Strona 47 z 190 PierwszyPierwszy ... 3739404142434445464748495051525354555797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 940 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Domyślnie

Bezsennośc już też spotkałam
    Ale nie offtopujmy

Chustonówka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mnie starsze panie podziwiają za pomysłowość ( ??? ) dodając po chwili, że Je tak mamy nosiły. Wiedziały co dobre . Panie w średnim wieku przeważnie krytykują za zbyt dużo noszenia, że sobie potem nie poradzę. Pytam z czym? Przecież już mam chustę?!? A co najważniejsze dwie ręce wolne.

Chustonówka

Smile

gpo3 mam podobnie. Obserwuję coś takiego właśnie - "nie noś, bo się przyzwyczai", tak jakby noszenie dziecka było czymś złym. Sęk w tym, że ja chcę młodą nosić i w ten sposób pokazywać jej świat .

Mały offtop - cześć passionfruit i Kasiu.234. Ależ ten świat mały.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

witajcie, mnie i męża który to zwykle nosi spotykały same pozytywne reakcje do czasu kiedy kupowaliśmy lody, mąż miał Gosie zachustowaną rok i 6 miesięcy spokojnie była wtulona, az tu nagle: litości, dziecko nie mogą tak nóżki wisieć , policzki ścisnięte czy coś (to było jakieś 2 miesiące temu) ja na to spokojnie jak byłoby jej źle to dziecko od razu płacze odp. a ma jakiś wybór przyzwyczajona itp. jeszcze sie pochwaliła ze ona rehabilitantką jest. brrry
    w tym dniu chusta nas uratowała i Gosia spokojnie przespała całą msze ,,unieruchomiona"

Chustonoszka
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

a i tekst teściowej jak 4misięczny był zawiązany, połóżcie go bedzie mu wygodniej )))

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Nas generalnie traktują jak jakiś eksponat w muzeum-oglądają i pokazują palcami,pytają jak to zawiązane itp.-ale to pozytywnie.Starsze panie mówią ,że je nosiły tak własne mamyJednak też się spotkałam z tym,że dziecku niewygodnie i dzieje mu się krzywda bo takie pogięte.
    Ostatnio edytowane przez Behemot ; 12-07-2009 o 10:02
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

W moim małaym maisteczku same pozytywne reakcje Często panie w sklepach wypytują co i jak, ale generalnie na plus. Dziwię się, że jeszcze pytają bo parę mam chustowych tu jest...

A tak na marginesie to przeczytałam wszystkie 47 stron! uwielbiam długie wątki
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Wink

o mnie legendy na mieście już krążą
    kilka razy się spotkałam z reakcją typu "córka mi mówiła, że jest ktoś kto tak nosi dziecko no w końcu sama zobaczyłam"
    albo
    "moja koleżanka jest Pani sąsiadką i mi opowiadała o Pani i dziecku"
    itp itd

jestem normalnie popularna
    może w jakichś wyborach wystartuję?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Musze to napisać po prostu musze bo użekło mnie to stwierdzenie na maxsa
    Wczoraj byłam chrzestną matka i w tygodniu musiłam iśc do spowiedzi żeby podpisać karteczke Niestety przed mszą i w jej trakcie nie było księdza w konfesjonale a przy ołtarzu trzech Młody troche niedospany i w wózku nie chciał usiedzieć nawet minuty... Załadowałam go do chusty i za chwile dziecia nie było Wtulony zpał słodziutko Po mszy poszłam do zakrysti poprosić o spowiedz oczywiście z chuściochem
    Starszy ksiądz jak nas zobacył aż się rozpływaż z zachwytu jacy my piekni a jak cudnie maleństwo śpi wtulone... Achów i ochów buło sporo aż skwitował wszystko że NOSZE DZIECIĄTKO JAK MATKA BOSKA JEZUSKA i wybłogosławił nas za 1000 krotnie
    No a spowiedz była "zamotana"
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Świetny ksiądz
    Chyba nie miał wątpliwości czy nadajesz się na matkę chrzestną

Chustofanka Awatar mamaLiwii
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magdalenazz Zobacz posta
    Kolejna mamusia chustowa w Toruniu,a ja dotychczas jeszcze nia jednej nie spotkałam!!!

Cześc Kasiu, tu passionfruit

hello passion tu nimfetka
    Katarzyna-Mama Liwii Walentynkowej niespodzianki oraz mamuśka pływającego grzecznie w brzuszku Adama

Chustofanka Awatar aniołka2009
    Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie

na osiedlu gdzie mieszkam i robie zakupy chyba przybyło usmiechnietych ludzi, tak mi sie wydaje odkad spacerujemy w chuście.
    Pani sklpowa z usmiechem na twarzy stwierdziła mówiąc do kurczaka - ale Ci dobrze tak przy mamusi...
    Jedna pani stwierdziła że fajna ta moda na te chusty..Trudno mi jednak stwierdzic że to moda, bo modne jest raczej coś co istnieje - a u mnie w miescie na chusty posucha - jest nas naprawde niewiele.. albo dobrze sie ukrywamy jedna przed drugą....

