Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    no się dołączę do OT cuda fakt
    oj tak
    bo dzieci się nosi przodem do świata!
    a niemowlaki w wózkach czy łóżeczkach mają leżeć obowiązkowo w betach i to po sam nos przykryte... sorry, ale nie mogłam się powstrzymać
    jak widzę dzieciątko przodem do świata, to aż mam ochotę uświadamiać i murem stawać jak ta babcia

pszczoła uśmiałam się z twojej nadobnej ciąży
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Idziemy z P na spacer koło domu, on śmiga na jeździku w kształcie motorka, ja idę z Igiem w chuście (plecak prosty). Idę i burczę (udaję odgłos silnika -jako, że P jedzie na motorku). Za nami starsza babka, ze 65 lat bym jej dała conajmniej. I słyszę, że coś gada do siebie (nie do mnie, bo sobie burczę i jej nie słyszę dokładnie, zresztą idę 3 metry przed nią). Z wkońcu przestałam burczeć. A ona:
    - no i z naszych podatków na leczenie chorób tyle pieniędzy będzie szło
    ja: (byłam przekonana, że chodzi jej o kręgosłup Igusia)
    baba: tak zimno a dziecko ma gołe nogi, przecież mu zimno, zimne ma nóżki
    ja: a czy ja pytałam o radę???
    baba: no jak widzę, że coś jest nie tak to daję radę, bo przecież trzeba, ja mam doświadczenie, dzieci odchowałam...
    ja: aha, to młoda matka nie zna się na wychowywaniu
    baba: (tu nie pamiętam co powiedziała) chyba, coś że będzie chory bo ma zimne nogi (które faktycznie były ciepłe, a ona ich nawet nie dotknęła, tylko zawyrokowała, że SĄ zimne)
    ja: każda matka jest najlepsza dla swoich dzieci...
    baba: tylko , że niektórym matkom dzieci odbierają
    ja: a innym nie trzeba odbierać, po prostu same nie utrzymują kontaktu z rodzicami

Masakra, byłam wkurzona strasznie po tym spotkaniu. I po niewczasie wymyśliłam, że na to, że ona taka doświadczona, to mogłam powiedzieć, że chyba w wybieraniu sztucznej szczęki, bo z wychowywaniem dzieci na pewno nie jest na czasie
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

dziobak - ja to od razu mam nerwa jak slysze takie teksty.

niemowlak jest dzieckiem narodu - kazdy zawsze wie, ze mu zimno, cieplo, zle, na pewno glodne itp

moj mąż mówi, że przewrażliwiona jestem, ale nienawidzę jak ktos mówi, że na pewno któreś z powyższych.. wrrr ;]
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Zobaczcie, jakie to dziwne - niemowlaka każdy chce ochronić przed złem, zimnem, ciepłem, niewygodą itd., a dorosłemu to te same osoby nóż w plecy by włożyły .

Chustonówka Awatar moly83
    Miejscowość
    okolice Wejherowa

Domyślnie

ostatnio zwróciłam babce uwagę żeby nie nosiła dziecka przodem do świata i to w tym wisiadełku że to niezdrowe w sumie często widuję niestety wisiadła drugi raz zwracam uwagę bo to takie maluszki kompletne były...
    babka powiedziała mi że jej ortopeda bardzo polecał i że wręcz wskazane to jest dla jej dziecka i ona będzie słuchac lekarza nie mnie pewnie jej mówił ale nie o takim nosidle i tylko tych maluszków szkoda

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Wiesz co? Ja gdzieś słyszałam o jakichś wyjątkowych sytuacjach, kiedy rzeczywiście zalecają coś takiego, ale nie mam pojęcia, co to miało być - po prostu nie pamiętam. Może ktoś też o tym słyszał?

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

Mi dzwoni, że czasem się zaleca noszenie dzieci przodem ale z nóżkami tak jakby po turecku (w pozycji Buddy) - ale przy jakim schorzeniu, nie pamiętam...

Uprawnienia umieszczania postów