Strona 30 z 190 PierwszyPierwszy ... 2022232425262728293031323334353637384080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 600 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie Re: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Cytat Zamieszczone przez myszowata
    Dla gwarantowanego efekty polecam dziecko w chuście plus do tego duży pies, a najlepiej dwa
    Normalnie, to już moje psy zwracają uwage "solo", większą niż chusta, jednak dopiero połączenie...
    Jak się wybrałam z Madziusiem na plecach i dwoma suczami na spacer, to przechodząc przez ulicę o mało kilku wypadków i skrętów karku z oglądania się nie spowodowałam

Niekwestionowany plus w postaci dużego psa jest też taki, że nawet jak sie komuś coś nie podoba, to się boi odezwać
    OT: a co to za psy?

Chustofanka Awatar aninka
    Miejscowość
    Wrocław

Ja zbieram i pozytywne i negatywne reakcje, za to mój mąż jak weżmie córę do MT to same uśmiechy wywołuje na twarzach, a zwłaszcza wśród matek z dziećmi. Taki zaangażowany tatuś
    A na mnie w chuście to parę razy inna mama z wózkiem popatrzyła jak na szurniętą.
    Ania-mama Magdy (10.05.2008)

Chusteryczka

RAz wyszłam na spacer ubrana patriotycznie i uszłyszałam szczebiot czterolatka - Patz tata, Święty Mikołaj - niosłam dziecia w czerwonym bambusie (motam Jaśka na kurtce, bo pod się nie mieści ), kurtkę mam czerwoną, kaptur od polaru czerwony z białą podszewką, do tego czerwone spodnie (zgdanijcie jaki jest mój ulubiony kolor ),a Pijawka ma biały, misiowy kombinezon...
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chustonoszka
    Miejscowość
    okolice Opola

OT: a co to za psy?
    Czarne ruskie teriery Gorąco polecam!!! Uzależniają na równi z chustami, trudno skończyć na jednym
    treść mojego życia: Magdalena (05.10.2007) i Zosia (13.12.2009)
    skutki moich chwil słabości: Filemon, Benek, Funia, Fredek i Roma

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

OT : cudne psy
    a takie duze psiatko rzeczywiscie ucina wiekszosc komentarzy

DB PBC

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

O tak piękne są te psy. Właściciele stancji w której mieszkałam na studiach takiego mieli. To była nasza kochana Florka Budziła postarch wśród sąsiadów a tak naprawde była łagodnym kochanym psiakiem. I za mojej kadencji urodzila 8 szczeniaczków
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chustoholiczka Awatar Tuja

Ja ostatnio weszłam do sklepu kupić piżamkę Tymkowi, a w chuście, pod kurtką spał sobie Julek. No i pani mi pokazuje różne pidżamki, oglądamy, wybieramy, gadamy, potem zapłaciłam, trwało to około 10 min i dopiero jak wychodziłam to usłyszałam od pani ekspedientki: o matko, tam jest dziecko???!!!!
    wogóle często mi się to zdarza, że ludzie nie zauważają maluszka pod kurtką ( ciekawe w takim razie co myślą o moim wyglądzie )

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Mnie wczoraj jakaś starowinka okrzyczała żebym dziecku plecy przykryła bo zimno. Zuza byla w kombinezonie zawiązana w kieszonce

Chustomanka Awatar isia77
    Miejscowość
    Kraków

Dziś poszłyśmy na większe zakupy, więc wyjątkowo wózkiem. Pani w zaprzyjaźnionym warzywniaku: "No, wreszcie w wózku, a nie z mamą pod jednym swetrem".
    Karolina 20.11.2008; Aleksander 16.08.2011; Bartosz 21.05.2018.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

My na nowo szokujemy mieszkańców Nowego bo zaczynam wychodzić z młodym na plecach. Zaszokowane miny przechodniów są bezcenne
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustofanka Awatar liwus
    Miejscowość
    OLSZTYN

bo jeśli nosisz w chuście przez wiele godzin dzidzię to później mozesz mieć problem z bioderkami dziecka
    No paranoja. ALe nie będę się klocic z dziewczyna.

Cytat Zamieszczone przez Tuja
    Ja ostatnio weszłam do sklepu kupić piżamkę Tymkowi, a w chuście, pod kurtką spał sobie Julek. No i pani mi pokazuje różne pidżamki, oglądamy, wybieramy, gadamy, potem zapłaciłam, trwało to około 10 min i dopiero jak wychodziłam to usłyszałam od pani ekspedientki: o matko, tam jest dziecko???!!!!
    wogóle często mi się to zdarza, że ludzie nie zauważają maluszka pod kurtką ( ciekawe w takim razie co myślą o moim wyglądzie )
    Ale się uśmiałam Ja nosze na kurtce więc nie ma tego problemu .

