Ja czasami mowie, ale tutaj jakos ludzie zazwyczaj jak cos maja do powiedzenia na temat moich chust, to ze sa piekne. Powiem szczerze, ze mnie to cieszy takie edukowanie przez patrzenie.
Ja czasami mowie, ale tutaj jakos ludzie zazwyczaj jak cos maja do powiedzenia na temat moich chust, to ze sa piekne. Powiem szczerze, ze mnie to cieszy takie edukowanie przez patrzenie.
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Ostatnie 15 minut. Wchodzę do cukierni i słyszę od starszej babci "ale Pani krzywdzi to dziecko, takie powyginane, proszę je wyjąć". Idę na drugą stronę do warzywniaka "ale świetnie, że Pani nosi. Ja też swoją wnuczkę w chuście nosiłam"
Wniosek dla mnie...jeść więcej warzyw, zamiast drożdżówek![]()
Przy jesiennym i zimowym noszeniu, gdzie tylko ogony w wystają standardem jest tekst: a ten szal (względnie chustka) pani nie spada?? Zgubi Pani go".
Ale dziś starsza Pani Indio Rosenholza, chustę za grubo ponad 1000 zł, nazwała swetrem - "chyba zgubi pani sweter" wrrrrr - żeby tak obrazić przepięknego rożka![]()
Byliśmy dzisiaj na spacerku w mei taiu, i jakiś Pan mi mówi,że dziecku kręgosłup krzywię. Więc zaczęliśmy rozmowę,że jak to krzywię?
No bo dziecko rodzi się z takim krzywym w literkę C kręgosłupem, i trzeba je jak najdłużej trzymać na płasko i twardo,żeby mu się odgiął. Najlepiej jeszcze mu coś pod te plecy podkładać,żeby się dziecku 'normalny' kształt zrobił.![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
ja mam same cudowne reakcje na chustęmałego noszę prawie wyłącznie w ten sposób, bo wózek praktycznie zupełnie nie wchodzi w grę. nie ma dnia, żeby ktoś nie zareagował, choćby uśmiechem
często też mnie zaczepiają: "jak pięknie!", "a wie pani, jeszcze 30 lat temu to by nie przeszło, jak dobrze, że już nie ma takich problemów", "małemu na pewno jest ciepło od mamusi", niedawno dwie babki w autobusie prawie się pobiły w kwestii ustępowania mi miejsca, a w Carrefourze inna pani 5 minut pouczała ekspedientkę w kwestii odpowiedniości schabu dla mnie (bo ona też ma małą wnuczkę i wie jak to jest z dzieckiem)
To moja główna konkluzja - o ile wózki stały się już "przezroczyste" dla ludzi, o tyle chusta chyba uświadamia, że kobieta jest z dzieckiem. Nawet w ciąży mi tak chętnie nie ustępowano miejsc w komunikacji, jak teraz i nawet przepuszczają w kolejkach
![]()
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie