Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Itula
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A ja dziś miałam śmieszne zaczepki. Szłam sobie obładowana - mała w kieszonce a na ramionach 3 torby z zakupami i najpierw w dyskoncie B. ochroniarz podszedł gdy stałam przy kasie i standartowy uśmiech i zagad do Alci i czy jej wygodnie. Potem starsza Pani na prawdę miło, że tak blisko mamy i że kiedyś też tak noszono i żałuję że nie pociągnęlam rozmowy o tym. A na koniec hit Cyganki dwie z maluchami w wózkach. Najpierw się przyglądały i coś do siebie mówiły patrząc na nas uśmiechając się. W końcu jedna podchodzi i zapytała trochę na migi czy wózka nie mam do oddania. Ja na to że mam ale używam i ona na to na chustę pokazuje - nie wiiem czy żeby powiedzieć, że przecież i tak noszę czy chciała chustę bo to na migi bylo Zaskoczylo mnie to tym bardziej, że bardzo podobną historię czytałam w tym wątku jakiś czas temu i zastanawiam się czy to u nich takie oczywiste skojarzenie - nosi w chuście to może odda wózek... a może któraś z Was oddała wózek Cyganom i się rozniosło?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nocowałam dwa dni u rodziców, bo u mnie był remont. Wczoraj rano mówię tacie: "Wsadzę małą w chustę, bo muszę na chwilkę do apteki wyskoczyć". Reakcja? "Ja pójdę, ty nie wychodź z dzieckiem w chuście tu, gdzie mnie znają!".
    Pół żartem, pół serio. Generalnie tata wychodzi z założenia, że noszenie to wynalazek Reni Jusis i podobnych :/ I że w ogóle to nienormalne i już.

Za to na moim osiedlu panie w sklepach i na bazarku poznają nas z daleka. I zdarzyło nam się ostatnio, że nas w kolejce ktoś przepuścił

A co do panów - mój mąż nosi, choć rzadko (ale my w ogóle chusty używamy nieregularnie, ostatnio głównie na drobne zakupy, bo mi wygodniej). I wzbudza tym wielkie zainteresowanie zwłaszcza starszych pań przesiadujących w parku na ławkach. Komentarzy nie słyszeliśmy, ale wzrok był taki

Chustonoszka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

jechałam wczoraj autobusem z koleżanką forumką, ona w chuście, ja w mt, najpierw jakiś chłopak pokazał mi wolne miejsce,a pani obok jak zobaczyła, że my we dwie to aż się zerwała, żebyśmy mogły obie usiąść, nikt co prawda nie komentował głośno, ale kilka ciekawskich spojrzeń zarejestrowałam
    moje żywioły: Artur-marzec 2009, Magdalena-wrzesień 2011
    "Nie wstyd nie wiedzieć, ale wstyd nie chcieć tej wiedzy uzupełnić."

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

dzis bylismy rodzinnie w zoo
    tzn. mąż, ja i Paulinka
    już po wejsciu i oddaleniu sie od bramy zoo szła babcia z wnuczką trzymając ja na plecach , moja Paulinka z racji tego ze ja w ciązy była u taty w tuli a babcia zobaczywszy ja własnie w nosidle rzuciła hasłem : " patrz jak dziewczynka siedzi u taty na plecach w woru " myslałam ze się posikam ze śmiechu i trzyma mnie to do teraz, aż łzy mi lecą " u taty w woru"

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Dziś wysyp pan które dopytują "czy sie nie udusi" w sumie w ciagu godziny 5 razy.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

woru
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belfe Zobacz posta
    " patrz jak dziewczynka siedzi u taty na plecach w woru " myslałam ze się posikam ze śmiechu i trzyma mnie to do teraz, aż łzy mi lecą " u taty w woru"
    Od dziś będę wołać: "Ala do wora!"

Chustonówka
    Miejscowość
    Lublin/ Niedrzwica Duża

Domyślnie

Ja mieszkam na wsi i unas to nowość jak ide z małym w MT to patrza sie jak na głupka

Lightbulb

Dziś spotkałem się z ciekawą reakcją. Stojąc zamotany na przejściu dla pieszych. Po drugiej stronie na mój widok żona zaczęła szarpać za rękaw swojego męża,który niósł na rękach ok 1,5 roczną córkę. "Zobacz, zobacz jakie to praktyczne, widzisz na plecach malucha.. zobacz, musimy coś takiego kupic..." ...
    Dla mnie noszenie w chuście to nie jest moda, to zdrowie, wygoda, bliskość, to mój/nasz styl życia.
    Po godzinach rysuję komiks chustowy

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia220184 Zobacz posta
    Ja mieszkam na wsi i unas to nowość jak ide z małym w MT to patrza sie jak na głupka
    To i u nas to samo, choc do mnie to sie juz wiekszosc przyzwyczaila. Ale i tak mam wrazenie ze oprocz kilku pozytywnie nastawionych osob, reszta patrzy jak na hipiske-wariatke
    A tak poza tym to na podobnych wsiach mieszkamy, bo ja Lublin/Konopnica

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia220184 Zobacz posta
    Moja mama mieszka w małej wiosce i wszyscy ją i mnie tam znają (tym bardziej, że przez lata pracowała jako nauczycielka w zerówce). Zawsze uchodziłam tam za osobę o dziwacznych pomysłach, więc raczej przyjęto moje noszenie dziecka w szmacie bez specjalnego zdziwienia. Potem pojawiła się moja siostra w MT a teraz znów ja w szmacie z drugim. Na mojej wsi jest inaczej, bo to jak na wioskę bardzo duża miejscowość (dwie stacje kolejowe) i tu się ludzie często za mną oglądają, ale na razie nikt mnie nie zrugał.

Uprawnienia umieszczania postów