Strona 93 z 190 PierwszyPierwszy ... 4383858687888990919293949596979899100101103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,841 do 1,860 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiki100 Zobacz posta
    Nie wiem o co chodzi z tym Krakowem... Lublin nie takie wielkie miasto i nigdy nie spotkałam się z jakimś atakiem. Kilka razy jakieś panie tak jakby się krzywo patrzyły ale nie zwracałam uwagi i wcale nie jestem pewna czy to ze względu na nas. Niektórzy ludzie takie mają ciężkie życie że ZAWSZE wyglądają jakby mieli pretensje, tylko można im współczuć. NIE ZWRACAM UWAGI NA ZDZIWIONE SPOJRZENIE i może dlatego ludzie nie komentują.
    Największe zdziwienie jak mi się zdaje wzbudziłam w Rumunii w miejscowości Satu Mare bodajże (byłam w MT) ale mnie to już wtenczas nic nie obchodziło.
    Co ciekawe na zadupiu ukraińskim, jak wsadziłam małą w MT, coby ją pod górę taszczyć nikt się zupełnie nie zdziwił -to naprawdę tam było najbardziej naturalne rozwiązanie- znaczy tam gdzie praktyczność się liczy przede wszystkim.
    W Lublinie już lat temu... hm, prawie dziesięć będzie jak kuzynka zaczęła nosić. Najpierw w torbie, potem w kółkowej i poszło Szlaki Wam przetarła, może dlatego macie spokojniej niż w Kraku
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    W Lublinie już lat temu... hm, prawie dziesięć będzie jak kuzynka zaczęła nosić. Najpierw w torbie, potem w kółkowej i poszło Szlaki Wam przetarła, może dlatego macie spokojniej niż w Kraku
    Podziekowania dla kuzynki ja też nie spotkałam sie z niemiłą reakcją na noszenie, wręcz przeciwnie

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

po ostatniej eskapadzie Portugalskiej, napisze tak, widziałam na lotnisku w amsterdamie jedną mame w chuście i jedną z manducą, na lotnisku w paryżu jedna mama Chinka miała coś jak siatkowa torba na zakupy przewieszona na ukos przez ramię i to ja wpatrywałam się w nią pierwszy raz coś takiego widziałam
    po za tym w samej Portugalii jedyna byłam z chustą i zainteresowanie wzbudziłam ale takie pozytywne

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

dziś 8-letnia na oko dziewczynka w jednym zdaniu podsumowała całą ideę chustonoszenia.
    widząc mnie, do koleżanki: "ta pani jest spoko, ta pani nosi" AAAAAAAAAAAAAAA!

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Coraz więcej wychodzimy na dwór w chuście, juz się nie musimy tak opatulać to ludzie zaczęli małą dostrzegać. Dziś mnie zaczepiła pani ok. 60tki, byla na spacerze z wnusią 2-miesięczną w wózeczku. Dopytywała się o chustę, zachwycała moją Olą i na koniec stwierdzila, że musi w takim razie uświadomić synową jak to fajnie można nosić dzieciatko

Chustofanka
    Miejscowość
    Skierniewice

Domyślnie

Dziś na zakupach:
    Pani w kasie się zachwyca jak to fajnie jest dzidzi przy mamusi, wtóruje jej miła pani około 50tki. A na stwiedzenie pani kasjerki, ze nie długo będzie mi za ciężko mila starsza pani mówi, ze chyba nie bo to fajna taka chusta, podobna jak kiedyś się nosiło, to te takie nosidła sztywne raczej na niewygodne wyglądają i dla dzieci chyba niezdrowe.
    Mama Marty (12.03.2005) i Ewy (21.01.2010)

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misunderstanding Zobacz posta
    dziś 8-letnia na oko dziewczynka w jednym zdaniu podsumowała całą ideę chustonoszenia.

dobre i o to chodzi, zeby nawet takie dzieci wiedzialy ale milo jest taki komentarz uslyszec no nie

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Mnie dziś zaczepiła wózkowy tatuś i spytał czy małego kręgosłup nie boli
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustonoszka Awatar cranberry
    Miejscowość
    Kraków, czasem Warszawa

Domyślnie

Ja dzis szlam na przeciw dwum paniom z wozkiem, na moje oko to byla babcia i prababcia tego dziecka w wozku.. i ta starsza do mlodszej: "tyle sie w ciąży nanosiła to po co i teraz nosi?"
    Moje Szczęścia dwa: Nutka - 06.10.2010r. i Gaja - 26.02.2013r.

