Pokaż wyniki od 1 do 20 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ja tez spotkalam w autobusie panią, która na mój widok zaczela rozprawiac wokoło, że w Stanach takie noszenie jest zabronione, ze tam nie moglabym sobie tak latać z dzieckiem, i że powinno ono mieć na plecach usztywnienie. No to ja powiedziałam ze no nie do końca tak jest jak mówi. Ale Pani dodała jeszcze ze ona swoje wychowala w wózkach i dobrze było i po co to teraz takie udziwnienia. Jak wysiadła z autobusu to inna pani do mnie mówi: miec taka babe w domu co to wszystko wie najlepiej to nie zazdroszczę

Ale poza tym non stop miłe komentarze i uśmiechy. I wszedzie mnie przepuszczają. W autobusie ustąpił mi miejsca pan chyba z 80 lat, nam jednak zawsze lepiej stać
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    I wszedzie mnie przepuszczają. W autobusie ustąpił mi miejsca pan chyba z 80 lat, nam jednak zawsze lepiej stać
    o, tak, tak!

i - o, absurdzie - stałyśmy dwie mamy obok siebie, ja w chuście, ona z wózkiem. Biedna nie dostała żadnej propozycji...

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Ja spotykam się przeważnie z miłymi komentarzami. Nawet panie w poczekalni u lekarza nadziwić się nie mogły jak sobie świetnie radzę z dwójką dzieci i jaka ta malutka spokojna (a jeszcze nie tak dawno pisałam ze diabeł wcielony a tu tak mi się dziecko odmieniło)

Ale moja lekarka: "A czy to maleństwo już trzyma sztywno główkę że w pionie jest noszone?" No comment.

No i wujek: " No fajnie, fajnie, ale to dziecko tak ściśnięte, te rączki, zero swobody..." I tu mnie przytkało Odpowiedziałam tylko, że chyba jednak jej dobrze skoro cichutko siedzi tak od godziny... Macie na to jeszcze jakieś argumenty?
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziunka Zobacz posta
    No i wujek: " No fajnie, fajnie, ale to dziecko tak ściśnięte, te rączki, zero swobody..." I tu mnie przytkało Odpowiedziałam tylko, że chyba jednak jej dobrze skoro cichutko siedzi tak od godziny... Macie na to jeszcze jakieś argumenty?
    No właśnie, moim jedynym argumentem na to jest zdanie, że skoro siedzi sobie cichutko i ogląda, nie protestuje, to znaczy, że mu się podoba. A teksty o tym, że ciasno i rączki nie mają swobody i nie ma się jak ruszać to w kółko i na okrągło słyszę od rodziców i teściów :/ Chociaż mój tata kiedyś stwierdził jak mąż motał Piotrusia: biedne dziecko tak go męczą a on nawet nie protestuje.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mi ostatnio jak jechałam za Młodym metrem, a potem tramwajem tez chcieli miejsca ustąpić Pani mi się w tramwaju zapytała czy nie wygodniej byłoby z wózkiem, odpowiedziałam oczywiście że nie

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

muszę muszę napisać. Wczoraj weszłam do apteki tam drobna kolejeczka. Ale i tu mnie zatkało, jedna z oczekujących przepuściła mnie tak się totalnie zdziwiłam że na sekunde mnie zamurowało. Wybąkałam coś w stylu ' ojeje dziękuję jest pani bardzo miła " czy coś równie elokwentnego, do tego młoda uśmiechnęła się pokazując jeden zębol czym rozbawiła wszytskich , no i się zaczęło. Co to za chusta czy wygodna, jedna z pan stwoerdzila ze te chusty to coś super druga ze martwi się o moje plecy i czy na pewno jest mi wygodnie.
    Ogólenie b wielkie zaskoczenie in plus

Chusteryczka Awatar Fiona

Domyślnie

mnie wczoraj w przedszkolu jedna babcia zaatakowała gradem pytań i zachwytów
    (w kółkowej miałam Asię)
    porozmawiałam z nią miło, uświadomiłam ją, co to za "nosidełko"
    a rozwaliła mnie pytaniem:
    "a czy to chińskie jest?"
    hehehe

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fiona Zobacz posta
    a rozwaliła mnie pytaniem:
    "a czy to chińskie jest?"
    hehehe
    Dobreee

Ja kilka dni temu przechodziłam koło przedszkola, gdzie jakaś babcia stała z wnuczką. Nie wiem, młoda miała może 6-7 lat. I babcia do niej mówi: "Zobacz jak Pani niesie swoje dziecko." A ona: "Ja nigdy nie będę tak nosiła!". Babcia: "A jak będziesz nosić?" Ona: "Normalnie, na rękach..." A ja tylko sobie w duchu pomyślałam "Zobaczymy, zobaczymy... rączki cię zabolą i jeszcze sięgniesz po chustę!" :mrgeen: I tak sobie jeszcze później pomarzyłam, że jak już ta mała będzie miała swoje dzieci, to chusta będzie czymś tak naturalnym, jak wózek teraz
    Ostatnio edytowane przez sylabelle ; 07-05-2010 o 14:01 Powód: dodałam tekst
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Hehe, co do noszenia na rękach, ja miałam kilka dni temu taką sytuację: Stoje sobie z zachustowanym Frankiem w pasmanterii, wchodzi tatuś z ok. 3 latkiem i maluch mówi: patrz tato, dzidzi na rękach! Na co tata: tak, ale Ty na szczęście masz wózek i nie musisz być na rękach. I wszysto byłoby ok, gdyby nie to, że tatuś malucha niósł na rękach, a wózek stał bezużytecznie obok
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enka75 Zobacz posta
    muszę muszę napisać. Wczoraj weszłam do apteki tam drobna kolejeczka. Ale i tu mnie zatkało, jedna z oczekujących przepuściła mnie tak się totalnie zdziwiłam że na sekunde mnie zamurowało. Wybąkałam coś w stylu ' ojeje dziękuję jest pani bardzo miła " czy coś równie elokwentnego, do tego młoda uśmiechnęła się pokazując jeden zębol czym rozbawiła wszytskich , no i się zaczęło. Co to za chusta czy wygodna, jedna z pan stwoerdzila ze te chusty to coś super druga ze martwi się o moje plecy i czy na pewno jest mi wygodnie.
    Ogólenie b wielkie zaskoczenie in plus
    mnie to ciagle rpzepuszczaja jak jestem w chuscie. Moj mąż stwierdzil nawet ze on moze ganiac miedzy polkami i robic te zakupy ale potem do kasy zebym to ja zawsze juz podchodzila z wozkiem bo szybicej bedzie To ja mu na to ze gdyby to on sie zamotal to dopiero by bylo!!!! Podejrzewam ze pomagaliby mu pakowac
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Uprawnienia umieszczania postów