Strona 31 z 190 PierwszyPierwszy ... 2123242526272829303132333435363738394181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 620 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie Re: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Mnie na razie spotykają same pozytywne reakcje, babcie chcą ustąpić miejsca w autobusie, ludzie wpuszczają bez kolejki, uśmiechają się do mnie (a może się ze mnie śmieją?), mówią że dziecku dobrze przy mamie, albo się tylko gapią. Fakt, czasem się gapią jakoś tak chmurnie

Chusteryczka

A nas ludzie głównie ignorują, co prawda dużo póki co nie chodziłyśmy. Jedyny komentarz, pozytywny jak najbardziej, dostałyśmy, kiedy małą okryłam polarową osłonką, czarniutką, i pani w warzywniaku stwierdziła, że to słodko wygląda, takie małe w czarnym worku (chusty rzecz jasna widać nie było).
    Shilo z eMem i Kreską (12.2008)

http://shilocrafts.blogspot.com/

Bubaje http://bubaje.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar anialodz
    Miejscowość
    Edinburgh

ja tez jestem pozytywnie zaskoczona, wlasnie tym ze w autobusie wszyscy naraz sie rzucaja z miejsc, usmiechaja i pytaja czy moga zobaczyc dzidziusia. bardzo mi tego brakowalo, kontaktu z przypadkowymi ludzmi na ulicy, i wreszcie maja powod zeby sie do mnie odezwac.

Chustonoszka Awatar enkeli
    Miejscowość
    zasypana śniegiem w Krainie św. Mikołaja

Cytat Zamieszczone przez anialodz
    ja tez jestem pozytywnie zaskoczona, wlasnie tym ze w autobusie wszyscy naraz sie rzucaja z miejsc, usmiechaja i pytaja czy moga zobaczyc dzidziusia. bardzo mi tego brakowalo, kontaktu z przypadkowymi ludzmi na ulicy, i wreszcie maja powod zeby sie do mnie odezwac.
    Prawda - z tym kontaktem i zapytaniami. Autobusowych przezyc nie mialam, bo wszedzie laze na nogach lub autem, po czym sie motam i w droge znow. Ale prawda - w sklepie w kolejce do kasy ludzie zagladaja i pytaja jak duze dziecko jest, jak ma na imie, itp.
    A czy gdziekolwiek innych matek stojacych z wozkami ktos pyta o takie detale? Powiem Wam, ze nie. I to wszystko w takim kraju polnocnym i w takiej kulturze miedzyludzkiej chlodniejszej, gdzie raczej ludzie nie rozmawiaja z nieznajomymi w autobusach, pociagach czy w sklepach. Wczoraj taki starszy pan, juz taki wiekowy powaznie, mnie zagadal w kolejce do kasy i czekal na "szczesliwego tatusia" jak sie wyrazil, zeby go poznac, bo "szczesliwy tatus" skoczyl po zapomniana glowke czosnku na stoisko warzywnicze, jak wrocil - byl dumny z pogadanki z owym wiekowym staruszkiem.

Poza tym, wczorajsza wizyta w przychodni tez moze zaowocuje nowa chustomama. Spotkalam dziewczyne, ktora rodzila tego samego dnia, co i ja moja malutka. Podbiegla do mnie, usciskalysmy sie. Lza nam poszla i zaczela wypytywac, gdzie kupilam moja chuste. Bylam w Babylonii elastyku, grafit. Mam do tego grafitowa kurteczke-zakiet o podobnej strukturze materialu + czapke z malutkim daszkeim i kokarda na boku - takie lata 20-te obie te rzeczy, golf i rekawiczki tez w graficie. Retro mama ze mnie. Plus do tego buty "sniegowe" na te zaspy tu u mnie - taki kontrast. (I teraz wiekszosc Was mysli - wpadla laska i juz, teraz dopsowuje reszte garderoby do chust.. hehe torbe mam w kolorze wdzianka dziecia, ale to wszystko bylo w domu z poprzednich sezonow, tak przez przypadek wynalazlam i pasuje. Ale kobiety na ulicach zwracaja uwage - mialyscie racje!). Kolezanka stwierdziala, ze chusta wygalda tak milutko i ze to jak taki milutki kocyk dla maluszka i koniecznie chciala wiedziec wiecej na ten temat. Poza tym jej maluszek ma straszne kolki, wiec polecilam od razu i bez wahania na taki problem!
    enkeli - prywatnie mama Panny Migotki - Aino, od 14.01.2009
    Mama Muminka: "Ale mogę Ci narysować jeża, jak będziesz grzeczna..." ("Tatuś Muminka i morze")
    Pamiętaj, że Matkę Ziemię pożyczyliśmy od naszych wnuków...

Chusteryczka Awatar Fiona

kilka dni temu jechałam autobusem z dziewczynkami, Asia w kółkowej, Kasia na nóżkach
    nie dość, że miejsce nam ustępują od razu to jeszcze dziadziu na oka po 70-tce pomógł mi Asi rączki wsadzić pod chustę, gdy zasnęła
    zaskoczona byłam baaardzo

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Moja Kornelia wczoraj wzbudziła zainteresowanie w wielkiej kolejce na poczcie. Siedziała zachustowana i spoglądała na uśmiechającą się do nas starszą panią. Mówię więc do Neli: Uśmiechnij się! a ona beknęła tak głośno że szyby zadrżały

Chusteryczka Awatar lori

Cytat Zamieszczone przez Olik
    Moja Kornelia wczoraj wzbudziła zainteresowanie w wielkiej kolejce na poczcie. Siedziała zachustowana i spoglądała na uśmiechającą się do nas starszą panią. Mówię więc do Neli: Uśmiechnij się! a ona beknęła tak głośno że szyby zadrżały
    http://milimoistudio.pl/ - Mili Moi Studio - fotografia rodzinna, dziecięca, portret
    https://milimoiwbeskidzie.wordpress.com/ - nasze przygody w Beskidzie

