Strona 62 z 190 PierwszyPierwszy ... 1252545556575859606162636465666768697072112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,221 do 1,240 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka Awatar Monik75

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    A ja dziś poznałam syna Pana Ryszarda Kapuścińskiego. BNardzo chciał mi zrobić zdjęcie, ale nie zdążył, bo nie mógł znaleźć filmu a ja musiałam wysiadać. Strasznie mu się podobała Młoda zamotana w chuście.
    OT Chyba poznałaś jakiegoś megalomana, bo Kapuściński chyba nie miał syna.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monik75 Zobacz posta
    c.d OT = córkę miał
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka

Domyślnie

Tak mi się przypomniało a chyba nie pisałam o tym.
    Raz jak szłam Krakowskim Przedmieściem to mama jakiejś 5cio letniej dziewczynki zobaczyła, ze idę z Szymem w chuście. Powiedziała to córeczce a ta ukradkiem usiłowała mnie dogonić (szłam przed nimi) by to zobaczyć. Gdy się wreszcie udało to pytała mamy: "a jak dorosnę to tez będę mogła tak swoje dzieci nosić?"

Innym razem synek do taty na nasz widok:
    - Mnie też tak zawiąż!!!
    Biedny tata musiał się wiele natrudzić by wytłumaczyć, ze to niemożliwe...

Tak więc nowe pokolenie chustonoszów rośnie

A i z innej beczki pochwale się, ze mój mąż sie zamotał! SAM!!!
    Wracam z pracy i słyszę: "Szyma uśpiłem!" "Na rękach"- pytam. "W chuście!" "Co!??! Jak to a umiałeś? Jak?" "No umiałem, inaczej niż ty(ja zawsze w kieszonkę) bo w 2x! Tylko chusta za krótka dla mnie."
    PAdłam. Bo on nigdy nie chciał się pozwolić zamotać. Nigdy nie patrzył jak to robię i bałam się, ze go nigdy nie namówię.
    A tu się okazuje, ze chyba po nocy ćwiczy potajemnie techniki wiązania.
    Co prawda na pewno niepodociągał tam gdzie trzeba i pod pupą mógł tez niezbyt dobrze.Ale liczy się sam fakt!

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ostatnio awaryjnie motłam małą w auchanie bo jakoas kobieta sie nachyliła i zaczeła wrzeszczeć ile to dzecko już ma
    i mała sie wystraszyła i w ryk więc wyciągnęłam chuste z torebki(torbisko wielkie)i zaczęłam motać a mała sie darła i wyrywała- bo wystraszona jakiś koleś patrzył na mnie jakbym córe conajmniej kablem z żelazka okładała i mruczał coś pod nosem o braku serca! jak skończyłam wiązac to mała sie uspokoiła wyciszyła ale co sie nasłuchałam mruczenia...
    ale moi rodzice(szczególnie mama)i mój mężusz jak tylko mała zamarudzi to odrazu-weź ją do chusty hehe więc mam sprzymieżańców
    Ostatnio edytowane przez Fusia ; 23-01-2010 o 17:01

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monik75 Zobacz posta
    To może źle zrozumiałam, bo osoba, która mi go przedstawiała nie użyła określenia 'syn'. Powiedziała jakoś inaczej, a ja to zrozumiałam po swojemu.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Nam dzisiaj w przychodni pani pomogła się zawiązać. Sama z siebie

Domyślnie

W piątek znów jechałam pociągiem z Małą zamotaną w 2X pod kurtką. Ludzie raczej przyjaźnie się uśmiechali i nikt nie robił głupich min czy uwag. Oczywiście klasyczne teksty w stylu "ale jej wygodnie, jak dobrze jak blisko mamusi" i takie tam. W sumie bardzo sympatycznie.

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzisiaj na spacerze zaczepiła mnie starsza pani, która zachwycała się śpiącą Alą na moich plecach. Tak sobie szłyśmy i rozmawiałyśmy i z naprzeciwka szedł sobie murzyn, albo jak kto woli człowiek o czarnym kolorze skóry. Jak mnie minął, obejrzał się i ja zza pleców usłyszałam tylko0 śmiech. obejrzałam się i zobaczyłam wyszczerzone białe zęby na czarnej twarzy. Powiedział do mnie: "U nas w Afryce tak kobiety nosza dzieci." Ja nie wiele myśląc odpowiedziałam: " A my w Polsce też tak nosimy". Ten pan miał tak szczęśliwą minę jak zobaczył dzidzię na moich plecach, jakiej dawno nie widziałam ))
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

ChustoTata Awatar Czarodz
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

U mnie szczególnie jak noszę małą Jasminkę z czapą misia ludzie najpierw zastanawiają się czy to nie zwierzątko a potem dopiero komentują. Już kilka razy spotkałem się z zaskoczeniem w stylu "ojej to dziecko a myślałam, że ma Pan zwierzątko". No cóż jakoś psiaka nie próbowałem chustowac - może dlatego, że miałbym mały problem z uniesieniem bernardynki

