Strona 91 z 190 PierwszyPierwszy ... 41818384858687888990919293949596979899101141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,801 do 1,820 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustonoszka Awatar ewka101

Domyślnie

o jestes chusta dla psa ludzie to maja pomysly

oswieccie mnie, a o co chodzi z tym czerwonym ? to tak jak kokardka czerwona na wozku ?
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

no takich rzeczy to jeszcze nie widzialam

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

AS- to ja jestem w takim razie nieoświecony ludź?!...

ewka101- :czerwona wstążeczka, to jak ludowe (i mojej teściowej) podania głoszą, skuteczne antidotum "od uroku". Czyli złego spojrzenia, zaklęcia, itp., itd.

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirk5 Zobacz posta
    AS- to ja jestem w takim razie nieoświecony ludź?!...
    Forum zawsze dopomoże
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

dzisiaj nzow bylam na spacerku w chuscie i o dziwo spotkalam sie z dwoma milymi komentarzam i to od osob starszych. pan w sklepie podszedl do mnie i mowi do mnie, ze dzieci to najwieksze szczescie rodzicow i slicznie mala wyglada taka przytulona do mnie a pozniej na alejkach szla taka starsza pani i mowi, ze z okna widziala mnie i zastanawiala sie co ja mam na piersi a tu dzidzia i ladny widok

Chustonoszka Awatar Tysiolinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja się na początku nasłuchałam od rodzinki że krzywdę dziecku robię. Mój tato podniósł wszystkie argumenty-zabobonne, które nam na kursie przytaczali ;p. A później sami mi chustę w prezencie kupili ;D, Ale jak jestem u rodziców- małe miasteczko-to sie nam ukradkiem przyglądają, ale nie komentują.
    A najlepszy komentarz usłyszałam jak odwiedziałam mamę pracy i jej koleżanka która zobaczyła jak wkładam młodą do chusty powiedziała: "a to po to Ci ten długi szalik"
    Ostatnio też wybrałam się na zakupy do galerii handlowej w Krakowie i niby światłe miasto, dużo mam w chustach nosi, a ciągle ktoś się na nas gapił i palcami pokazywał.
    Szczęśliwa maminka małego Milinka zwanego Martynką (3.10.2010)

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

"Ja się wynosiłam na rękach, bo mój ryczał, i teraz mam kręgosłup załatwiony. Z panią będzie tak samo." - pani w sklepie. Nie mogłam odpowiedzieć inaczej niż "Przykro mi, że ma pani chory kręgosłup. Gdyby nosiła pani w chuście, oszczędziłaby go pani."

"O, nosi pani jak uboga Indianka kolumbijska." - mój ukochany uczeń

"Niech pani uważa, bo kurtka się rozepnie i dziecko wypadnie." - przypadkowy przechodzień.

Nie zliczę też ile razy zimą się rozbierałam w sklepach żeby pokazać znajomym sprzedawczyniom, jak to jest zrobione

/edit
    Jeszcze mi się przypomniało, jak ochroniarz w sklepie mi tłumaczył, że z psem do spożywki nie wolno Dopiero gdy pokazałam pycho uśpionego syna, to przestał. I mi torby pakował potem i wózek odstawił

Plus miodzio - lokalny Klub Menela zabłysnął Szłam zapięta w kurtce, łepek Małego wystawał górą. Pijaczki zaczęły się napominać "Ustąp pani, w ciąży jest!" na co drugi "Po*ebało cię? Ona tam dziecko ma! Urodzone!"
    Ostatnio edytowane przez Truscaveczka ; 29-03-2011 o 08:37
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

ostatnio bacznie obserwuję otoczenie i im dłużej noszę, tym chyba mniej spodziewam się negatywnych reakcji, i, choć na początku takie przeważały, teraz większość pozytywnych.
    całe mnóstwo ludzi uśmiecha się do mnie, panie w sklepie zagadują, komentują, najczęściej słyszę "jak sobie fajnie śpi/siedzi" (choć jeszcze nie siedzi ), "czy trudno zawiązać?", "takiemu to dobrze". ostatnie zdanie słyszę głównie z ust mężczyzn.
    ostatnio mój sąsiad wyznał mi, iż kiedy widzi mnie z małym w chuście, serce mu zamiera. "dlaczegóż to?", spytałam. "a bo mnie się wydaje, że on ci wypadnie".

Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Misunderstanding, u nas też się ludzie oswoili - sąsiadki na początku panikowały, że zmarznie (bo jak to, za oknem -10, a dziecko w samym pajacyku - nie szkodzi, że na to ma chustę, mój sweter i moją kurtkę ), że się zadusi... Na szczęście teraz jest ciepło, więc Prezes jeździ z buzią na wierzchu i w bluzie

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A ja się wczoraj dowiedziałam że niosę na plecak najpiękniejszy tobołek na świecie hehe
    Komentarz od Pań w wieku moich rodziców pewnie też już mają wnuki hehe

Chustoguru
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ostatnio mocno starsza pani - na pewno 80+ - spotkana w galerii handlowej, zachwyciła się, jakie to świetne . A w Katowicach, byliśmy na Mszy w intencji urodzinowej i malutki też był, przytrzymano mi końce przy motaniu (błoto) oraz koniecznie chciał jeden gość ustąpić miejsca, ale musiałam się trochę pokiwać, żeby Szymuś zasnął. Niemiennie pozytywne reakcje, albo mam takiego fuksa, albo nie zauważam innych .

