Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Też się czuję jak dziwadło, specjalnie biorę jakąś książkę do autobusu, albo patrzę na dziecko, albo gdzieś "w dal" żeby nie widzieć tych wszystkich spojrzeń Zwykle sie uśmiechają ludzie, ale i tak jakoś mi tak dziwnie być w centrum zainteresowania.
    Z ostatnich komentarzy, dzisiaj:
    Szłyśmy na rynek i przed nami szła babcia z dziedkiem, tacy już starsi naprawdę, i szli wolno więc ich zaczęłam wyprzedzać. I dziadek klepię babcię "patrz patrz!" i jej pokazuje na nas, więc sie zatrzymałam i pokazałam babci żeby też zobaczyła I tacy byli zachwyceni, że tak fajnie jest mojej córeczce, pytali gdzie to się z mamą wybrała
    Na rynku natomiast jeden pan sprzedawca chyba z 5 razy powtórzył "genialne!" podczas gdy u niego robiłam zakupy

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Powróciwszy z wesela chciałam się pochwalić, że moje dziecię ani razu nie płakało dnia tego (cały dzień praktycznie noszone). Zachwycał się nami pan fotograf, jako że sam ma małe dziecię (4 mies.). Stwierdził, że ta chusta jest genialna, bo szalenie praktyczna, a poza tym w połączeniu ze strojem weselnym wyjątkowo elegancko się prezentuje (gold rubin). Krzywych spojrzeń nie zanotowałam. O chuście rozmawiałam też z kilkoma młodymi parami i byli zachwyceni tą ideą noszenia i bardzo chętni by w niedługim czasie przetestować na własnej dziatwie .

A wczoraj jechałam z młodym tramwajem w chuście. Wsiadły jakieś studentki i jedna tak się zapatrzyła, że oczu odkleić nie mogła od dziecia, który był wtulony we mnie i prawie odpływał (21 godz.). Stwierdziła, że pierwszy raz w życiu dziecko poruszyło w niej instynkt macierzyński . Jak wysiadła to jeszcze długo śledziła nas wzrokiem z ulicy .

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Nas wczoraj starsza pani w autobusie dluugo obcinala (usmiechala sie przy tym), a w koncu spytala "czy mu glowka nie zdretwieje".

Zdretwiala Wam kiedys glowa???!!!

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Bastet no nieźle w tym tramwaju namieszałaś dziewczynie w głowie
    Co do tych ciągłych spojrzeń to od jakiegoś czasu bardzo mnie to denerwuje do tego stopnia, że jeśli ktoś mnie mija wpatrując się we mnie, odwraca się za mną wpatrując się we mnie bez słowa, uśmiechu, to ja robię to samo

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kocia_mama Zobacz posta
    Nas wczoraj starsza pani w autobusie dluugo obcinala (usmiechala sie przy tym), a w koncu spytala "czy mu glowka nie zdretwieje".

Zdretwiala Wam kiedys glowa???!!!
    Nie raz i nie dwa, ostatnio godzinę temu Karmiłam Młodego, starając się, by tatusia nie kopał przesadnie - więc w dziwnej pozycji. Ścierpł mi kark i część głowy

Cytat Zamieszczone przez Bastet Zobacz posta
    A wczoraj jechałam z młodym tramwajem w chuście. Wsiadły jakieś studentki i jedna tak się zapatrzyła, że oczu odkleić nie mogła od dziecia, który był wtulony we mnie i prawie odpływał (21 godz.). Stwierdziła, że pierwszy raz w życiu dziecko poruszyło w niej instynkt macierzyński . Jak wysiadła to jeszcze długo śledziła nas wzrokiem z ulicy .
    "Och! Jakie to śliczne!"*
    (To z Wańkowicza, tak zareagowała jego pięcioletnia córka na wieść, że małe ssaki, w tym dzieci, rodzą się z brzuszka mamusi )
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustomanka Awatar musajka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Którąś niedzielę szłam z małym na spacerek (mały na plecach w nosidełku od Pathi) mijaliśmy starszego pana, który gdy tylko nas zobaczył od razu zaczął się zachwycać:

- Pani jak fajnie tyn mały se tam siedzi ze zadku! Jakie to je fajne! Wiy pani jo tyż mom wnuka yno malutkigo, ale na prziszły rok tyż sie takie coś kupia i byda z nim do lasa łaził. Jakie to je mondre wiy pani! To je richtik mondre!

Hehehe fajne to było

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez musajka Zobacz posta
    Którąś niedzielę szłam z małym na spacerek (mały na plecach w nosidełku od Pathi) mijaliśmy starszego pana, który gdy tylko nas zobaczył od razu zaczął się zachwycać:

- Pani jak fajnie tyn mały se tam siedzi ze zadku! Jakie to je fajne! Wiy pani jo tyż mom wnuka yno malutkigo, ale na prziszły rok tyż sie takie coś kupia i byda z nim do lasa łaził. Jakie to je mondre wiy pani! To je richtik mondre!

Hehehe fajne to było
    Przednia rakcja ! Takie dziadki najlepsze som . Prosty człek, ale widzi, że wynalazek genialny i praktyczny .

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A tu nasza relacja z wesela w chuście, gdyby ktoś był ciekaw szczegółów :

http://bastetlady.blogspot.com/2012/...-z-wesela.html

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Hehehe fajne to było
    ale fajnie ja tez chce z tym panem do lasa w chuscie!

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka

Domyślnie

Ja dzisiaj nosiłam młodego po supermarkecie w plecaku i nagle słyszę: Jezu Chryste! Patrz, dziecko!

Chustomanka Awatar Nyplowa
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Hehehe fajne to było

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

Aaaa! co mnie dzisiaj spotkało. Byłam z młodym na zakupach w "dużym sklepie". Oczywiście w chuście bo tak wygodniej. Wyszłam lekko objuczona: dzieć na klacie, a w łapach siaty. Doszła do mnie jakaś pani (wcześniej chwilkę obserwowała) i mówi "Jaka pani dzielna" z autentycznym przejęciem w głosie. Myślałam,że padnę....po czym wręczyła mi karteczkę z "Bozią"

Chustonoszka Awatar Gusia_

Domyślnie

Hehehe fajne to było
    Ale się uśmiałam

Uprawnienia umieszczania postów