

Chustofanka Awatar usia
    Miejscowość
    Sierpuchowo ;-)

Domyślnie

Ostatnio jak szłam z Lenką zamotaną w MT na plecach szłysze za sobą komentarz dwuch kolesi od kieliszka idą i
    -zobacz jak niesie
    -no i nie boi się że zgubi
    -e tam zobacz jakie ma pasy grube i jak to solidie zrobione
    -ta siedzi bliziutko mamy i mu tak dobrze
    (*) 15.10.2007r (9tc)

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kareia Zobacz posta
    to nie widziała koleżanka jeszcze mnie - wielbłąda dwugarbnego jak się starsza zmęczy i nie chcę, żeby się darła na całą klatkę to wrzucam ją na barana i tak suniemy na górę

ale ja ostatnio zauważyłam coraz więcej spojrzeń i komentarzy przychylnych
    i coraz więcej osób wie, co to chusta
    jeszcze niedawno słyszałam od przechodniów omatkoboska! a teraz coraz częściej: o, chusta!
    może cie poprostu z matka boską mylą a teraz przywykli ze im matkaboska tam pomyka i chuste zauważyl;i
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar Kate
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

bieznik najlepszy)
    ja tez raczej spotykam sie z pozytywnymi rekcjami ale ostatnio tez mi Pani w berecie powiedziała z emałej zaraz głowa odpadnie:/
    Kasia mama Kornelii, Misi i Franka

Chusteryczka Awatar zuo
    Miejscowość
    Wasza-wa ;)

Domyślnie

mnie czasem zaglądają do Franka w mt z tzw. zyczliwymi komentarzami na ogół zabawne bywa to, ze ja mam 182 cm wzrostu i wscibskie staruszki musza na palcach stawac ...
    usia - wadny dyaloggg

Uprawnienia umieszczania postów