Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sihaya Zobacz posta
    Dziś była moc: kobita za mną wykrzykiwała, że powinni mi dziecko odebrać za noszenie w chuście że to ma kosteczki delikatne, że dziecko w wieku rozwojowym, że dzieci to się WOZI W WÓZKU! na początku zagadnęła czy się nie boję tak nosić- pokazałam, że Mała smacznie śpi, no co baba swoje że kości delikatne... jak się zrobiła napastliwa, a mi się ciśnienie skoczyło, machnęłam ręką i poszłam dalej- odeszłam dobre 20metrów jak jeszcze słyszałam że wykrzykuje a kobita tak 40+, że babulinki mendzą to się przyzwyczaiłam, ale ta mnie wzięła z zaskoczenia

muszę na takich wypróbować tekst :" czy Pani nie wstyd obcych ludzi na ulicy zaczepiać/napastować? " może to zbije ich z tropu ??
    Można też spytać:
    "A pani myśli że pani babcia woziła dzieci w wózku/była wożona w wózku?" (w zależności od wieku baby).
    Moja teściowa była noszona i kosteczki ma proste
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

ja wczoraj w urzedzie bylam i odrazu obluga mila i usmiechy, mile komentarze ze malej pewnie dobrze bo spi
    i jeden od starszej pani co sprzedaje obwazanki na przystanku"nie boi sie pani jej tak nosic, przeciez to niebezpieczne"

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malutk_a Zobacz posta
    ja wczoraj w urzedzie bylam i odrazu obluga mila i usmiechy, mile komentarze ze malej pewnie dobrze bo spi
    i jeden od starszej pani co sprzedaje obwazanki na przystanku"nie boi sie pani jej tak nosic, przeciez to niebezpieczne"
    Jak mówią, że niebezpiecznie, to zaraz pytam, czemu tak myślą. Najczęściej jednak z troski - uspokajający komentarz działa cuda
    Ale ja słyszę głównie miłe komentarze i witają nas uśmiechy, to się nie znam
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dzis jestem ze starszym na rowerze (tzn starszy na rowerze, ja obok , z mlodym w mt na plecach
    dziecko w wieku mojego starszaka do babci: patrz, patrz jak on fajnie sobie siedzi, TYyyyyyy, paaatrz, i on w fartuchu sobie siedzi
    Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    Ja zaliczyłam zakonnicę, mówiącą "Jak pani ładnie synka niesie, jak Maryja Jezuska."
    hhehe, do nas zawsze, ale to zawsze zakonnice sie usmiechaja - bo dzieci, bo dwoje, bo male i bo jeszcze do tego na plecach
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 05-06-2011 o 20:02

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostroszyc Zobacz posta
    Można też spytać:
    "A pani myśli że pani babcia woziła dzieci w wózku/była wożona w wózku?" (w zależności od wieku baby).
    Moja teściowa była noszona i kosteczki ma proste
    chyba tak zacznę albo w ostateczności jakoś mniej cenzuralnie
    Fascynuje mnie to, że do Małż jak idzie z chustą tylko pozytywne komentarze słyszy...może się boją stare baby odzywać do chłopa 198cm/100kg??

Uprawnienia umieszczania postów