Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

wracam dzis ze szkoły z dziećmi, Maciek w mt pathi i zaczepiła nas starsza pani i mowi, że często widzi jak noszę. Mówiła, że ogląda czesto niemiecka telewizję (bo ponoc biegle zna niemiecki) program i tam jakiś lekarz wypowiadał się, ze noszenie jest niekorszyszystne dla kręgosłupa dziecka, że je łamie i wypadają kręg dziecku. No ja jej na to, ze noszenie jest bardzo korzystne No i argumenty. Nie uwierzyła. Powiedziała, że ma w domu wózek i że mi da za darmo, bo pewnie nie mam, a tak Maćka włożę do wózka i bedzie mu ciepło (teraz podobno marźnie w grubym swetrze, kamizelce ocieplanej, getrach pod ocieplanymi spodniami). Ja jej na to, że mam kilka wózków, więc podziękowałam. Podobno się męczę, a wózkiem byłoby mi łatwiej(szczególnie we wchodzeniu na 4 piętro, gdzie jest w szkole zerówka). Pogadałyśmy sobie jeszcze o tym i tamtym i poszlismy
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar kamisia
    Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

nie umiem nawet powiedzieć jak bardzo mnie denerwują podobne sytuacje- kiedy zaczepia mnie obca osoba na ulicy i poucza.

Zawsze wtedy mówię, że noszę z zalecenia lekarza i kupiłam chustę w sklepie ze sprzętem medycznym. Zawsze zarzekam się, że nawet refundacja na to jest. I to na problemy z bioderkami u dzieci jest.

I ludzie w to wierzą. I kiwają głową ze współczuciem.

Może wredne, ale mam z głowy zaczepianie mnie przez starsze panie z okolicy.
    Moje Skarby: Tymek (maj 2012) i Lolek (wrzesień 2015)

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.

Uprawnienia umieszczania postów