Ostatnio jakaś Pani w kolejce na poczcie powiedziała:"O jak ładnie, że nie w wózeczku!"
Ostatnio jakaś Pani w kolejce na poczcie powiedziała:"O jak ładnie, że nie w wózeczku!"
Hi hi hi. Przypomniało mi się, że chyba w weekend zrobiłam niechcący problem córce kuzynki. Jej dwuletni synek, kiedy zobaczył jak motam córkę w chustę przed wyjściem na spacer, oświadczył, że on też chce być tak zawinięty w szmatkę. Córka kuzynki nie zabiła mnie wzrokiem, ale nie chcę wiedzieć co pomyślała.
Dzisiaj na spacerze jedna pani zawołała: "udusi pani to dzieciątko" - nie wiem nawet co o tym myslec czy smiac sie czy wkurzać![]()
E. 2009
"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski
Dziś w sklepie jedna pani zachwycała się Baśką w chuście i nawet przepuściła nas w kolejce
Truskafka, ten gobelin mnie rozłożył![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"