Strona 98 z 190 PierwszyPierwszy ... 488890919293949596979899100101102103104105106108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,941 do 1,960 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja zazwyczaj spotykam się z sympatycznymi komentarzami, (raz nawet jedna pani pomogła mi spakować zakupy do torby). Czasem ludzie reagują zdziwieniem i oglądają się za mną, czasem pytają czy małą nie wypadnie, czy wygodnie i takie tam standardowe pytania.
    Ale dzisiaj na zakupach jedna pani przechodząc skomentowała, że dziecko się udusi a mała po prostu spała i była wtulona we mnie.
    mama dwóch Rycerzy i jednej Księżniczki

Chusteryczka Awatar moniska
    Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnes Zobacz posta
    Ja zazwyczaj spotykam się z sympatycznymi komentarzami, (raz nawet jedna pani pomogła mi spakować zakupy do torby). Czasem ludzie reagują zdziwieniem i oglądają się za mną, czasem pytają czy małą nie wypadnie, czy wygodnie i takie tam standardowe pytania.
    Ale dzisiaj na zakupach jedna pani przechodząc skomentowała, że dziecko się udusi a mała po prostu spała i była wtulona we mnie.
    no ja miałam dokładnie tak samo, ale jak odpowiedziałam, że młody śpi, to ona uparcie, że on na pewno od dawna nie oddycha hihi
    musiałam go połaskotać, żeby się ruszył

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ta pani swoje powiedziała i już jej nie było. Nie zdążyłam nic odpowiedzieć.
    mama dwóch Rycerzy i jednej Księżniczki

Chusteryczka Awatar moniska
    Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

starsze panie tak mają

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

Mnie co chwilke pytaja z nutka niedowierzania: czy to wygodne jest?
    Ostatnio jakas ciezarowka - ginekolog - to ladnie wytlumaczylam ze tak a ona na to ze mezowi i tak nosidlo kupi. no to ja tlumacze ze niezdrowe ze MT lub ergo i ze chustowanie naprawde fajne i zdrowe dla dzidzi.. Wyszla zainteresowana z 4kidsa. A moj maz jak na wariatke na mnie patrzyl, ze na dobra droge ludzi chce sprowadzic

Domyślnie

a dzisiaj na przejściu stali za mną jacyś panowie i taki komentarz usłyszałam: "oo, moja żona też ma taką chustę, ale jakoś nigdy nie udało jej się założyć, a szkoda, to tak sexy wygląda"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julaac Zobacz posta
    a dzisiaj na przejściu stali za mną jacyś panowie i taki komentarz usłyszałam: "oo, moja żona też ma taką chustę, ale jakoś nigdy nie udało jej się założyć, a szkoda, to tak sexy wygląda"

tego jeszcze nie grali

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mnie dzisiaj spotkała bardzo miła reakcja - przechodziłam koło starszej pani (sąsiadki zresztą), która skomentowała "O, jak ślicznie! Naprawdę pieknie!". Zatrzymałam się, wymieniłysmy uprzejmości, pani pozachwycała się jeszcze chwilę, dodając że "Dawniej to do pół roku się te dzieci trzymało pozawijane, w sztywnych betach, a teraz taka swoboda!". Po czym spytała czy Młoda "doi cyca", na co odpowiedziałam że oczywiście, a pani skomentowała "I bardzo dobrze! Oby jak najdłużej!"
    Tak mi się miło zrobiło...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka Awatar sheep

Domyślnie

Idę sobie z drzemiąca młodą w plecaku. Mija nas mama z kilkulatką.
    Dziewczynka: Mamo, ja też chcę na plecy.
    Mama: Ale córeczko, to jest mały dzidziuś. Ty jesteś już duża...
    Dziewczynka: Oj, mamo...

No i dziewczynka wlazła na ławkę, wskoczyła mamie na plecy i mama jakoś tam podtrzymując pupę córki pogalopowała do przodu

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Fajna mama, nie? Dała się uprosić
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dziś była moc: kobita za mną wykrzykiwała, że powinni mi dziecko odebrać za noszenie w chuście że to ma kosteczki delikatne, że dziecko w wieku rozwojowym, że dzieci to się WOZI W WÓZKU! na początku zagadnęła czy się nie boję tak nosić- pokazałam, że Mała smacznie śpi, no co baba swoje że kości delikatne... jak się zrobiła napastliwa, a mi się ciśnienie skoczyło, machnęłam ręką i poszłam dalej- odeszłam dobre 20metrów jak jeszcze słyszałam że wykrzykuje a kobita tak 40+, że babulinki mendzą to się przyzwyczaiłam, ale ta mnie wzięła z zaskoczenia

muszę na takich wypróbować tekst :" czy Pani nie wstyd obcych ludzi na ulicy zaczepiać/napastować? " może to zbije ich z tropu ??

