Strona 74 z 190 PierwszyPierwszy ... 2464666768697071727374757677787980818284124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,461 do 1,480 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

na ostatniej wycieczce jeden chlopiec moze w wieku kolo 3 lat, zobaczyl mnie w chuscie i ciagnie tate za rekaw: tato, tato, ja tez tak chce!

wczoraj mialam podbramkowa sytuacje. Wracam niedlugo do pracy, musialam zrobic badania kontrolne i okresowe, bo sie juz zbiegly w czasie, a maz nie mogl sie zwolnic. Nie bylo komu malego zostawic, lalo jak z cebra, wiec ja w chuste i pojechalam z parasolka na te badania. Wchodze, pani mowi do mnie: ale ktos dziecko potrzyma? a ja : nie. Nie ma kto. Na to pani: no to my potrzymamy, tak wiec zrobiono mi EKG, pobrano krew i wyslano na gore do lekarki, a w tym czasie maly zdazyl juz podbic serca wszystkich pan z dolu. Ide na gore, wchodze, pani dr taka starsza mierzy mi cisnienie i wypisuje zaswiadczenia. Pytam w koncu, czy moge malego dac na kozetke i sie ubrac bo nie ma przewijakow. Ona ze pewnie pewnie, to ja sie ubralam i motam malego. Pani na to, ze ona o tym czytala, ale pierwszy raz to widzi, ze jej sie to bardzo skomplikowane wydaje, ale ze to swietna sprawa i pozycja dziecka taka dobra i w ogole byla zachwycona)

Chustofanka Awatar akana
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Normalnie mnie zamurowało - kilka dni temu musiałam wysłać list na poczcie - wchodzę, widzę, że jedno okienko czynne, jedna osoba w kolejce - czyli full luxus, bo zdarza się i 40 minut stać... I wyobraźcie sobie, że na tej znienawidzonej przeze mnie poczcie panie specjalnie dla mnie otwarły okienko normalnie sama nie mogłam uwierzyć!!!

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Byliśmy sobie na krótkich zakupach dziś, także wzięłam małą w kółkową. Stoimy już z M przy kasie i panie kasjerki między sobą:
    -patrz jak fajnie patrzy
    -Ja tam się nie będę wypowiadać
    Na co mój mąż.
    -dlaczego, chce pani podyskutować?
    ona
    -nie mam swoich dzieci, dlatego nie będę się wypowiadać, ale ja bym swojego dziecka w życiu tak nie włożyła. (czy nigdy czegoś takiego nie zrobiła)
    -ale dlaczego? zapytał zaciekawiony mój M.
    Niestety rozmowa spełzła na niczym, bo pani nie chciała z nami podyskutować
    A ja już miałam z milion argumentów w głowie...

p.s. 1)mój mąż jaki obrońca
    2) to była pierwsza negatywna reakcja z jaką się spotkałam.
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

aj, zazdroszcze męża
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustonówka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Hej, Tak sobie czytam i.. muszę powiedzieć że sama spotykam się jak na razie tylko z pozytywnymi reakcjami. Sporo jest zaciekawionych osób pytających czy to nie skomplikowane to wiązanie, czy wygodnie, czy nie za ciepło.. Ale raczej wszyscy mówią, ze dziecko zadowolone bo blisko serca mamusi A moja mała uwielbia chustę. Z wózka owszem czasem korzystamy, ale jak trzeba coś załatwić to chusta jest niezastąpiona w tym naszym kochanym kraju, gdzie tylko do nielicznych sklepów można z wózkiem wjechać, o urzędach nie wspomnę.
    A i w aptece dwie babcie nas przepuściły, bo jak same powiedziały "duszno dziś i szkoda maleństwa"

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

moja babcia jak tylko widzi małego zamotanego mówi "O Jezu", kręci głową i pod nosem pada "jak cyganka, ja bym tak nigdy nie nosiła"
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

A my dzisiaj na długim spacerze byliśmy- w ogródku jordanowskim Odyńca/ Nepodległości i w parku opodal... wracamy w chuście, Toś rozgląda się ciekawie zza poły, a na ławeczce starsza pani, siedzi i uśmiecha się do nas... więc i my uśmiechneliśmy się do niej... miło tak...