F 2008 L 2010 K 2013 I 2015

Chustomanka Awatar isia77
    Miejscowość
    Kraków

Dziś Karolka spała, tylko nos wystawał spod mojego polaru, pewien dziadziuś powiedział do nas z rozmarzonym wzrokiem: "takiemu to dobrze..."
    Karolina 20.11.2008; Aleksander 16.08.2011; Bartosz 21.05.2018.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Dzisiejszego przedpołudnia wzbudzalismy sensację w grudziądzkim realu. 90% klientów stanowili emeryci i renciści. Większość kobiet obrzucała nas niechętnym spojrzeniem (z wyjątkiem młodej pani, która nas zaczepiła i wypytywała się mnie co i jak z tymi chustami bo bardzo jej się spodobało a siostrzenica niedawno urodziła) natomiast starsi panowie zaczepiali nas co chwila i bardzo miło komentowali. Powiedzcie, dlaczego mnie ten podział nie dziwi
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

A mnie przedwczoraj zaczepił menel (typ złomiarza z wózkiem) zachwycony, że tak dobrze dziecku przy mamie

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Niedawno w Smyku buszowałam między ubrankami, Ania siedziała mi na plecach w manduce.
    Minęłam dwoje młodych ludzi z dzieckiem w wózku. Ona: "patrz, ale fajny plecaczek!". On: "ee, no i co z tego, dzidziuś nic nie widzi tylko szyję mamy..."
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Mnie dzisiaj w Auchan wołał do kasy łysol bez karku. Chciał mnie wpuścić do kolejki

Chusteryczka

Wychodzę ze sklepu z Jaśkiem w Katji, a starsza Pani na widok dziecka "Jejku, myślałam, że pani melona niesie"
    Uśmiechnęłam się i wyszłam szybko, bo "melon" zaczął być cokolwiek marudny
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Wyszliśmy z mężem na szybkie zakupy więc wzięłam MT. W sklepie wpakowałam małego i zaczęliśmy marsz pomiędzy półkami. Kilka razy mijała mnie starsza pani. Zawsze uśmiechała się sympatycznie. W końcu, jak bylysmy same w alejce, podeszła i zagadała Bo ma teraz malutkiego wnuczka i bardzo jej się podoba takie noszenie.
    A że mój bąbel szybko zasnął wtulony we mnie to panie zza lady pokazywały nas palcem i miło komentowały.

Chusteryczka Awatar anialodz
    Miejscowość
    Edinburgh

Cytat Zamieszczone przez Aneczka
    Wychodzę ze sklepu z Jaśkiem w Katji, a starsza Pani na widok dziecka "Jejku, myślałam, że pani melona niesie"
    Uśmiechnęłam się i wyszłam szybko, bo "melon" zaczął być cokolwiek marudny

Chustomanka Awatar iska1
    Miejscowość
    Warszawa

Mam za sobą pierwszą wyprawę metrem z Małgosią w chuście, zwykle nosimy się po domu lub na spacerki.
    Podchodzi do mnie starszy pan w metrze i mówi: niech pani uważa, żeby nie zgubiła szalika, bo pani tam wystaje i pokazuje na ogon mojego flaminga
    Tak mi się wesoło zrobiło, że do końca dnia dobry humor dopisywał.

Chusteryczka Awatar m.m.

Ciotka mego najbliższego stwierdziła:
    "A mnie się to wcale niepodoba. Dziecko powinno samo w łóżeczu sobie leżeć
    a mama coś sobie robić. Ono się męczy."
    Chwilę wcześniej podyskutowałyśmy sobie o chodzikach, które to ciocia uważa za cud, bo bez nich jej syn by się chodzić nie nauczył i wogóle to dziecko w chodziku siedzi a nie wisi jak próbuję jej wmówić. E tam.....
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Chustofanka Awatar carolans
    Miejscowość
    Kraków

moja bratowa stwierdzila kiedys (gdy zobaczyla jak Mlodego nosze w kieszonce) ze ona by tak nie mogla dziecka meczyc, ze to chyba niewygodne (nie dala sie zachustowac na probe, nie dowierzala jak mowilam ze wygodne).
    Potraktowala mnie jak dziwoląga.
    Dzis wpadly mi w rece zdjecia tejze bratowej ze swoja wowczas 3 miesieczna coreczka umieszczona w wisidełku

nozzzzz mnie trafia gdy ktos racjonalnych argumentow nie przyjmuje, robi ze mnie dziwolaga, a sam dziecko meczy... mowiac ze przeciez chusty to tylko moda a nosidelka sa produkowane przez "uznanych producentow akcesoriow dzieciecych" w mysl zasady firmowe=dobre i zdrowe

z dzisiejszego dnia- pani w piekarni baaardzo sie zdziwila gdy jej powiedzialam, ze chuste kupowalam, ze sa rozne rodzaje i wiazania... bo myslala ze ja sama jakies kawalki szmat sobie pozszywalam i tak dziecko nosze, sama wiazania opracowalam itp. w szoku byla, ze sa firmy produkujace chusty
    DOBYTEK Danielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Wczoraj w aptece pani rozczulona powiedziała "Ojej,.... a moja córka to strasznie nie chciała dać się zawiązać"

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

U lekarza w recepcji pan do nas ( Antek zamotany w kółkową) : czyli to jest TA słynna chusta?
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Uprawnienia umieszczania postów