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cranberry Zobacz posta
    Ja dzis szlam na przeciw dwum paniom z wozkiem, na moje oko to byla babcia i prababcia tego dziecka w wozku.. i ta starsza do mlodszej: "tyle sie w ciąży nanosiła to po co i teraz nosi?"
    Ja słyszałam opinię od jednej mamy, ze w chuscie nosic nie chce, bo w ciązy juz sie nanosiła....
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

bardzo mnie rozbawiła mamusia wózkowa przechodząc koło mnie mówi do swojej mamy: "takie dziecko to nie w moim guście"
    spojrzałam się na nie i zaczęłam im się przyglądać
    na co babcia: "dziecko jak to dziecko"

hmmm, z moim dzieckiem wszystko w porządku

a wczoraj w tym samy miejscu podeszła do mnie dziewczyna z wózkiem i zapytała o mojego MT, czy dziecko w tym sypia, czy mi wygodnie, bo sama chce kupić nosidło ergonomiczne Tuli!
    bardzo się cieszę, że na gocławiu coraz więcej mam chcących nosić!
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chusteryczka

Domyślnie

A doktor w poradni preluksacyjnej dziś tak za mną i za M. krzyczał: I tak właśnie trzeba dzieci nosić!

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar klara
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

U nas różnie, na ogół się przyglądają, robiąc przy tym przeróżne miny. Niektórzy chyba po prostu boją się odezwać (no cóż, wyglądamy jak wyglądamy a często idziemy jeszcze z psiurem) a zapewne są i tacy, którzy nie mają w zwyczaju tego robić Mimo wszystko sporo też usłyszałam. Negatywne komentarze się zdarzają ale przeważają te pozytywne. Jak zwykle najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy wiedzą najmniej.
    Jakiś czas temu usłyszałam, że dziecko w chuście to jak w więzieniu tam ma (babka w średnim wieku uraczyła nas takim tekstem w sklepie). Cóż miałam zrobić, uśmiechnęłam się i zadałam pytanie retoryczne - a cóż jest lepszego dla dziecka niż bliskość matki? Moja ośmiomiesięczna córcia też się uśmiechnęła do tej kobity i zrobiła swoje radosne "hopsa hopsa" czyli pokazała jak jej tam źle Kobiecina zaczęła się tłumaczyć, że żartowała ...
    Tego samego dnia, daleko za plecami mymi, usłyszałam (tym razem od młodszych dziewczyn), że na pewno mi dziecko wypadnie.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misunderstanding Zobacz posta
    Dzieci sa bezbledne .

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Wczoraj na spacerze spotykały nas głównie uśmiechy, a jeden pan się wypowiedział: "takiemu to dobrze"
    Aż żałuję, że teraz nie możemy często nosić.

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Ja jakiś czas temu pisałam chyba w tym wątku, że jakoś żadne komentarze w zasadzie nas nie spotykają, a przez zimę sporo nosiłam Asię w kółkowej na biodrze.
    Otóż wszystko się zmieniło kiedy niedawno udało mi się ją (hurrra) zachustować w końcu na plecach Od tej pory mam wrażenie że wszyscy się na nas po prostu gapią wykręcają szyje żeby lepiej widzieć itp. itd.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustonoszka Awatar ewka101

Domyślnie

wczoraj tez spotkalam sie z komentarzem, 'takiej to dobrze'
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

dzisiaj w banku i amplico panie stwierdzily, ze mala wyglada slodko tak zawinieta. a poza tym standardowo usmiechy

Chustonówka Awatar kasjas
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A mnie już dwukrotnie zaczepiały starsze panie z pytaniem: czy mu nie zimno w nóżki? Z tym że pytanie zdawało się być odpowiedzią - czyli z pewnością młoda, nieodpowiedzialna, by nie rzec głupia matka dzieckiem nie umie się właściwie zająć i zamiast siedzieć w ciepłym domu, to wynosi na mróz!

Uprawnienia umieszczania postów