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

wczoraj, podczas spaceru nad Maltą, wiązałam Zuzkę w prosty plecak...jakiś starsze małżeństwo stanęło obok i przyglądało mi się jak jakiejs małpie w zoo w końcu pani nie wytrzymała i podeszła do mnie ze słowami: że ona musi mi pomóc, bo małej tak rączka wystaje...grzecznie acz stanowczo jej podziękwoałam i wyjaśniłam, że jestem tu z mężem jakby co, i że jest to zajęcie jednoosobowe. I trochę mi sie głupio zrobiło, bo gdy spojrzałam jej w oczy, ujrzałam nabożny zachwyt i usłyszałam : "Pięknie pani to robi"
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Wyjechałam do mojej mamy, a to raczej prowincja. Tak więc kiedy wybrałam się z dzieckiem w MT na zakupy do miasteczka stałam się nie lada atrakcją. Najpierw kierownik pociągu powiedział: "Jak panią widziałem, kiedy pani podbiegała to sie bałem, że pani dziecko zgubi, ale widzę, że pani ma opanowany temat". Potem było trochępokazywania palcami, ale raczej pozytywnie, w stylu "Patrz jak fajnie/wygodnie/słodko" itp. A jedna pani na targowisku powiedziała coś w stylu: "Teraz to sa wynalazki. Dziewczyny noszą dzieci jak indianki." I to tez było raczej miłe. A inna pani rzuciła: "O jak sobie śpi, podróżniczek". Niemiłych komentarzy jakoś nie usłyszałam. Pewnie były, ale mało mnie to obchodzi.

Czekam tylko kiedy ktoś ze znajomych moją mamę albo tatę zaczepi i zapyta, czemu ja to dziecko tak dźwigam zamiast wozić w wózku. Jak znam tatę, to pewnie wymyśli jakiś zabójczy bajer.

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Michał bardzo lubi podróżować środkami komunikacji - na Wyprawie Mama troche tego było
    Kiedyś zaczepił panią wołając: to ja, to ja! A pani: widze że to ty - wreszcie jakaś wysokość dobra dla dziecka do komunikacji z dorosłymi

Lub podróż z młodzieżą niepełnosprawna umysłowo w stopniu lekkim - śmiechu było co niemiara. BYli zachwyceni moim Podróznikiem a Młody smiał sie w głos kiedy oni klaskali lub podskakiwali na pupach ( siedząc oczywiście).

A miałyście tak, że nie było żadnych komentarzy ( ani negatywnych ani pozytywnych) słownych ale i tak wiedziałyście o co chodzi?

Wczoraj jeden pan tak sie na nas zapatrzył ( wybałuszając mocno oczy) że nie zauważył latarni i sie niestety w nią wbił....

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

oj, zdarza się. śmiejemy się z mężem, że na biletach "na spektakl" to moglibyśmy fortunę zbić. wypadku z latarnią jeszcze nie było, ale niektórym babciom niewiele brakuje. ostatnio na przystanku jedna podeszła specjalnie bliżej, stała jakieś dwa metry od nas. stoi i się patrzy. no to ja zaczynam w nią z zainteresowaniem wzrok wbijać (z reguły skutkuje - ludzie albo odwracają wzrok albo uśmiechają się zakłopotani, wówczas nie omieszkam uśmiechu odwzajemnić). a ona nic! spojrzała na mnie, zobaczyła, że się na nią patrzę, i dalej się w chustę wpatruje, a wzrok ma kompletnie nieodgadniony. nic to, wzruszyłam ramionami, zaczęłam z mężem rozmawiać. odwracam głowę, żeby sprawdzić, czy autobus nie jedzie, a ona dalej stoi i się patrzy, jakby ją zamurowało. skończyła dopiero, gdy przyjechał jej autobus. bardzo mnie rozbawiła.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luthienna Zobacz posta
    Michał bardzo lubi podróżować środkami komunikacji - na Wyprawie Mama troche tego było
    Kiedyś zaczepił panią wołając: to ja, to ja! A pani: widze że to ty - wreszcie jakaś wysokość dobra dla dziecka do komunikacji z dorosłymi

Lub podróż z młodzieżą niepełnosprawna umysłowo w stopniu lekkim - śmiechu było co niemiara. BYli zachwyceni moim Podróznikiem a Młody smiał sie w głos kiedy oni klaskali lub podskakiwali na pupach ( siedząc oczywiście).

