Ta pani swoje powiedziała i już jej nie było. Nie zdążyłam nic odpowiedzieć.
Ta pani swoje powiedziała i już jej nie było. Nie zdążyłam nic odpowiedzieć.
mama dwóch Rycerzy i jednej Księżniczki
starsze panie tak mają![]()
Mnie co chwilke pytaja z nutka niedowierzania: czy to wygodne jest?
Ostatnio jakas ciezarowka - ginekolog - to ladnie wytlumaczylam ze taka ona na to ze mezowi i tak nosidlo kupi.
no to ja tlumacze ze niezdrowe ze MT lub ergo i ze chustowanie naprawde fajne i zdrowe dla dzidzi.. Wyszla zainteresowana z 4kidsa. A moj maz jak na wariatke na mnie patrzyl, ze na dobra droge ludzi chce sprowadzic
![]()
a dzisiaj na przejściu stali za mną jacyś panowie i taki komentarz usłyszałam: "oo, moja żona też ma taką chustę, ale jakoś nigdy nie udało jej się założyć, a szkoda, to tak sexy wygląda"![]()
Mnie dzisiaj spotkała bardzo miła reakcja - przechodziłam koło starszej pani (sąsiadki zresztą), która skomentowała "O, jak ślicznie! Naprawdę pieknie!". Zatrzymałam się, wymieniłysmy uprzejmości, pani pozachwycała się jeszcze chwilę, dodając że "Dawniej to do pół roku się te dzieci trzymało pozawijane, w sztywnych betach, a teraz taka swoboda!". Po czym spytała czy Młoda "doi cyca", na co odpowiedziałam że oczywiście, a pani skomentowała "I bardzo dobrze! Oby jak najdłużej!"
Tak mi się miło zrobiło...
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Idę sobie z drzemiąca młodą w plecaku. Mija nas mama z kilkulatką.
Dziewczynka: Mamo, ja też chcę na plecy.
Mama: Ale córeczko, to jest mały dzidziuś. Ty jesteś już duża...
Dziewczynka: Oj, mamo...
No i dziewczynka wlazła na ławkę, wskoczyła mamie na plecy i mama jakoś tam podtrzymując pupę córki pogalopowała do przodu![]()
Moja mama tak Nelkę nosi, bo ja już rady nie daję... chociaż na noszenie w chuście zawsze krzywo patrzy, bo ścierpnie, bo się spoci itd. ale już się pogodziła, bo widzi, że małej dobrze. Jak jej powiedziałam, że mała czuje się jak w brzuchu, bo taka zwinięta, bo słyszy serduszko, to chyba do niej coś dotarło![]()