Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

W autobusie - Młody spał na plecach w manduce.
    Usłyszałam z drugiego końca autobusu dziecięcy głos:
    - Mamo - to dziecko. Ono jest przyklejone.

Mama zaczęła coś tłumaczyć, że jednak nie jest przyklejone, ale już nie usłyszałam dokładnie, co mówiła.

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Dorośli czasem nie od razu łapią, co mam pod kurtką. A dzisiaj dziecko, nieco ponad rok, na mój widok pokazało ręką i radośnie krzyczy: Dzidzia !!

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Ja dzis myslałam ze zawału dostane. Szłam ulicą z Gają w 2x pod rozpietym płaszczem , tuląc ją obiema rękami. Nagle rozłozyłam ręce, zeby je włozyc do kieszeni bo zimno było, a tu facet który mnie mijał (wyprzedzał) zauwazył mój gest kątem oka i rzucił się łapać dziecko tak mnie wystraszył, ze dojsc do siebie nie mogłam
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

IzaBK - z dwojga złego lepiej tak, niż jakby miał patrzeć jak "upuszczasz" dziecko na chodnik
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chustonoszka Awatar ewka101

Domyślnie

czesto gesto nie zwracaja uwagi, ale tez sie gapia jakbym spadla z ksiezyca co najmniej, niektorzy komenty prawia, wiele jest typu czy przypadkiem mi Córcia nie wyleci, pytaja sie tez czasem jakie to nosidelko [pod kurtka nie widac za wiele] jest tez pare pozytywnych reakcji, w sumie z negatywnym sie jeszcze nie spotkalam ale ciekawe uczucie jak wszyscy sie na Ciebie gapia

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

A mi dziś Pani Recepcjonistka w NFZ załatwiła obsłużenie bez kolejki. I na pożegnanie powiedziała, że ona tez kiedyś nosiła...

Sąsiadkę mam. 70-letnia panna. Zawsze, jak mnie na osiedlu widzi, woła z daleka: Sąsiadka, udusi pani tego brzydala kiedyś! Potem obie się śmiejemy, podziwia Alka i każdorazowo ochrzania mnie, że dzieć nie ma na sobie nic czerwonego

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

czesto gesto nie zwracaja uwagi, ale tez sie gapia jakbym spadla z ksiezyca co najmniej
    dokładnie tak samo u mnie reagują.

A z tym czerwonym to też mam przerąbane, ale od mojej babci
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tehanu Zobacz posta
    A mi dziś Pani Recepcjonistka w NFZ załatwiła obsłużenie bez kolejki. I na pożegnanie powiedziała, że ona tez kiedyś nosiła...
    hehehe mafia

a my wrócilismy właśnie z kieleckiej wsi... pogoda taka sobie, brak chodników, do każdego sklepu schody... więc się z tulikiem i w chuście polansowaliśmy i same miłe komentarze usłyszeliśmy że tak blisko mamy, że bezpiecznie, że ciepło... jak raz stalismy w takiej nawet sporej kolejce, to jedna pani podeszła, żeby zobaczyć, "co mam w plecaku" a jak pogadałyśmy nt chust, to inna z kolejki przyznała się, że nosiła, ale nie na plecach, tylko z przodu tradition, tradition, tradition! jak śpiewał Tewie Mleczarz

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Ja dzis myslałam ze zawału dostane. Szłam ulicą z Gają w 2x pod rozpietym płaszczem , tuląc ją obiema rękami. Nagle rozłozyłam ręce, zeby je włozyc do kieszeni bo zimno było, a tu facet który mnie mijał (wyprzedzał) zauwazył mój gest kątem oka i rzucił się łapać dziecko tak mnie wystraszył, ze dojsc do siebie nie mogłam
    Myślę że to akurat dobrze o nim świadczy - zareagował w sytuacji w której nie było czasu na zastanawianie się "jak ono się tam trzyma" Aczkolwiek wyobrażam sobie jak się przestraszyłaś!
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Uprawnienia umieszczania postów