A miałyście tak, że nie było żadnych komentarzy ( ani negatywnych ani pozytywnych) słownych ale i tak wiedziałyście o co chodzi?

Wczoraj jeden pan tak sie na nas zapatrzył ( wybałuszając mocno oczy) że nie zauważył latarni i sie niestety w nią wbił....
    nie no z latarnia to nie... raczej pan nie zauwazyl kraweznika, ale to bylo daaawno temu za pieknej figury i ladnego dekoltu))) Wczoraj szlam na dzialke w chuscie z przodu spal Ad. Jakis starszy pan w kapeluszu idacy z naprzeciwka, tuz przed nami zatrzymal sie ze wzrokiem wbitym w chuste i jak juz juz mielismy go minac, rozesmial sie i mowi: ale jak to sobie tam spi)!

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

a ja dziś idę sobie do mojej mamy w odwiedziny - mija mnie pani z dzieckiem ok 2 latka - w wózku
    i słyszę:
    dziecko: mamo patrz tam jest dzidzia - ja tez tak chcę
    mama: ale w wózeczku masz wygodniej, możesz się położyć
    dziecko: ale nie mogę się przytulic...
    mama juz nic nie powiedziała
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    a ja dziś idę sobie do mojej mamy w odwiedziny - mija mnie pani z dzieckiem ok 2 latka - w wózku
    i słyszę:
    dziecko: mamo patrz tam jest dzidzia - ja tez tak chcę
    mama: ale w wózeczku masz wygodniej, możesz się położyć
    dziecko: ale nie mogę się przytulic...
    mama juz nic nie powiedziała
    swietne)

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dzieci najlepiej wiedzą czego pragną

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

A ja dziś w sklepie spożywczym, Marcelka spała słodko w kieszonce - podeszła piękna kobieta ok. 50-tki, w pięknym beżowym kostiumie, włosy związane w śliczny kok, perfeksyjny makijaż (ja... eeee... w dresie, włosy... jutro do fryzjera idę!) i pyta: "Dzidzia?", ja niepewna co będzie dalej odopowiadam: "Dzidzia". A Piękna Pani: "To tak jak kiedyś się dzieci nosiło! Jak dobrze, że pani tak może, a malutkiej jak dobrze!". Strrrrrrrasznie było mi miło!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Ja miałam dziś zły dzień chustowy. 2 starsze panie idą, jedna do drugiej: O Boże!!! Ja mu współczuje :/ A dosłownie 2 minuty później jakaś pani na cały głos musiała stwierdzić (chyba sama do siebie, ale tak, żebym dobrze usłyszała): Udusi się!!!
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobak Zobacz posta
    Ja miałam dziś zły dzień chustowy. 2 starsze panie idą, jedna do drugiej: O Boże!!! Ja mu współczuje :/ A dosłownie 2 minuty później jakaś pani na cały głos musiała stwierdzić (chyba sama do siebie, ale tak, żebym dobrze usłyszała): Udusi się!!!
    eeee nie ma sie co przejmowac

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

A dziś na moje malutkie osiedle podwójna dawka - ja i moja siostra z chuścioszkami - kolorystyczny SZAŁ: Nati Amazonia (zielenie) i LL bambus Tropikalny (czerwienie, pomarańcze, fiolety). Nie dało się nie zauważyć - wszyscy w usmiechach. Oj, jutro panie w spożywczym będą mnie wypytywać...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamusiaanusia Zobacz posta
    A dziś na moje malutkie osiedle podwójna dawka - ja i moja siostra z chuścioszkami - kolorystyczny SZAŁ: Nati Amazonia (zielenie) i LL bambus Tropikalny (czerwienie, pomarańcze, fiolety). Nie dało się nie zauważyć - wszyscy w usmiechach. Oj, jutro panie w spożywczym będą mnie wypytywać...
    ale super, że Wam tak fajnie idzie
    napisz koniecznie jak tam pogaduchy w spożywczym

Uprawnienia umieszczania postów