Ponadto reakcja otoczenia jak na razie jak najlepsza np. "popatrz idzie mamusia z malym kangurkiem" albo "widzisz jak dzidzius ma dobrze przy mamusi"

Kiedy podano mi płaczącego, wymęczonego porodem bobasa, przytuliłam go i doświadczyłam potęgi macierzyństwa, siły więzi łączącej mnie z moim Maleństwem. Błogi spokój...Niesamowicie wzruszający cud...

Chusteryczka Awatar mamaija

mnie ostatn, a miałam Melka w MT zatrzymał przystojny Pan , przeprosił i zapytał:
    A gdzie mozna taki plecak dla dziecka kupić??

Chustofanka Awatar carolans
    Miejscowość
    Kraków

tez sie zastanawiam co o mnie mysla zwlaszcza ze mam gruba polarowa kurtke na zime w rozmiarze xxl zebysmy sie razem z Mlodziakiem pomiescili jak sie zapne to wygladam jakbym na trojaczki czekala .... hm.. w sumie to sie ludziom nie dziwie
    DOBYTEK Danielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Witajcie! Szukam i szukam jakiegoś wątku ogólnego pt. "powitalnia", ale nie widzę .

Jestem mamą dwulatka Krzysia (styczeń 2007) i 3,5 miesięcznego Łukaszka (listopad 2008), wpadłam na forum sprzedać Tricotti Babylonii, ale chyba posiedzę dłużej . Tricotti jeszcze czeka na nową chustomamę, a ja cieszę się z papryczki kółkowej . Pozdrawiam Vegę w tym miejscu oraz Monjan .

Noszę w chuście od niedawna i żałuję, ze przy pierwszym synku na ten pomysł nie wpadłam, jeju, ale życie byłoby prostsze .

Żeby nie było tak całkiem nie na temat, to jak na razie nie spotkały mnie niemiłe komentarze, raczej ciekawskie pozytywne spojrzenia, a wypowiedzi ze strony dzieci ("mamo, mamo, zobacz, tam jest dzidziuś", a mama nic na to hehehe).

Chustomanka Awatar isia77
    Miejscowość
    Kraków

hehe ostatnio pewna kobieta przyglądała mi się ukradkiem, po dłuższej chwili odkryła "Ach to tam jest dziecko! Myślałam, że pani taka spuchnięta". Noszę Karolkę pod zwykłym polarem, widać tylko czubek wełnianej czapy.
    Karolina 20.11.2008; Aleksander 16.08.2011; Bartosz 21.05.2018.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

My dzisiaj od pani jadącej z mężem i wózkiem autobusem usłyszałyśmy "O Jezu, jak fajnie!" a od znajomej "Ale cudnie razem wyglądacie!". I zawsze mi w autobusie ustępują miejsca. W ciąży mnie zwykle olewano.

Chustomanka Awatar iska1
    Miejscowość
    Warszawa

Ja też zwykle spaceruję z psem, może dlatego spotykam tylko dziwne spojrzenia, żadnych komentarzy

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kielce

Ostatnio w supermarkiecie jakiś pan na mój widok (mały w chuście, ale pod kurtką więc widoczny tylko czubek główki w kapturze) wykrzyknął: "O Jezu, a co to?" . Dziecko - odpowiedziałam

Tak sobie myślę, że niektórzy ludzie trochę bezmyślnie komentują widok dzieciołka zachustowanego. Na jakże często zadawane pytanie: "A nie udusi się?", mam ochotę zapytać w odpowiedzi: "A czy myśli pani/pan że gdyby istniało choć maleńkie prawdopodobieństwo że mojemu dziecku mogłoby sie coś stać, to wkładałabym go do chusty?????" Zawsze się jednak uśmiecham i mówię że się nie udusi

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Olik
    I zawsze mi w autobusie ustępują miejsca. W ciąży mnie zwykle olewano.
    U mnie to samo
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez marza
    Cytat Zamieszczone przez Olik
    I zawsze mi w autobusie ustępują miejsca. W ciąży mnie zwykle olewano.
    U mnie to samo
    Mi też I zawsze mam problem jak wytłumaczyć, że wygodniej mi jest stać
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów