Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Jóna
    Miejscowość
    Jastrzębie - Zdrój

Domyślnie

Gdziekolwiek się z Zosią pojawimy wzbudzamy zdziwienie i jakoś nie doszukuję się ani zachwytu ani zgorszenia, w każym razie mają ludzie na co popatrzeć. Raz wracajam ze spaceru z naprzeciwka idzie jakaś pani, tak na oko 60+ Uśmiech od ucha do ucha, gdy już do nas doczłapała to zachwycona pyta czy może sobie popatrzeć bo tylko w telewizji widziała i tak chciała na żywo Po czym nastąpil szereg informacji z jej strony, że to takie wygodne, ręce wolne i że małej to musi być tak bardzo dobrze bo sobie tak słodko śpi. Bardzo to miłe było.
    Wczoraj wpakowałam Sofi do chusty i obierałam jeżynę w ogrodzie, podchodzi bardzo miły pan i z daleka woła
    - Paniczko ni mocie jakigo złomu do wywieźynio!!??
    - Nie mamay, bracia w zwszłym tygodniu wywieźli.
    - Jezyna a co to tam pani mo...??
    - Dziecątko.
    - Jezusie w Afryce też tak mają
    Jego twarz, promieniała takim zdziwiniem i radością z faktu, że zobaczył nas (takie dziwadło rodem z Afryki), do teraz mam go przed oczami.

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Przedwczoraj byłyśmy na szczepieniu. Po wszystkim w poczekalni była tylko 1 kobitka z dzieckiem, ja zaczęłam kangura motać, Zośka ogólnie wesoło rozgadana... Wyszła z gabinetu po coś nasza pediatra, stanęła jak wryta z tekstem A CO PANI ROBI?! Miała takie wielkie oczy

Ja na to, że się zawijam
    "To ja sobie stanę i popatrzę. Coraz więcej kobitek tak sobie życie ułatwia, nie?"
    Zabrzmiało to trochę, jakby chusta była sposobem na pozbycie się problemu w postaci dziecka.... w ustach pediatry baaardzo dziwnie to zabrzmiało.
    www.zufizo.pl

Zuzia 09.1999. Filip 05.2001. Zosia 04.2011.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agna Zobacz posta
    Przedwczoraj byłyśmy na szczepieniu. Po wszystkim w poczekalni była tylko 1 kobitka z dzieckiem, ja zaczęłam kangura motać, Zośka ogólnie wesoło rozgadana... Wyszła z gabinetu po coś nasza pediatra, stanęła jak wryta z tekstem A CO PANI ROBI?! Miała takie wielkie oczy

Ja na to, że się zawijam
    "To ja sobie stanę i popatrzę. Coraz więcej kobitek tak sobie życie ułatwia, nie?"
    Zabrzmiało to trochę, jakby chusta była sposobem na pozbycie się problemu w postaci dziecka.... w ustach pediatry baaardzo dziwnie to zabrzmiało.
    Pediatrzy to moi "idole" w tych kwestiach :/. Według mnie próbą pozbycia się problemu jest wózek i trzymanie dziecka na dystans (np. pozwalanie na wypłakiwanie się, żeby nauczyło się być cicho).

Chustonoszka Awatar EmDżi
    Miejscowość
    Okolice Rybnika/Wodzisławia Śl.

Domyślnie

Ja dziś miałam dzień pozytywnych reakcji. Wybrałam się z młodszą do lumpeksów i żeby cokolwiek pooglądać,zapakowałam ją w kółkową. Wszyscy się miło uśmiechali,przy kasie sprzedająca zaczęła kasować ubrania innej pani,która za nią stała, to ta pani ją opieprzyła,dlaczego nie mnie,przecież ja tu z dzieckiem stoję i czekam,a ona mnie olewa
    Potem w drugim lumpeksie,pani do Lidki zagadała: "ależ Ci dobrze,tak blisko mamusi", w trzecim pani wypytywała,czy mi wygodnie w takiej chuście i chwaliła,że dobre, a potem jeszcze panie z kiosku w markecie obserwowały mnie przy kasach i potem zagadały,że pięknie to wygląda,dziecko takie wtulone(moje dziecko robi wszystko żeby się z chusty wydostać i ręce obowiązkowo na wierzchu i wtedy dopiero jako tako siedzi,więc jakoś szczególnie mocno przytulona nie była,bo się próbowała odpychać ),że fajnie bo blisko i dużo zdrowiej niż w tych wszystkich nosidłach,jak nóżki "bambylają" Więc jednak ludzie widzą różnicę pomiędzy chustami a wisiadłami. Szkoda,że tak niewielu...
    Laura Łucja- 01.03.2007
    Lidia Katarzyna 11.01.2011

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

A ja nakserowałam ulotek o noszeniu i rozdaję wszystkim, zwłaszcza ciężarówkom i rodzicom z noworodkami. A nuż...
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Tymczasem same pozytywy (uśmiechy, "popatrz jakie maleństwo przytulone", przepuszczanie w kolejce - w ciąży mnie to nie spotykało) ale też: "Oooo, to dobre jest! Samochód można spokojnie prowadzić, bo obie ręce wolne"

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    : "Oooo, to dobre jest! Samochód można spokojnie prowadzić, bo obie ręce wolne"
    Na to bym nie wpadła...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    A ja nakserowałam ulotek o noszeniu i rozdaję wszystkim, zwłaszcza ciężarówkom i rodzicom z noworodkami. A nuż...
    Extra! Ja wciąż uważam, że o noszeniu za mało się mówi. Z tymi ulotkami to rewelacyjny pomysł. Ja kiedyś się zastanawiałam, czy by nie nakserować ulotek i nie pozostawiać w przychodniach - ciekawe, czy kierownictwo by się zgodziło, bo, jak już wyżej napisałam, moim zdaniem lekarze w tych kwestiach to wyjątkowo ciężki przeciwnik (w standardach nigdzie nie piszą o tym, że noszenie jest dobre ).

Myślę, że dobrym pomysłem byłoby też nagłośnienie tematu w mediach, w prasie. Ja mam dostęp do jednego wydawnictwa i kiedyś napiszę, tylko czas muszę znaleźć.

Uprawnienia umieszczania postów