Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

cudne, akurat na walentynki

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja dzisiaj pierwszy raz od 8 m-cy spotkałam się z negatywną reakcją. Mały w MT pod kurtką i czekamy na autobus na przystanku. Podchodzi kobieta w średnim wieku i pyta czy to praktyczne? Ja że oczywiście tak i wygodne... ale przerwała mi w pół zdania, że dziecko narażam, bo jak się poślizgnę, to prosto na niego padnę i że mam zasłoniętą drogę, więc nic nie widzę! Zdążyłam tylko dodać, że to kwestia wprawy. A ona zmierzyłam pogardliwym wzrokiem i tak się zbulwersowała moim entuzjazmem i nieodpowiedzialnością, że nie mogła już na mnie patrzeć i musiała zapalić.

Chustomanka Awatar toffi

Domyślnie

a mnie wczoraj babinka jakaś potraktowała 'nie zmarznie pani ten dzieciaczek? tak cieńko ubrany'

Chustonówka Awatar Kitsune
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jak na razie od 6 miesięcy nie spotkałam się ze zdecydowanie negatywną reakcją. Co najwyżej panie w sklepie na początku się martwiły, czy jej tam nie jest niewygodnie. Skomentowałam tylko: "A wygląda, jakby było?" (A Aurelcia spała smacznie i słodko, wtulona we mnie). Raz też się pani zmartwiła, czy dzieciątku nie zimno. Teraz za to zawsze słyszę komentarze: "O, jak ma dobrze u mamy, tak bliziutko, jaka zadowolona..." itd. Sąsiedzi też dziwnych min nie robią. Może dlatego, że Aurelcia faktycznie w chuście wyjątkowo spokojna jest, siedzi sobie i rozgląda się po świecie. Żywa reklama dobroczynnego wpływu noszenia w chuście
    An eye for an eye makes the whole world blind. ~Mahatma Gandhi

Kruszynka za Tęczowym Mostem (6 tc) - 10.2008
    Aurelcia - 08.2011

Chustonoszka

Domyślnie

Ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam w chuście na moją wieś...Ci nieliczni sąsiedzi którzy byli na dworze ze zdziwienia wywalali gały chyba pierwszy raz widzieli takie cudo

Jeden Pan idący do sklepu to aż sobie przystanął aby mnie lepiej obejrzeć no ale wiedziałam, że będzie na wsi sensacja a latem jak jeszcze zacznę na dworze moje pieluchy suszyć to już w ogóle mnie uznają za szarlatankę

Chustonówka Awatar Beruszka
    Miejscowość
    Ruda Śląska

Domyślnie

U nas też nikt na głos negatywnych komentarzy nie rzuca, ludzie raczej uśmiechają się do małej że i oni by się tak ponosić chcieli bo już nogi stare a największą naszą fanką jest listonoszka która ostatnio stwierdziła że się jej cieplej na sercu robi jak nas takie przytulone na spacerkach widzi

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Ale ludzie myślą, ze to takie nosidła kurtkowe - dziecko nie jest przyczepione do rodzica, tylko do kurtki, którą rodzic nosi i oczywiście okrutnik naraża je na straszliwe niebezpieczeństwo.
    nie tylko przyczepione do kurtki ale do takiego nosidła w kurtce- taka była reakcja mojej sąsiadki, zresztą też mamy przedszkolaka, ... no ale jak to, nie za ciężko, nie wypadnie, ale ile taka kurtka z tymi szelkami musiała kosztować itd. więc aby uniknąć tysiąca podobnych pytań wprosiłam się na kawę i pokazałam co i jak - bez kurtki, mały Smok w śpiochach wtulony w mamę, zasnął w chuście - mam nadzieję że zaspokoiłam jej ciekawość

Cytat Zamieszczone przez dziobak Zobacz posta
    No kurka, przy jednym dziecku to było spoko. A teraz , to jeden pod kurtką, drugi w wózku i wszyscy na mnie patrzą jak na jakąś patologię i biedaczkę. MASAKRA. Dziś wku...ił mnie sąsiad, którego znam tylko z widzenia. - A to pani się dalej tak męczy?! - ze zdziwieniem, jakbym była nienormalna.
    Na ulicy stare babiszony - a wygodnie tak? Dziecku tak, a mamie nie. - same sobie odpowiadają
    W tramwaju wszyscy próbują mi zrobić miejsce, a ja 100 razy muszę mówić NIE DZIĘKUJĘ, jade tylko 1 przystanek, ale do nich to nie dociera, bo ja taka umęczona jestem przecież i mnie przekonują wszyscy, żebym jednak usiadła.
    podobnie mam w opcji młodszy w chuście, starszy za rękę - zrezygnowaliśmy z jazdy tramwajem do przedszkola i te trzy/cztery przystanki od domu spacerem przemierzamy
    skończyły się uwagi starszych pań o męczeniu dziecka, czy teksty "zróbcie tej biednej pani miejsce",
    i nikt już nie robi wielkicch kiedy wyciągam z portfela kartę aby kupić bilet w biletomacie, bo skąd ja niby mam kasę na to skoro nie stać mnie na wózek, i żaden student nie rzuca tekstem "proszę wziąć mój bilet, ja na następnym wysiadam" - to było piękne, mieliśmy z mężem ubaw przez tydzień- w sumie ciekawe jakby kanar zareagował na taką "uciemiężoną i biedną" matkę z dzieckiem w chuście bez biletu

Cytat Zamieszczone przez nimfa Zobacz posta
    wiedziałam, że będzie na wsi sensacja a latem jak jeszcze zacznę na dworze moje pieluchy suszyć to już w ogóle mnie uznają za szarlatankę
    raczej uznają, że jesteś taka strasznie biedna albo oszczędna skoro pierzesz i suszysz pampersy
    mi wystarczy, jak w moim wielkim mieście ludzie robili wielkie oczy na moim osiedlu, gdy przy starszym suszyłam sterty tetry na suszarce balkonowej, a co niech wiedzą że w tym domu się dzieci chowa

dzisiejszy tekst młodej pary przebija wszystko, jestem sobie z młodszym na szybkich zakupach w Kauflandzie, Smok w chuście - pod kurtką (wykorzystuję moją ciążową) wystaje mu tylko uśmiechnięta śpiąca buźka i kaptur kombinezonu, kilka razy obok przechodzi para, aż chłopak nie wytrzymał i mówi :"przepraszam ale coś Pani wystaje, hmm... o Boże to dziecko!!!"
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ale czad,szkoda ,ze chlopak nie zemdlal
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar gienia
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astro Zobacz posta
    "przepraszam ale coś Pani wystaje, hmm... o Boże to dziecko!!!"

cudne!!!

Mnie kiedyś sąsiadka widziała z daleka z maluchem pod kurtką. Trzy miesiące później spotkała nas w wózku, Ba miał 9 miesięcy, siedział i coś tam gadał w swoim języku. A sąsiadka ależ teraz te dzieci się błyskawicznie rozwijają. Wiosną pani w ciąży była, a on już taki duży. Czym pani go karmi???
    Dłuższa chwila minęła, zanim zakumałam, o co jej chodzi.

Uprawnienia umieszczania postów