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Mi wczoraj jedna starsza Pani proponowała wózek po swojej wnuczce. "Bo jedno dziecko niosę, a drugie idzie". Za darmo mi go wciskała . I chyba nie uwierzyła, że mam i mi nie potrzebny.

Tyle czasu noszę, ale taką akcję miałam po raz pierwszy
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolcia Zobacz posta
    Mi wczoraj jedna starsza Pani proponowała wózek po swojej wnuczce. "Bo jedno dziecko niosę, a drugie idzie". Za darmo mi go wciskała . I chyba nie uwierzyła, że mam i mi nie potrzebny.

Tyle czasu noszę, ale taką akcję miałam po raz pierwszy
    dlatego lepiej mieć wózek, choćby po to tylko

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

To ja się spotkałam ostatnio z takim komentarzem:
    "Maltretują te dzieciaki, męczą to to, dziecko takie pościskane, one same też całe zdyszane, a po co, bo modne"... rozmawiały dwie kobiety w wieku ok. 60-70 lat, siedzące na ławce.
    ech... bez komentarza.

Ale w urzędzie skarbowym pracuje taka fajna kobitka w sklepiku i jak mnie zobaczyła to się tak ucieszyła, bo mówi, że ona sama 20 lat temu też tak motała... jak przy gospodarce robiła, bo to rodowita góralka jest miło mi było.
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Dzisiaj z chusty wywiedziono całą teorię pedagogiczną.
    Dziadek 1: Zobacz, jak fajnie dziewczyny dzieci noszą.
    Dziadek 2: No, jeszcze są takie siodła specjalne, tylko bat dać i bachor powozi matką jak chce, żadnego szacunku.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panikasia Zobacz posta
    Dzisiaj z chusty wywiedziono całą teorię pedagogiczną.
    Dziadek 1: Zobacz, jak fajnie dziewczyny dzieci noszą.
    Dziadek 2: No, jeszcze są takie siodła specjalne, tylko bat dać i bachor powozi matką jak chce, żadnego szacunku.
    Jakie cwane te dziciska są, ludzie, to szkoda gadać!...
    ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

ponieważ jest ciepło i malutka bardzo się rozgląda (pokazuje paluszkiem i pyta "co to?", to nosimy się na biodrze w kółkowej z malowniczym długim ogonem.
    mija mnie para z dzieckiem w wózku, powozi tata, młoda mama idzie obok i mówi: "następne dziecko na pewno będę nosić w chuście!"
    no cóż, jeszcze nic straconego

za to sąsiadka i jej mama bardzo mnie żałują i dziecka że tak ją noszę, bo to musi być bardzo męczące! dziś słyszę: "a nie lepiej by było jakby mała trzymała się wózka i szła?"
    - ale ona jeszcze nie chodzi.
    -"tak byłoby lepiej"
    Uwielbiam nosić moją córkę!
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panikasia Zobacz posta
    Oooo żesz, rozwalił mnie ten tekst.

A ja na początku miałam koszmarne stresy, że takie emocje wzbudzam i różne komentarze słyszłam (i nie zawsze były przyjemne). Ale teraz cieszę się noszeniem i mam nadzieję, że jeszcze trochę ponoszę (a młody już ma rok, więc nie wiem jak to dalej będzie ) Uwielbiam go chustować. Dzisiaj mieliśmy lansik po kabackim w plecaczku z inki (swoją drogą widzieliśmy dwie pary zachustowane) i wzbudzaliśmy żywe zainteresowanie. Zwłaszcza wózkowych, którym się prawie głowy poodkręcały A najfajniejsza reakcja była zachustowanego w kółkową pewnego tatusia(drugą ręką pchającego wózek w którym dzidziol siedzieć najwyraźniej nie chciał), który rozdeptał swoją własną chyba żonę tak się na nas zagapił.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

wynurzenia parkowego spod kurtki ciąg dalszy
    same pozytywne reakcje: "ale słodko śpi przytulony", standardowy tekst "pani sama nauczyła się tak wiązać?" i krótka rozmowa z mamą na oko ok. 6-letniego chłopca, że bardzo dobrze, że noszę, że dla młodego to najlepiej.
    i starsze małżeństwo spierające się, czy mam dziecko, czy psa.

Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Dzisiaj mnie rozwalił chłopczyk trochę młodszy od mojej Olgi. Na widok zachustowanego Igora zaczął szarpać za rękaw ojca: Tato, tato, zobacz! Zobacz, jakie dzidziuś ma ... skarpetki czerwone!

Oraz - siedzę na ławce pod blokiem sama - a sąsiadka w wieku babciowym idzie z koleżanką i zaczyna tłumaczyć, jak to ja noszę dziecko, jak to maluchowi dobrze i jaki grzeczny jest od tego

Uprawnienia umieszczania postów