Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Serfen Zobacz posta
    Ten widok Pań stojących z wózkiem przed sklepem jak ja do niego wchodzę jest bezcenny

Uwielbiam
    Piękna rzecz oczywiście. Ale nie popadajmy w samouwielbienie
    Aż im żal pupy ściska, że one nie mogą!
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustonówka Awatar pinacolada
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Mnie dzisiaj spotkała miła przygoda - podczas spaceru z Małym w chuście zaczepiły mnie dwie dziewczynki. Młodsza (ok. 7-8 lat) poprosiła o pokazanie "dzidzi" i zaczęła zadawać mi bardzo rozsądne pytania na temat chust i noszenia. Nie spodziewałam się, że tak miło może mi się rozmawiać z siedmiolatką. Jak widać rośnie nam kolejne pokolenie chustonoszących

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Dzieci zwykle bardzo pozytywnie reagują na chuściochów, też miałam okazję przekonać się o tym i parę razy słyszałam szepnięcie mamy do dziecka "ja też cię tak nosiłam"
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustonoszka

Domyślnie

Mnie wczoraj niezmiernie zaskoczyła pewna leciwa (84) dama, będąca moją ciotką. Mówię jej, że chustę zamówiłam, bo na razie pożyczoną mam, że sobie córę noszę, a ona się zachwyciła że to praktyczne, że ciepłe, że ręce dla starszej mam też. Miło się zrobiło bardzo, jednak nie spodziewałam się po niej takiego podejścia.

Chustofanka

Domyślnie

Ja niestety spotykam te negatywne reakcję, babcie albo krzyczą, że główka się urwie, że dziecko maltretuję, bo kurczy dostanie...

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    Ja niestety spotykam te negatywne reakcję, babcie albo krzyczą, że główka się urwie, że dziecko maltretuję, bo kurczy dostanie...
    Mnie takie reakcje trochę zastanawiają. Że też nie pamiętają owe starsze panie że ich matki też w hajtkach nosiły...
    Zawsze można powiedzieć że w Afryce też matki noszą i tam o skoliozach czy dysplazjach nikt nie słyszał. Może przestraszą się trudnych wyrazów
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Afryka to słaby przykład bo się z biedą kojarzy. Lepiej o Japonii wspominać

Uprawnienia umieszczania postów