Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mama.O. Zobacz posta
    Pewnie gdybym to zobaczyla to miałabym takie same odczucia i pewnie też bym nie reagowała z grzeczności a potem bym weszła na forum żeby to z siebie wywalic. Wymadrzam się tak bo ja mam pod ręką pogotowie ciociowe i jak nie chce mi się motac ani wozkowac zwyczajnie znoszę na dol.
    No wiec wlasnie - łatwo jest oceniać, jak samemu ma sie pomoc. Sa tacy, ktorzy mogą liczyc tylko na siebie. Zamiast wywalać na forum mozna zaoferować pomoc.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mudiwa Zobacz posta
    No wiec wlasnie - łatwo jest oceniać, jak samemu ma sie pomoc. Sa tacy, ktorzy mogą liczyc tylko na siebie. Zamiast wywalać na forum mozna zaoferować pomoc.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tak, mysle ze dobrym pomyslem bylaby pomoc we wzieciu siatek, same wiemy ze sytuacje sa rozne . Dobrze jest widziec co sie dzieje wokol nas i empatycznie reagowac, swiat wtedy bedzie na pewno lepszy jak kazdy nie bedzie skupiony na sobie i tylko krytykowal kazdego . Ja tego jeszcze nie umiem, ale staram sie zmieniac swoje podejscie.
    Maj 2014 i Marzec 2016

Chusteryczka Awatar Leoni
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ola D. Zobacz posta
    No ale to Kraków, tu czasem chustujące mamy się widuje. Za to w rodzinnym Krośnie ile razy wyjdę zachustowana, tyle razy zbieram cały przekrój komemtarzy
    Ola w Krośnie co raz więcej chustujacych mam mi zazwyczaj mówią że synkowi dobrze blisko mamy i ktoś go nosi. Komentarze w stylu czy mi nie ciężko usłyszałam od kioku młodych mam
    A ja kilka razy chustowalam moją mamę na drzemki L i sama przyznawała że taki lekki się zrobił i mimo ze to rowiesniczki to tesciowa za to twierdzi że to na pewno niezdrowe

Chustomanka Awatar Mama.O.
    Miejscowość
    POMORZE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikalina Zobacz posta
    Tak, mysle ze dobrym pomyslem bylaby pomoc we wzieciu siatek, same wiemy ze sytuacje sa rozne . Dobrze jest widziec co sie dzieje wokol nas i empatycznie reagowac, swiat wtedy bedzie na pewno lepszy jak kazdy nie bedzie skupiony na sobie i tylko krytykowal kazdego . Ja tego jeszcze nie umiem, ale staram sie zmieniac swoje podejscie.
    otóż to Mikalina nie każdy chce pomocy bo odbiera to jako przytyk do swojej sytuacji. Bo przeciez łatwiej tak to odebrać Pamiętam jak kiedys sama zostałam z 2 dzieci. Dopiero co urodziłam , mieszkałam na wynajmowanym w obcym miejscu bez żadnych znajomych , pieniedzy i wsparcia. Myślałam, że się załamię. Pamiętam jak sama tachałam niemowlę pod pachą w rekach niosłam siaty i wózek a za mna szedł kolejny maluszek i tylko widziałam jak otwieraja się drzwi od mieszkan starszych pań na mojej klatce , które komentowały, że czemu to dziecko płacze , Boże jaka mama i tylko jedna z tych pań po jakimś czasie wpadła na pomysł, że mi pomoże. Mi było miło ale uszyłam sobie wtedy nosidło, żeby się zrobić bardziej praktyczną. Nie raz stawałam na miejscu tamtej pani potem i wiem ile ją kosztowało takie bezinteresowne " to może ja pomogę" . Nie zmienia to faktu, że razi mnie i będzie mnie razić tachanie dzieci pod pachą i nikomu krzywdy tym odczuciem nie robię. Każdy ma swoje IMO i według nich postępuje. Stąd te nasze wybory, że chusta , że BLW, że.... Mój błąd , że wyraziłam swoje spostrzeżenie? Mea culpa.
    3 horkruksy

Miejscowość
    POMORZE

Domyślnie

a wracajac do meritum sprawy - reakcja otoczenia? Dowiedziałam się , że mnie moja babcia w chuście nosiła, mojej rodzinie bardzo się to podoba i mój najstarszy syn też chce nosić w chuście chociaz mi się przyznał, że z chęcią sam by dał się ponosić. Pan nauczyciel ze szkoły średniego syna oznajmił mi , że spodziewa się tez synka i też będzie nosić Patrzcie no dziewczyny ja tu chustuję dzięki Wam a jakis Pan będzie dzięki mnie. I tak oto dobro się rozsprzestrzenia. Ajm soł hepi ajm soł prajd.
    3 horkruksy

Chustofanka Awatar kluska
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Świeża relacja z wizyty w sklepie. Olka zapakowane w chustę i pod moim płaszczem, wystaje tylko czapeczka z uszkami.
    Cieplo, wiec zdejmujemy czapki ja i Ola." Ojej to dzidzius"," o ma Pani tu dzidziusia od Pani z mięsnego i starszej kobiety.
    Pozytywnie

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Chusty są niebezpieczne!
    Dziś pan w samochodzie tak się na nas zapatrzył, że niemal spowodował wypadek... Na szczęście inny kierowca byl przytomniejszy.
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Miejscowość
    POMORZE

Domyślnie

MUdiwa uwierz z checia by, Ci pomogła gdybys byla moja sasiadka. A tak pozdrawiam goraco i życzę lżejszego bytu.
    3 horkruksy

Uprawnienia umieszczania postów