Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja ostatnio byłam z Franiem na uczelni - przy motaniu dosłownie WSZYSCY zwracali na nas uwagę, w większości wcale nie dyskretnie, komentowali różnie: "Ale to fajne", "Ale to dziwne", "Zobacz, co ona robi" itd. Mój kolega z roku skomentował, że nosze jak jakaś Afrykanka Pani mgr, u której byłam na wpisie, była lekko zaskoczona i zniesmaczona, "bo mu za zimno na pewno" (a ja myslałam chwilami, że się ugotuję - Frankowi kobieta też się nie spodobała i dał temu głośny wyraz), za to wykładowca na egzaminie był zachwycony, przepytał nas szybciutko i jeszcze chwalił, że synek taki grzeczny i na egzaminie umie się zachować

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Spaceruję dzisiaj z Ewką, Ewka pod osłonką, ja pod polarem, obok kolezanka w szmacie swojego sześciotygodniowego niesie i pcha wózek z córką, aż tu mijająca nas babina mówi surowym głosem "no, rozepnie się pani suwak i dziecko wypadnie! Niech pani lepiej trzyma rękami!". A ja na to: "a mogę nawet podskoczyć i nie wypadnie!" i zaczęłam skakać w miejscu
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    A ja na to: "a mogę nawet podskoczyć i nie wypadnie!" i zaczęłam skakać w miejscu
    wyobr5ażam sobie minę baby
    ja standardowo odbieram Bartosza z przedszkola z Hanka w chuście także wszyscy już przyzwyczajeni do naszego widoku ale z racji ferii grupy są łaczone i młody przez tydzień chodził do budynku starszaków. Wczoraj w szatni go ubieram a obok jakis chłopczyk nam się przygląda i mówi "mamo, dlaczego Ty mnie tak nie nosiłaś?

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dzisiaj mój sąsiad ustąpił mi w drzwiach do klatki z komentarzem: "a, bo pani z bagażem idzie - jakby pani chociaż słowo powiedziała to bym i na górę wniósł" Hehehe - ciekawe czy mnie, czy dziecia

A swoją drogą to byliśmy dziś na miłym spacerze -z mnóstwem osób rozmawialiśmy (tyle nas zaczepiało) i wszyscy byli nastawieni super pozytywnie

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Wczoraj prawie cały dzień wędrowałam z Małą po Warszawie. Na dworze nosiłam ją na brzuchu pod kurtką a w CH przełożyłam na plecy. Ludzie na ogół sympatycznie się uśmiechali, szczególnie starsi. W pociągu kiedy motałam ją przed wyjściem zarejestrowałam kilka zaciekawionych spojrzeń bardziej lub mniej ukradkowych.

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ja ostatnio chodzę z wózkiem bo w moim rejonie na chodnikach lód. No i ostatnio mnie zaczepił starszy pan i z uśmiechem powiedział: a mnie to się najbardziej podobało jak pani to dzieciątko nosiła... Bardzo miło mi się zrobiło, zaskoczył mnie Wytłumaczyłam mu że boję się upadku i jak przyjdzie wiosna wrócimy do noszenia, wyraźnie się ucieszył!
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostroszyc Zobacz posta
    Ja ostatnio chodzę z wózkiem bo w moim rejonie na chodnikach lód. No i ostatnio mnie zaczepił starszy pan i z uśmiechem powiedział: a mnie to się najbardziej podobało jak pani to dzieciątko nosiła... Bardzo miło mi się zrobiło, zaskoczył mnie Wytłumaczyłam mu że boję się upadku i jak przyjdzie wiosna wrócimy do noszenia, wyraźnie się ucieszył!
    ojej aż się cieplutko robi
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Uprawnienia umieszczania postów