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piuma Zobacz posta
    Na takie starsze Panie , mój mąż ma sposób i jak taka się wymownie gapi z politowaniem to On mówi "Niech Pani uważa, bo te chodniki takie nierówne!"
    Dobre
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

przypomniało mi się jak latem, w górach, schodziliśmy z Gubałówki jakimś bocznym szlakiem. Piękna pogoda, widoczek, Natalka w MT na plecach podsypia...
    minęła nas rodzinka rodzice, dziadkowie plus na oko dwulatek. Tata pchał przed sobą pustą parasolkę a dziecko przekazywali sobie z rąk do rąk niosąc po kolei.
    Najpierw nas minęli ale potem mama zawróciła i pyta nas o MT, powiedziałam jej gdzie kupić i ile mniej więcej toto kosztuje. Zrobiła dziwną minę i poszła, potem usłyszałam jak tatuś mówił "ee, nie warto"

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja ostatnio byłam z Franiem na uczelni - przy motaniu dosłownie WSZYSCY zwracali na nas uwagę, w większości wcale nie dyskretnie, komentowali różnie: "Ale to fajne", "Ale to dziwne", "Zobacz, co ona robi" itd. Mój kolega z roku skomentował, że nosze jak jakaś Afrykanka Pani mgr, u której byłam na wpisie, była lekko zaskoczona i zniesmaczona, "bo mu za zimno na pewno" (a ja myslałam chwilami, że się ugotuję - Frankowi kobieta też się nie spodobała i dał temu głośny wyraz), za to wykładowca na egzaminie był zachwycony, przepytał nas szybciutko i jeszcze chwalił, że synek taki grzeczny i na egzaminie umie się zachować

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Spaceruję dzisiaj z Ewką, Ewka pod osłonką, ja pod polarem, obok kolezanka w szmacie swojego sześciotygodniowego niesie i pcha wózek z córką, aż tu mijająca nas babina mówi surowym głosem "no, rozepnie się pani suwak i dziecko wypadnie! Niech pani lepiej trzyma rękami!". A ja na to: "a mogę nawet podskoczyć i nie wypadnie!" i zaczęłam skakać w miejscu
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    A ja na to: "a mogę nawet podskoczyć i nie wypadnie!" i zaczęłam skakać w miejscu
    wyobr5ażam sobie minę baby
    ja standardowo odbieram Bartosza z przedszkola z Hanka w chuście także wszyscy już przyzwyczajeni do naszego widoku ale z racji ferii grupy są łaczone i młody przez tydzień chodził do budynku starszaków. Wczoraj w szatni go ubieram a obok jakis chłopczyk nam się przygląda i mówi "mamo, dlaczego Ty mnie tak nie nosiłaś?

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dzisiaj mój sąsiad ustąpił mi w drzwiach do klatki z komentarzem: "a, bo pani z bagażem idzie - jakby pani chociaż słowo powiedziała to bym i na górę wniósł" Hehehe - ciekawe czy mnie, czy dziecia

A swoją drogą to byliśmy dziś na miłym spacerze -z mnóstwem osób rozmawialiśmy (tyle nas zaczepiało) i wszyscy byli nastawieni super pozytywnie

Domyślnie

Wczoraj prawie cały dzień wędrowałam z Małą po Warszawie. Na dworze nosiłam ją na brzuchu pod kurtką a w CH przełożyłam na plecy. Ludzie na ogół sympatycznie się uśmiechali, szczególnie starsi. W pociągu kiedy motałam ją przed wyjściem zarejestrowałam kilka zaciekawionych spojrzeń bardziej lub mniej ukradkowych.

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ja ostatnio chodzę z wózkiem bo w moim rejonie na chodnikach lód. No i ostatnio mnie zaczepił starszy pan i z uśmiechem powiedział: a mnie to się najbardziej podobało jak pani to dzieciątko nosiła... Bardzo miło mi się zrobiło, zaskoczył mnie Wytłumaczyłam mu że boję się upadku i jak przyjdzie wiosna wrócimy do noszenia, wyraźnie się ucieszył!
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostroszyc Zobacz posta
    Ja ostatnio chodzę z wózkiem bo w moim rejonie na chodnikach lód. No i ostatnio mnie zaczepił starszy pan i z uśmiechem powiedział: a mnie to się najbardziej podobało jak pani to dzieciątko nosiła... Bardzo miło mi się zrobiło, zaskoczył mnie Wytłumaczyłam mu że boję się upadku i jak przyjdzie wiosna wrócimy do noszenia, wyraźnie się ucieszył!
    ojej aż się cieplutko robi
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Domyślnie

U mnie zawsze było pozytywnie. Pamiętam na Słowacji jak byliśmy na wakacjach, babka w sklepie mnie zaczepiła i byla strasznie zainteresowana w co ja to dziecko wsadziłam i gdzie to można kupić.
    Ostatnio jakas Pani mnie zaczepiła i pyta się co ja tam mam. Mówię, ze maluszka i jej delikatnie pokazuję główkę syna, a ona : "Ojej, no tak się zastanawiałam, bo ludize tak szczeniaczki pod kurtką noszą"
    Moja mama jak usłyszała, ze będe w z małym chuście odbierać starszaka z przedszkola, to powiedziała, ze jestem wariatka - "dwa kilometry w chuście będziesz szła!".
    No ale ją trochę uświadamiam i oswajam.
    Michał 28.09.2007
    Tomek 15.12.2009
    http://marteczkowo.blogspot.com/

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Mnie raz sie jeden pan spytal czy nie chcialabym ponosic troche ciezszego misia - czyli jego Eh faceci to jednak najchetniej by na nas sie uwiesili
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Uprawnienia umieszczania postów