Chustofanka Awatar Mama Żuka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Ludzie z zachwytu nad chustowaniem, zaczęli mówić do mnie wierszem ... Starszy Pan dorwał nas na porannym spacerze i powiada
    "Coż to za cudna mamusia
    Co nosi przy sercu dzidzusia?!"
    Tak byłam zaskoczona, że zabrakło mi inwencji na równie sympatyczną i artystyczną odpowiedź, więc tylko się radośnie roześmiałam

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mama Żuka Zobacz posta
    "Coż to za cudna mamusia
    Co nosi przy sercu dzidzusia?!"
    słodkie

Ja mam coraz większe podejrzenia, że mój DOminik do psa podobny. Ostatnio spacerowaliśmy po lesie i spotkaliśmy panią z psem, która na nasz widok założyła psu szybko smycz, a po chwili wybałuszyła (tak, tak inne słowo będzie nieadekwatne) oczy i mówi: a ja myślałam, ze pani psa pod kurtką schowała, żeby się nie pogryzły, a pani ma dziecko

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krysiak Zobacz posta

Ja mam coraz większe podejrzenia, że mój DOminik do psa podobny. Ostatnio spacerowaliśmy po lesie i spotkaliśmy panią z psem, która na nasz widok założyła psu szybko smycz, a po chwili wybałuszyła (tak, tak inne słowo będzie nieadekwatne) oczy i mówi: a ja myślałam, ze pani psa pod kurtką schowała, żeby się nie pogryzły, a pani ma dziecko
    umarłam

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

A mnie w Gdyni same pozytywne reakcje spotykają dziś jedna pani za mną chodziła - dosłownie, bo ja akurat gadałam przez telefon tak sobie niespiesznie spacerując tam i z powrotem, a kobieta z wózkiem za mną
    a ja bezczelnie raz w te, raz we wtę
    jak skończyłam rozmowę - podeszła i spytała, gdzie takie mozna kupic, bo ona dla córki potrzebuje - czyli domysliłam się, ze dla wnuka
    a potem miła pani w sklepie chciala nam zakupy spakować a to nam sie akurat prawie zawsze zdarza - ciekawe, jak idę z wózkiem to nikt mi nie chce zakupów pomóc spakować (chociaż czasem w kolejce przepuszczają)
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustonówka

Domyślnie

Nasz pierwszy spacer - chciałam sobie skrócić drogę i iść przez targ. Teraz już unikam tego miejsca...
    Mnóstwo zaciekawionych spojrzeń, mnóstwo nieprzychylnych komentarzy. Że czemu tak dziecko męczę, "biedne dziecko", skrzywię go, blebleble...

Za to moja rodzina zachwycona, achów i ochów

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

dziś zamotałam męża (prosty plecaczek) i chodziliśmy po lesie z kijkami do nordic walkingu. mijała nas grupka nastolatków na rowerach. jeden krzyknął do drugiego:
    "ty, patrz jaki lans!"
    makka pakka

Chustofanka Awatar kutylanka
    Miejscowość
    Kraków

Cool

Ja spotkałam się głównie z pozytywnymi reakcjami, nawet starszych ludzi, czasem bardzo miłymi. A ostatnio: reakcja przedszkolaka, który szedł z mamą.
    Idę ja sobie z moim śpiącym królewiczem, zamotanym w 2x:
    - Jacuś: oooo, ale brzuch...!
    - Mama: Jacusiu, tam jest dzidziuś.
    < Pinio

Chustoholiczka Awatar martalicja
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Ja raczej spotykam się z pozytywnymi reakcjami, uśmiechem
    Dzisiaj spotkałam się ze średnio pozytywną reakcją młodej dziewczyny, ale mnie w sumie rozśmieszyła
    -dziewczę do chłopaka w tonie lekko wyśmiewającym: Patrz, dziecko w firanie!
    -ja (odpowiadając): Raczej w zasłonie

I niezmiennie podobają mi się spojrzenia rodziców wciągających wózki w górę wydm po piachu ku wyjściu z pół-dzikiej plaży na jaką jeździmy Lekki szok, kiedy ich radośnie mijam z Damiankiem w chuście, Bartkiem za rękę, wyprzedzam i już nas nie ma
    B 2004. D 2008. M 2010. J 2012
    moje fotografie https://www.facebook.com/Martasframes/
    Miejsce w sieci https://martasframes.com/

Uprawnienia umieszczania postów