Strona 86 z 190 PierwszyPierwszy ... 3676787980818283848586878889909192939496136186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,701 do 1,720 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Wciąż nie mogę wyjść ze zdumienia, jaką ogromą siłę sprawczą mają chusty... (bo przecież to nie tylko mój urok osobisty tak działa ): kasjerki obsługują bez kolejki, kolejkowicze puszczają przodem, samochody się zatrzymują niemal z piskiem opon... Ech, żeby tak było i bez chust, świat byłby lepszy...
    Przez dwie aktywne (nie przeleżane!) ciąże nie spotkało mnie tyle uprzejmości, co teraz w ciągu kilku dni, gdy noszę się wszędzie z małą

Historyjka sprzed chwili dosłownie:
    Wracałam z lasu z małą w kieszonce, musiałam przejść przez b.ruchliwą ulicę. Z jednej strony jechała ciężarówka, a za nią sznur samochodów i z drugiej to samo. Postanowiłam się nie pchać, bo takie giganty pewnie by nie wyhamowały... A one co? Jeden się zatrzymał, drugi się zatrzymał, a metis z dziecinką w chuście przeszła dumnie przez przejście, pozdrawiając kierowców z ciężarówek z lewa i z prawa...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustonówka Awatar Karola
    Miejscowość
    Bielsko-

Domyślnie

U nas pozytywnie. Ostatnio byłam z moją Mamą na giełdzie kwiatowej w Tychach. Małego miałam w 2 x bo motaliśmy się na parkingu (no może przy tym motaniu przy aucie ludzie się dziwnie patrzą ale potem jest ok) w każdym sklepiku Panie wzdychały jaki słodki a jaki przytulony do mamy .
    Ale najlepiej było jak poszliśmy pod wiaty gdzie handlują ciętymi kwiatami, idziemy, idziemy a tu ktoś za nami krzyczy: halo, halo co Pani tam ma - obracam się a to dwóch Panów na pace swojego dostawczaka wielce zadziwionych - pokazuje im że dziecko a oni na to uśmiech od ucha do ucha i jeden do drugiego mówi: ale się tam skukał.

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

a ja mój mąż dziś zachustowani na abrahamie szwagra - fajnie było, ludzie się dziwili że Kasia tak słodko w chuście śpi gdy muzyka gra ale jeden z wujków pobił wszystkich gdy ze współczuciem spytał moją mamę "A co mu się stało, jakiś wypadek?" pokazując na mojego męża - mąż był w jednolitycie brązowej elastycznej chuście.
    jak dowiedział się że nie wypadek tylko dziecko w chuście to serdecznie pogratulował
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

ja dziś szpanowałam na imprezie andrzejkowej w chuście, nawet zaprezentowałam 3 wiązania (kieszonka, 2x i na boku) - jak to wygląda, że wcale nie skomplikowane, dziecko nie wypadnie
    temat do rozmowy idealny, bo prawie każda z mam mnie zagadywała, całe towarzystwo dorosłych i dzieci było zadziwionych tym zjawiskiem
    jedna z mam otwarcie powiedziała, że nie popiera, bo zna taką mamę, co jest uwieszona czwórką dzieci, nosi w chuście i one tylko do mamy chcą...
    hmm, no cóż, może tego potrzebują, przytulenia potrzebują, skoro ona bierze wszystko na siebie to dzieci lgną do niej, normalne, bez chusty by się ruszyć z domu nie mogła, czy cokolwiek zrobić w domu...
    ogólnie bardzo pozytywie, mamy widząc chustę w praktyce bardzo żałują, że nie znały tego "wynalazku" wcześniej
    wyjaśniałam też, że chusta służy mi głównie do transportu czyli spacery, coś załatwić na mieście, spotkać się z koleżanką na kawie...
    a po domu? gdzie tam? po takiej dawce przytulania, dziecko bawi się samo będąc w pobliżu
    towarzystwo dorosłych zachwycone takim grzecznym niemowlakiem, a dzieci w różnym wieku zabawiały moją Różę i namawiały rodziców na bobasa
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Widzę, że mam wyjątkowe szczęście - same super komentarze: że tak naturalnie, wygodnie, słodko, dziecię przy mamie z dwulatkiem obok, zdrowo (!) - to chyba zasługa telewizji Ta telewizja zrobiła jednak sporo dobrej roboty - często słyszę, że widzieli te chusty w tv i pytają czy to ciężko tak dziecko zaplątać, nawet przyszłe babcie brzuszków pytają, co i jak, bo będzie zaraz wnusię, a to tak super wygląda i działa (chodzimy z dwulatkiem). A na argument, że się dziecię udusi najlepiej działa krzyk donośny pokazowy spod chusty: "Matko, gorąco!" i mój komentarz: "tak dziecko się broni przed niewygodą w chuście, musiałabym mieć uszy ze stali, żeby nie usłyszeć".
    A szczęście tym większe, że noszę głównie na dość oświeconej wsi (ale jednak wsi), a nie w centrum miasta.

