Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

lęćnik dla wielkoluda dzieci są bezbłędne
    Mi bardzo często ludzie chcą pomóc w motaniu, przytrzymać gdy mała siedzi na plecach albo poprzerzucać poły gdy motamy się w dłuższa szmatkę. Czasem się zastanawiam czy wyglądam przy tym tak niezdarnie, że ludzie śpieszą z pomocą

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja wczoraj po raz pierwszy usłyszałam niemiły komentarz. Motałam przed wejściem do ciuchacza, do którego wchodzi się po schodach - chwilę wczesniej na tych schodach karmiłam, ciekawe jaka wtedy byłaby reakcja.. Strach się bać. W każdym razie idą sobie dwie panie i patrzą jak motam. I jedna do drugiej "ale mordęga, no coś strasznego, od wózka trzeba a nie jakieś takie..." Okropnie mi się ciśnienie podniosło, jak ktoś coś do mnie ma to wolę to usłyszeć w twarz a nie pod nosem... Odkrzynełam "a jak ja bym tu po tych schodach z wózkiem wchodziła?" ale pani już zabrakło cywilnej odwagi i nie odpowiedziała. Mam nadzieję że jej to dało do myślenia. Uch, wygadałam się.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustofanka Awatar Maminek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u nas jest różnie.
    są takie dni, ze jest wiele przychylnych spojrzeń i uśmiechów, trochę zaciekawienia.

ale też są dni, gdzie mam falę komentarzy że a to potówki dziecko dostanie, a to ze się zgrzeje, ze mu niewygodnie, etc.

za to jak M. zachustuje... wszyscy się zachwycają..

dodam, że okolice to Warszawa...

Chustofanka Awatar Wiewi00ra
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Odkąd nosimy na plecach już od kilku staruszek usłyszałam, że nóżki ma na pewno ściśnięte i krew nie dochodzi i się zakrzepicy nabawi. Dramat.
    Ostatnio babce wypaliłam, że: "Ja się na tym znam, Pani nie i na tym zakończmy dyskusję". I w tym momencie druga babka zaczęła ją objeżdżać, że to najpierw trzeba trochę książek poczytać, a nie się wtrącać z mądrościami.
    Drogę wyznacza się idąc.

http://chabazie.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewi00ra Zobacz posta
    Ostatnio babce wypaliłam, że: "Ja się na tym znam, Pani nie i na tym zakończmy dyskusję".
    Och! Zapamiętam sobie na wieki! Genialna riposta!
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Wiewi00ra
    Wczoraj jedna starsza pani ciuciała nad Laurą, łapała za rączki i och i ach jaka słodka itp. Laura nie lubi się tak spoufalać z obcymi wiec szybko ręce schowała pod poły, głowę odwróciła i dodała stanowcze "nie"
    Ostatnio edytowane przez kerna ; 01-07-2012 o 10:01

Chustomanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

wczoraj, pierwszy raz po ciąży spotykałam się z bardzo długo niewidzianym znajomym. Przyjechałam z Wojtkiem w mietku na brzuchu i plecaku na plecak. Kolega od razu zwinął mi plecak, żeby mi było wygodniej, więc ja przerzuciłam Wojtka na plecy. Przez pół godziny musiałam mu zbierać szczękę z podłogi.Przerażenie w oczach nie znikło do końca naszego spotkania.
    Wojtuś 5.12.2011

Uprawnienia umieszczania postów