Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa- Białołęka

Domyślnie

mnie w swidnicy jak bylam na wakacjach i na miescie sie z malym przechadzalam to mialam wrazenie ze wszyscy pokazywali palcami...

zdziwila mnie reakcja jednej kobiety takiej starszej ktora powiedziala...aaa ze to tak super i w ogole och ach,ze dziecko takie przytulone i ze jej corka tez tak nosila swoje dziecko w chuscie ale ze jej corka juz po 40tce i ze dziecko duze i kiedy to bylo...

eeee czyzby jakas prekursorka noszenia?

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa- Białołęka

Domyślnie

ooo a przypomnialo mi sie jeszcze jak wracalam z zakupow z siostra i mialysmy wozek ale maly i tak skonczyl w chuscie i spal..
    zakupy wyladowaly wiec w wozku

stoimy na swiatlach a tu pan ledwo stojacy na nogach, zatacza sie nad wozkiem i tak zaglada...patrze ze mine ma coraz bardziej zdziwiona...i mowi:a ja myslalem ze to dziecko..ale to nie dziecko, to ja juz nie wiem gdzie sie dziecko podzialo...
    ja mowie ze w chuscie i pokazuje..

a facet:a to nie maskotka?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

princessara jak znów będziesz w świdnicy to się odezwij, połazimy razem

dziś dzwoniła moja mama, gadamy o chustach i mama opowiada mi, że widziała tatusia z dzieckiem. Pytam czy w chuście (w Niemczech sporo zachustowanych tatusiów), mama na to, że właśnie nie, że się załamała. Dzieć jakieś pół roczku w wisiadle, przodem do świata, tatuś dziecia zagaduje, dzieć próbuje głowę do tatusia odwrócić mówiła, że miała ochotę podejść do chłopa i ochrzanić za wisiadło, a przede wszystkim za pozycję, bo ponoć masakrycznie to wyglądało
    za to jak chodziłyśmy sobie z moją kruszynką, widziałam, że pozytywne reakcje ludzi wywoływały u mamy uśmiech no, ale w końcu didka z bazarku sama zasponsorowała (to tak OT)

ja ostatnio u lekarza motałam (z młodą u pediatry byłam), w sumie już 3 razy w ciągu tygodnia. Lekarka z pielęgniarkami za każdym razem się przyglądają z uśmiechem i tekstem "ale żabka" na dzień dobry za pierwszym razem usłyszałam od lekarki "moja córka powiedziała, że dziecko będzie w chuście cały dzień nosić" gadka się rozkręciła, a że jestem pierwszą i jak na razie jedyną mamą z chustą, to ciekawość wzbudziłyśmy na poczekalni chyba też sądząc po spojrzeniach Panie w gabinecie sprawdzały tylko, czy w nóżki materiał nie gniecie, czy dziecko nie wypadnie... ale to już chyba normalna i częsta reakcja
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez princessara Zobacz posta
    mnie w swidnicy jak bylam na wakacjach i na miescie sie z malym przechadzalam to mialam wrazenie ze wszyscy pokazywali palcami...

zdziwila mnie reakcja jednej kobiety takiej starszej ktora powiedziala...aaa ze to tak super i w ogole och ach,ze dziecko takie przytulone i ze jej corka tez tak nosila swoje dziecko w chuscie ale ze jej corka juz po 40tce i ze dziecko duze i kiedy to bylo...

eeee czyzby jakas prekursorka noszenia?
    Ja mam koleżankę parę lat starszą, która nosiła pierwsze dziecko 18 lat temu w samodzielnie szytej samoróbce. Wszyscy ją uważali za stukniętą, kiedy zjawiała się na wernisażach w muzeum, imprezach itd. Była w ogóle taką matką-prekursorką wielu rzeczy, nawet potem opisywała te doświadczenia w jednym pisemku dla dzieci.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Ja mam koleżankę parę lat starszą, która nosiła pierwsze dziecko 18 lat temu w samodzielnie szytej samoróbce. Wszyscy ją uważali za stukniętą, kiedy zjawiała się na wernisażach w muzeum, imprezach itd. Była w ogóle taką matką-prekursorką wielu rzeczy, nawet potem opisywała te doświadczenia w jednym pisemku dla dzieci.
    fajnie tak

ja tam mogę mieć nawet opinię matki-wariatki
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    fajnie tak

ja tam mogę mieć nawet opinię matki-wariatki
    Ech, takie opinie się też zmieniają. Teraz jest nobliwą mamą 4 dzieci i to, że najmłodsze jest dalej noszone nikogo nie dziwi Teraz wszyscy uważają, że jest szalona bo pozwala najstarszej córce na jakieś szalone wyjazdy, zmiany szkoły i takie tam

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

mijałam ostatnio grupę gimnazjalistów którzy na widok mojego siedmiomiesięczniaka śpiącego w 2x głośno skomentowali : ALE HARDCORE! (to chyba coś pozytywnego, co nie??? )

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

raczej nie
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Domyślnie zdołowalam sie dzis nieco...

Sa takie dni ze złośliwe komentarze mnie nie ruszają. Ale dzis sie zdołowałam
    Ide z dziećmi (3 dzieci, jedno w chuście) mija nas pan w średnim wieku i mówi; tylko by sie mnozyli, moze tak od razu ósemke dzieci! tylko by chceili te rodzinne od panstwa!!! fajnie nie?! a wracając do domu, starsza pani; ooj mi sie wydaje ze jemu (malemu w chuscie) nie jest tam wygodnie! kręgosłup mu pani powykrzywia! zobaczy pani pozniej bedzie taki pokrzywiany (na co ja probuje kobiecie tłumaczyc ze wózek nie jest wynalazkiem prehistorii i ze dawniej wszyscy nosili dzieci w taki sposob - ale bez skutku pani dalej swoje...) ZOBACZY PANI!!! ZOBACZY!!! ja dalej spokojnie mówie jej ze to jest u tak malych dzieci naturalne ulozenie kregoslupa (młody byl zawiazany w kieszonke) ze maluchy juz w brzuchu maja tak kregoslup ulozony... nieststy Pani jak nakrecona dalej swoje; pani sie myli, pani zobaczy, pani mu wykrzywi kręgoslup, TO CYGANKI TAK NOSZĄ! (chyba miala na celu obrazenie mnie, bo zdawalo sie jej ze nazwanie cyganką obraża! ) ja juz nie wytrzymalam (taaak dzis nie mialam juz cierpliwosci) i zaproponowalam kobiecie zeby sie najpierw douczyła a pozniej mozemy dyskutowac, ale poszla dalej nawijając te farmazony... ughhh!!! jak ma synową czy córke to juz im wspólczuje takiej "troskliwej" i "wszystkowiedzącej" babci! - tak ze dzisiejszy dzien był malo fajny pod tym wzgledem... Dobrze ze nie wszyscy są tacy Kończe i ide

Ot wyzaliłam sie Wam...
    Ostatnio edytowane przez mammamija ; 12-10-2011 o 14:00

Uprawnienia umieszczania postów