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sihaya Zobacz posta
    Dziś była moc: kobita za mną wykrzykiwała, że powinni mi dziecko odebrać za noszenie w chuście że to ma kosteczki delikatne, że dziecko w wieku rozwojowym, że dzieci to się WOZI W WÓZKU! na początku zagadnęła czy się nie boję tak nosić- pokazałam, że Mała smacznie śpi, no co baba swoje że kości delikatne... jak się zrobiła napastliwa, a mi się ciśnienie skoczyło, machnęłam ręką i poszłam dalej- odeszłam dobre 20metrów jak jeszcze słyszałam że wykrzykuje a kobita tak 40+, że babulinki mendzą to się przyzwyczaiłam, ale ta mnie wzięła z zaskoczenia

muszę na takich wypróbować tekst :" czy Pani nie wstyd obcych ludzi na ulicy zaczepiać/napastować? " może to zbije ich z tropu ??
    Ja jednka z dumna miną - ale staram sie poakzać, ze nie interesują mnie ich komentarze - to zawsze zamyka gęby
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julaac Zobacz posta

poza tym starsza pani w autobusie: ależ się dziecko upoci! nie było z kim zostawić? no tak, tak to jest jak się nie ma babci...
    heh, tez raz tak mialam. Babusia do mnie na ulicy "Widzisz Pani, sie trza nakombinowac, namordowac, bo babcie to teraz kariery robią zamiast z wnukami w domu przysiąść" i naprawde mówiła to z wielka troska w glosie

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Ja zaliczyłam zakonnicę, mówiącą "Jak pani ładnie synka niesie, jak Maryja Jezuska."
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    Ja zaliczyłam zakonnicę, mówiącą "Jak pani ładnie synka niesie, jak Maryja Jezuska."
    ooo to ładne

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sihaya Zobacz posta

Można też spytać:
    "A pani myśli że pani babcia woziła dzieci w wózku/była wożona w wózku?" (w zależności od wieku baby).
    Moja teściowa była noszona i kosteczki ma proste
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

ja wczoraj w urzedzie bylam i odrazu obluga mila i usmiechy, mile komentarze ze malej pewnie dobrze bo spi
    i jeden od starszej pani co sprzedaje obwazanki na przystanku"nie boi sie pani jej tak nosic, przeciez to niebezpieczne"

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostroszyc Zobacz posta
    Można też spytać:
    "A pani myśli że pani babcia woziła dzieci w wózku/była wożona w wózku?" (w zależności od wieku baby).
    Moja teściowa była noszona i kosteczki ma proste
    chyba tak zacznę albo w ostateczności jakoś mniej cenzuralnie
    Fascynuje mnie to, że do Małż jak idzie z chustą tylko pozytywne komentarze słyszy...może się boją stare baby odzywać do chłopa 198cm/100kg??

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malutk_a Zobacz posta
    ja wczoraj w urzedzie bylam i odrazu obluga mila i usmiechy, mile komentarze ze malej pewnie dobrze bo spi
    i jeden od starszej pani co sprzedaje obwazanki na przystanku"nie boi sie pani jej tak nosic, przeciez to niebezpieczne"
    Jak mówią, że niebezpiecznie, to zaraz pytam, czemu tak myślą. Najczęściej jednak z troski - uspokajający komentarz działa cuda
    Ale ja słyszę głównie miłe komentarze i witają nas uśmiechy, to się nie znam
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dzis jestem ze starszym na rowerze (tzn starszy na rowerze, ja obok , z mlodym w mt na plecach
    dziecko w wieku mojego starszaka do babci: patrz, patrz jak on fajnie sobie siedzi, TYyyyyyy, paaatrz, i on w fartuchu sobie siedzi
    Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    hhehe, do nas zawsze, ale to zawsze zakonnice sie usmiechaja - bo dzieci, bo dwoje, bo male i bo jeszcze do tego na plecach
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 05-06-2011 o 20:02

Uprawnienia umieszczania postów