A tę "mamę, co jest uwieszona czwórką dzieci, nosi w chuście i one tylko do mamy chcą..." zapraszam do nas na forum, jeśli jeszcze tu nie jest
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

ta mama czwórki dzieci jeśli nosi w chuście to może zna to forum - negatywna opinia jej koleżanki wynika z nieznajomości tematu noszenia dzieci, widzi to, że kobieta "rozpieszcza" dzieci swoją obecnością. (hmm...)
    o forum poinformowałam może kobitki zajrzą z ciekawości
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustomanka

Domyślnie

u nas raczej standardowe teksty: czy się nie udusi i czy nie zimno No i mając czwórkę dzieci, dobrze mieć i chustę, to fakt

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Wczoraj przy kasie w ursynowskim Lidlu (ja z mała w kieszonce, rzecz jasna):

[kasjer] - To operowalne jest?
    [ja] -
    [kasjer] - Ta narośl?...
    [ja] -

Prawie jak Monty Python

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Znowu ten Lidl... Wyszłam dziś z małą, bo chciałam kupić starszakowi zestaw sztućców (od dziś w ofercie). Owszem, mocno śnieżyło, trochę wiało, lekko mroziło (-3), ale nie aż tak - jak mi się wydawało- żeby nie przewietrzyć małej. Zakutałam ją w pancerną testową chimparoo, założyłam polarek dla dwojga, naciągnęłam jej w sumie 3 kapturki... Jestem pewna, że nawet nie poczuła, że wyszłyśmy...
    Zrobiłam zakupy i wyszłam, a pod sklepem jakiś facet najpierw się zatrzymał swoim minivanem i mnie puścił przez miniprzejscie dla pieszych, potem podjechał, otworzył okno i :
    - Moze ja panią z tym dzieckiem gdzieś podwiozę kawałek?

Dodam, że mieszkam max. 200m od Lidla, a fotelika samochodowego nie noszę ze sobą na spacery
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Dzis - spaceruje z chusto-znajoma. Z naprzeciwka idzie starszy pan, mijajac usmiecha sie i mowi:
    - Patrzylem tak z daleka, co tam panie maja i myslalem ze wate cukrowa i sie dziwie, ze na tym mrozie...a to pociechy w kapturkach.
    Smo wata jeszcze nie byla
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Watę cukrową, dobre!

Chusteryczka Awatar mamafranka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

ja dziś pod blokiem usłyszałam od miło usmiechnietego Pana "o jaki słodki koala".
    a kiedys w aptece od mlodej farmaceutki "na chustę" dostałam worek próbek balneum

Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny, narysować słońce roześmiane, zbudować domek z klocków. Małe raczki potrafią spleść się nad szyją i otrzeć łzy. W małych rączkach mieści się cała miłość.

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

Ostatnio idę zapakowana w chustomietka,wchodzę do autobusu,bąk śpi w najlepsze. Siedziała naprzeciwko taka mała dziewczynka i pyta-mamusiu,a ta pani to nosi ze sobą łóżeczko dla dzidziusia.A mama na to-nie to takie specjalne PUDEŁKO! No padłam-może od razu powiedzmy,ze nosimy nie w szmatach tylko w kartonach

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

my wczoraj z racji breji śniegowo-piaskowej na chodnikach zamontowaliśmy się w testowe nosidło na plecach na kurtce (bo mój Młody już nie chce pod kurtką) i poszlismy do pralni. Po drodze dziewczyna pchała wózek i szła obok jej mama, a my przeszlismy gawędząc o otaczajacym świecie i aż miło mi się zrobiło, bo babcia mówi "ooo...tak to dobrze w te mrozy i śniegi temu małemu"
    a potem Pani w pralni też mówi "takiemu to dobrze! ale dopóki nie za ciężko to fajnie że Pani (do było do mnie) tak go nosi"

no jednak są ludziska dobrze nastawieni!!
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

mała w kombinezonie opatulona w 2x i śpi. Ja też opatulona po czubek nosa. Mijający nas starszy pan - "o matko! jak przed rewolucją"
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    mała w kombinezonie opatulona w 2x i śpi. Ja też opatulona po czubek nosa. Mijający nas starszy pan - "o matko! jak przed rewolucją"
    hehe fajne sa te wszystkie teksty
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Njlepsze właśnie starszych panów.

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Podczas naszej pierwszej wizyty w mieście, byłyśmy absolutnymi gwiazdami. Wszyscy się oglądali (malutkie miasteczko) i miałam wrażenie, że rozmowy milkły jak przechodziłyśmy. W sklepach młode ekspedientki reagowały bardzo pozytywnie - od razu deklarowały, że po powrocie do domu podejmą działania prokreacyjne . Najosobliwiej reagowały starsze panie (chyba się powtarzam) - patrzyły jakby były szczerze zmartwione nieciekawą sytuacją dziecka; trochę z przestrachem, trochę z naganą a trochę ze zdziwieniem (ta ikonka cudownie oddaje ten wzrok).
    Jeden pan spytał jakiego mam szczeniaka za pazuchą, jak mu powiedziałam, że szczeniak nazywa się Marysia, to tak się speszył, że aż mi się go żal zrobiło. Złapał się za usta, i wymamrotał: O Boże, co ja powiedziałem!!!
    Jasiek 11.08.2000 Marysia 21.10.2010
    http://patchworknadstawem.blogspot.com/

Domyślnie

Kupuje dzisiaj rybę na straganie, Franek na plecach, grzebię w portfelu, liczę ile mam dać, wypadła mi moneta i upadła przede mną. Za mną w kolejce jakaś pani. Słyszę ja pani podniosę, po chwili znowu pani powtarza że podniesie A najlepsze to to, że żeby umożliwić pani podniesienie mi tej monety bym musiała wycofać się o dwie skrzynki do tyłu i puścić ją do przodu Łatwiej było się schylić wbrew pozorom
    Jeszcze słyszałam epitety do Franka, że rozbójnik, że zamiast na sankach to na mamie i mama musi i sanki i dziecko. A na sankach jechały zakupy

Uprawnienia umieszczania postów