Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Ecencia, ja bywam regularnie we Wrocławiu i widuje czasem chusto mamy bede teraz na Wszystkich świętych, to sie moze nawet na spotkanie wybiorę

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chustomanka Awatar kometa
    Miejscowość
    WrocLove

Domyślnie

Mudiwa to robimy lokalne, watkowe spotkanie? Bo wczoraj na warsztatch fajnie bylo w koncu spotkac sie oko w oko
    Moc jest z nami

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Hasło z wczoraj, ale śmiałam się przez cały dzień

Dopada mnie babka w kościele (Mat w plecaku prostym)
    - Ale nie wolno tak nosić dzieci?
    - <mój pytający wzrok>
    - Od takiego noszenia dzieci mają płaskostopie
    - Słucham? Jeszcze czegoś tak absurdalnego nie słyszałam.
    - Dzieciom nie mogą nogi wisieć bo od tego ma się złe krążenie a złe krążenie powoduje płaskostopie.
    Nie pamiętam już swojej odpowiedzi, ale później z inną chustową mamą doszliśmy do wniosku, że dzieci które są w chustach, są drastycznie żłobione przez cząsteczki powietrza w tym szczególnie na stopach i pewnie dlatego to płaskostopie!
    Moje wege dzieciaki to Mati (wiosna 2013), Hugo (wiosna 2015) Benio (jesień 2020)
    Nasz blog o rodzicielstwie pełnym Boga www.niezwyklapodroz.pl

Chustomanka Awatar Madzia_180
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sandra Zobacz posta
    Hasło z wczoraj, ale śmiałam się przez cały dzień

Dopada mnie babka w kościele (Mat w plecaku prostym)
    - Ale nie wolno tak nosić dzieci?
    - <mój pytający wzrok>
    - Od takiego noszenia dzieci mają płaskostopie
    - Słucham? Jeszcze czegoś tak absurdalnego nie słyszałam.
    - Dzieciom nie mogą nogi wisieć bo od tego ma się złe krążenie a złe krążenie powoduje płaskostopie.
    Nie pamiętam już swojej odpowiedzi, ale później z inną chustową mamą doszliśmy do wniosku, że dzieci które są w chustach, są drastycznie żłobione przez cząsteczki powietrza w tym szczególnie na stopach i pewnie dlatego to płaskostopie!
    Chyba plaskostopie lewej półkuli mózgowej, ale tych gadających takie brednie
    Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014

Chusteryczka Awatar czyżyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Dzisiaj byłam w sklepie z F. na plecach. Ubrani byliśmy w polar dla dwojga, zawiązani w DH. Przy kasie babka zaczęła komentować, że teraz to fajnie można tak nosić. Czy to na plecach czy z przodu. I że jak tylko do sklepu to wózka nie trzeba wyciągać hehe Ciekawe co by powiedziała jak by widziała jak się wiąże DH Albo gdyby sama spróbowała!

Chustofanka

Domyślnie

Kilka dni temu byliśmy na spacerze w kieszonce. Ale mieliśmy chyba jakiś "dzień kangura":
    Najpierw jakieś dzieciaki takie z podstawówki czy gimnazjum wołały za nami: "Kangur idzie, kangur!", potem pan ok. 50-60 lat jak nas zobaczył to się uśmiechnął szeroko i powiedział z zachwytem, że maluszek tak ładnie wygląda jak mały kangur. A na koniec spotkaliśmy babcię, która zapytała, czy mogę pokazać jej wnukowi przedszkolakowi, że mam tam w kieszonce dziecko. Pokazałam chłopcu maluszka, maluszkowi chłopca, obaj się przyjrzeli, pouśmiechali do siebie, a potem babcia zapytała wnuczka: "a wiesz, jakie zwierzątko nosi swoje dzieci w takiej kieszonce na brzuszku? Kangur."
    I to wszystko w ciągu jakichś 15-20 minut Dzień kangura

Uprawnienia umieszczania postów