Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Charleston, SC

Domyślnie

bylysmy dzisiaj w Earth Fare i byla tam jeszcze jedna mama nosicielka tylko miala malucha w jakims nosidle na plecach. pani kasjerka oczy jak 5 zl i pyta mnie gdzie kupilam takie ladne... nosidlo, odpowiadam, ze to nie nosidlo, tylko chusta, kawalek materialu po prostu. Babka mowi niemozliwe) bo widac jak ciezar ciala sie mi ladnie na ramionach rozklada. Pytam, czy mam rozwiazac chuste to mi uwierzy. No i rozwiazalam I pania kasjerke i 4 inne osoby odeslalam na TBW moze w koncu w tej miescinie cos sie ruszy

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Raz podeszła do nas starsza pani i mówi: a ja myślałam, że pani się cos stało, a tu dzidzius siedzi
    W warzywnym starsze małżeństwo zafundowało nam bardzo pozytywna reakcję. Babcia się tylko martwiła czy dziecko nie umarznie.
    W sklepie sympatyczny sprzedawca pakuje mi wode do reklamówki, mówię, że nie trzeba, a on na to, że zapakuje, bo dodatkowy ładunek już mam

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

"ooo właśnie! ja juz synowej o tych chustach mówiłam i jej w internecie wszystko powyszukiwałam i sobie MA kupić." ot co. grunt to teściowa z dostępem do netu!
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

u nas jakoś większej sensacji nie wzbudzamy, ale ostatnio jakaś małolata właśnie podsumowała że dziecko w "szmate zawinęłam", dośc fajnie reagują staruszki, jedne się cieszą inne trochę pukają w głowę ale generalnie u nas jest na plus, tylko moja siąsiadka nie może pojąc jak tak można spacerowac się bez wózka jej się to w głowie pomieścic nie może

ach no i mój brat zawsze był przeciwny bo dziecku pewnie niewygodnie ale ostatnio zamotałam mu swoje dziewczyny i zachwycony sam będzie dla siebie kupował, więc i niedowiarków da się przekonac do chust

Cytat Zamieszczone przez jewa Zobacz posta

Jak pójdę z małym w chuście na pocztę to mnie non stop wszyscy przepuszczają bez kolejki - a jak w ciąży byłam to potrafiłam stać i stać i nikt się nie zlitował

u mnie identycznie
    Ostatnio edytowane przez Jazzoo ; 18-10-2009 o 16:51
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Ja spotykam się na ogół z pozytywnymi reakcjami:

• panie mówią, że fajny pomysł, często dopytują czy nie ciężko tak i czy wygodnie, gdzie można takie coś kupić, jak się nazywa
    • panowie - "ale fajnie ma te dziecko - chciałbym być na jego miejscu"
    • starsze babcie - często zaczepiają, na beszczela czasem zaglądają (jak mały był schowany), wspominają, że na wsiach kiedyś podobnie dzieci nosili, lub ostatnio częsty tekst "o jak cyganka te dziecko zbunkrowała", a niektóre tylko "o Boże !!!" i oglądają się za mną tak, że czasem w coś uderzą

Raz miałam fajną sytuacje w sklepie, gdy mocno podchmielony pan do mnie mówi " Przepraszam panią bardzo, mam nadzieję, że się pani nie obrazi, ale ja myślałem że pani ma taki wielki biust, a tu czapeczka z niego wystaje"

Jak pójdę z małym w chuście na pocztę to mnie non stop wszyscy przepuszczają bez kolejki - a jak w ciąży byłam to potrafiłam stać i stać i nikt się nie zlitował

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Ja zauważyłam, że reakcję zależą częściowo od pogody - gdy było ładnie i słonecznie, to raczej pozytywnie. Ostatnio, gdy się zimno zrobiło, to usłyszałam za sobą parę razy "O rany... W takie zimno..."

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

mi ostatnio jakaś pani bez orientu za dekolt zajrzała ręką sobie chustę odsuwając coby to dziwo lepiej zobaczyc i kiedy się pytam "o co chodzi?" to ona mi na to (poważnie i rzeczowo): "sprawdzam czy zyje."
    zaczełam sie zastanawiac czy może wyglądam na obłąkaną...

poza tym jednym babolem, reakcje w większości pozyt. Także moje RE też zazwyczaj przyjazne, ale ten jeden raz to sie normalnie zagaotowałam w środku

w ciepłe dni rzeczywiście lepiej to ulica odbierała, teraz ludziska współczują tym biednym dzieciom...
    ja oczywiście mam to w głebokim powazaniu
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

Idziemy na spacer, mijamy budowę, Marcelina zawiązana na plecach. Panowie z budowy powinni się już byli do nas przyzwyczaić, bo chodzimy tamtędy prawie codziennie. Ale może pierwszy raz widzieli wiązanie na plecach, w każdym razie zrobiło wrażenie, cytuję:

- ej, patrz!
    - oooo!
    - chciałbyś tak jechać, co?
    - kto by nie chciał...

wymiękłam i zaczęłam się śmiać

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Dzisiaj starszy pan mijając nas (akurat weszłam na wysokie schody i troszkę zasapana byłam): "też bym tak chciał" i szeroki uśmiech
    (chciałam go w sumie zapytać, czy chciałby tak nosić czy być noszonym )

Uprawnienia umieszczania postów