Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kura
    Miejscowość
    Pociecha :)

Domyślnie

Ola D.

Mnie ostatnio już trzy razy zaczepiano tekstem:" A myślałam, że Pani ma tam lalkę!". Raz byłam dodatkowo ze starszakiem na nogach, więc w jakiś sposób bylo to uzasadnione.
    Ale jaka trzeba mieć wyobraźnię, żeby podejrzewać, że samotna dorosła kobieta spaceruje sobie z lalka na grzbiecie

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa, Stegny

Domyślnie

A wiecie, ja ostatnio permanentnie z L na plecach, a G w wózku albo na nóżkach i ciągle robimy furorę. Do tej pory zero negatywnych reakcji (tfutfu!), za to co chwila ktoś podchodzi i zagaduje, szczególnie starsze panie się rozczulają, że tak cudownie maleństwo sobie śpi na mamusi Dziś mnie pani na straganie rozbawiła setnie, bo zapytała czy jej mucha nie wpadnie Akurat buźkę otworzyła L

No, przerwa na pieluchę i usypianie skończona, mogę pisać dalej

W ogóle to ludzie są bardzo pomocni jak jestem z L w chuście. Książki w bibliotece pomagają z półek zdejmować, zakupy pakować do wózka, nawet czapeczkę chciała jedna pani L założyć, jak jej zleciała na ulicy, żebym się nie gimnastykowała
    Ostatnio edytowane przez inwyt ; 15-06-2016 o 15:49
    01.2014 G., 03.2016 L.

Chustonoszka Awatar karolowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zatrzymuję się przy warzywniaku z dzieciem na plecach. Starsza pani wpatruje się w węzeł i ogon zwisający mi z przodu. Patrzy i patrzy coraz wyżej, chyba skojarzyła nóżki. Podnosi głowę coraz wyżej... Nagle aż się zerwała:
    - Jezus Maria! Pani ma tam dziecko!!
    A ja:
    - Naprawdę...??

Innym razem w lumpeksie wyszukuję cudności. Dzieć śpi na plecach. Podchodzi do mnie berbeć na oko 3-4 lata i zdumiony wpatruje się w śpiącego dziecia. Pobiegł po mamę i ciągnie ją, żeby zobaczyła "bobo na plecach!". Mama się uśmiecha, że tak, że bardzo ładnie, że śpi sobie wtulony w mamę. A mały na to:
    - Ale JAK ON TAM WSEDŁ?!

Chustomanka Awatar madź.

Domyślnie

Poza pozytywami miałam sytuację, że spacerując z dzieckiem w kieszonce (pod kurtką) minęłam w parku pewną panią, która bardzo dokładnie nam się przyglądała. Po jakimś czasie spotkałyśmy się ponownie w sklepie i ona, już nie wytrzymując, podeszła, żeby mnie przeprosić! Okazało się, że cały czas się tak przyglądała, bo myślała, że dolega mi jakiś dziwny rodzaj otyłości i że mam paskudną figurę z brzuchem na klacie Ale jak zobaczyła, że to dzidziuś to była zachwycona i bardzo głupio się jej zrobiło
    Ri: Lipcowe Maleństwo 2015
    Jo: Listopadowe Maleństwo 2017
    Ce: Kwietniowe Maleństwo 2020

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madź. Zobacz posta
    bo myślała, że dolega mi jakiś dziwny rodzaj otyłości i że mam paskudną figurę z brzuchem na klacie
    Roan+Roanna 9.2010
    Roaniątko Synek 8.2013
    Roaniątko Córcia 8.2015

Uprawnienia umieszczania postów