A ja ostatnio jak byłam w lumpku to słyszałam jak ekspedientki o nas rozmawiały:
"słyszałam o tym, to taka sekta amazonek, one te dzieci cały czas tak noszą"![]()
A ja ostatnio jak byłam w lumpku to słyszałam jak ekspedientki o nas rozmawiały:
"słyszałam o tym, to taka sekta amazonek, one te dzieci cały czas tak noszą"![]()
- Ooooo jakie piękne maleństwo! Ile ma?
- 3 miesiące.
- Aaaaa, to już może pani tak nosić...
- Eeeee... Dziękuję za pozwolenie?
Trochę OT. Na jeden dzień wyskoczyliśmy do znajomych do Dźwirzyna. Moja mała na plechach w MT a syn znajomych w wisiadle przodem do świata (niestety argumenty do nich nie przemawiają więc sobie odpuściłam). Do kogo ludzie się uśmiechali?? Do dumnego tatusia niosącego 8kg klocka wiszącego jak bezwładna kukiełka...
Przynajmniej długo już nie poniesie
Już tak sie przyzwyczaiłam do zachwytów nad dzieckiem w chuście, że aż dziwnie się poczułam, kiedy wyszłam z Hanią w wózku i spanielem brata, a ludzie po drodze się psem zachwycaliNastępnym razem wyjdę i z psem i z chustą i cała dzielnia będzie nasza
![]()
H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019
Oj piękne!
Ja dziś też w lumpku miałam ( udało mi się kąpieluszkę wyszukać!!!) przygodę.
Mały chłopczyk 3letni do mamy:
- Mamo ja też chcę żebyś mnie tak nosiła
- Ależ ja Cię nosiłam, ale Ty nie chciałeś
- Ale teraz już chcę - masz mnie nosić!
i potem się zaczęło, że córa tak siedzi fajnie, że się cały czas uśmiecha, że Pani może do niej ciągle coś mówić itp.
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Sekta amazonekdobre.
A co prawda to prawda dziecko w wozko czy na rekach nie wzbudza takiego zainteresowania jak w chuscie. Mi prawie zawsze ktos chce pomagac pakowac zakupy, albo wiazac supel.
Chciaz troche mnie czasem meczy ze wiele osob chce dac malemu buziaka.
A. listopad 2012
A myślałem, że to już wszędzie noszenie dziecka w chuście jest właściwie codziennością...
Ostatnio edytowane przez Groblen ; 20-08-2013 o 00:02
Pozycjonowanie stron http://www.eactive.pl/ Wiemy jak!
A mnie dziś zaczepił jeden chłopak jak wracałam z zakupów.
Podszedł i mówi że wyglądam jak kangur(ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu).
![]()
(Ob)noszenie się z kilkudniowym dzieckiem po dzielni wywołuje powszechne poruszenie i zachwyt. Ludzie zaczepiają, podziwiają, pytają czy mogą zajrzeć do środka (tu jestem mocno zdziwiona na plus, że pytają, a nie od razu pchają się z łapami!). Fajnie jest.![]()
['] 07.2008
Dotka 06.2010
Agutka 07.2013
Katka 08.2017
Mnie się ostatnio wiele osób pyta czy mi tak wygodnie..
Za to prababcia Zofii, widząc ją w chuście "odkrywczo" i z wyrzutem stwierdziła, że teraz to jej nie dziwi, że Mała lubi być noszona.
"Wy ją tak nosicie, a później inni mają problem." Stwierdziłam, że nikomu jej motać nie bronimy, chciałam też dodać, że "inni" nas mało interesują ale ugryzłam się w język.