Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

W środę byłam w warszawskiej galerii. Po raz kolejny nie widziałam nikogo noszącego. Tzn. noszącego w chuście/MT/nosidle ergonomicznym. Bo mamy z rozwrzeszczanymi dziećmi na rękach widziałam często
    Już na samym początku zakupów jakieś człowieki w wieku moich rodziców zachwycały się moją córą. Że taka pogodna i spokojna, a to dlatego, że do mamy przytulona i dużo lepiej jej niż w wózku
    I jeszcze w przymierzalni w Zarze czekałam aż siostra skończy mierzyć swoje ciuchy, żeby wzięła ode mnie Młodą. Stałyśmy sobie więc, zamotane w kieszonkę, z ciuchami do mierzenia pod pachą. Obok mężczyzna wspierał swoją przymierzającą coś partnerkę. Tak go zafascynowałyśmy, że jak zaczęłam jedną ręką się rozplątywać z chusty, to zaoferował mi pomoc Za co Młoda obdarzyła go swym najszczerszym trójzębnym uśmiechem Ale nie skorzystałyśmy z pomocy
    W ogóle, to słyszałam tylko, że bardzo spokojne i zadowolone dziecko mam Komentarzy o niewygodzie itp. nie słyszałam

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Chustonówka Awatar anabell
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Ostatnio byłam w osiedlowym sklepie i akurat w kolejce do kasy mały zaczął marudzić. Pewna kobieta stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce, bo dziecko się męczy... i zaczęła komentować, że niszczę dziecku kręgosłup
    Ja niestety z tych niezbyt asertywnych, więc powiedziałam jedynie, że nie będę z nią dyskutowała na ten temat, zapłaciłam i poszłam...

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anabell Zobacz posta
    Ja niestety z tych niezbyt asertywnych, więc powiedziałam jedynie, że nie będę z nią dyskutowała na ten temat, zapłaciłam i poszłam...
    Postąpiłaś asertywnie - obroniłaś swoje uczucia przed atakiem A wdawanie się w dyskusję nie oznacza asertywności

Wczoraj wyciągnęliśmy wózek - po raz pierwszy od dwóch miesięcy chyba. Poszliśmy na spacer, po dodze wstąpiłam na pocztę, a panie: "O, a gdzie nasz klient mały? Czemu pani bez syncia?" Zrobiło się bardzo miło. Po chwili raportuję mężowi sytuację, a on "No tak, jestem mężem lokalnej celebrytki..."
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Na widok mojej 6miesięcznej Dominiczki młode małżeństwo w OBI: widzisz jak fajnie? O tym ci mówiłam.
    A w sklepie kasjerka: jak ona ślicznie wygląda. Jak mały misiu
    I jeszcze starsza Pani na ulicy: O! Tej to wygodnie-ręce wolne a dziecko w chuście. Bardzo ładnie.
    I kto by pomyślał że w Kartuzach wiedzą co to chusta

Chusteryczka Awatar moniska
    Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

Witojcie
    My się nosimy od niedawna i fajne reakcje nawet mnie spotkały (poza baaaaaaardzo zdziwionymi minami - ciekawe kiedy ktoś się potknie hihi):
    "ooo, a ja myślałam, że Pani ma brzuszek!"
    "ale dobrze takiemu maleństwu"
    a on nie wypadnie...?"
    a u nas chustomam niewiele, ale coraz więcej!

Uprawnienia umieszczania postów