Strona 20 z 190 PierwszyPierwszy ... 1012131415161718192021222324252627283070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 400 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustomanka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Mój mąż ostatnio w sobotę poszedł na spacer z Markiem w Ergo na plecach. Poszli oglądać na pikniku na Kępie Potockiej wozy strażackie. Po powrocie pytam się czy go ktoś zaczepił albo skomentował. Ten zadowolony powiedział, że nie. Tylko mijające go mamusie z wózkami uśmiechały się do niego uroczo . Tia... więcej go samego nie puszczę
    Moje stwory dwa: Marelek 07.2007 i Pepelek 06.2009

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawka
    Po powrocie pytam się czy go ktoś zaczepił albo skomentował. Ten zadowolony powiedział, że nie. Tylko mijające go mamusie z wózkami uśmiechały się do niego uroczo . Tia... więcej go samego nie puszczę
    standard
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

tiaaaa,
    noszącym mężczyznom drastycznie wzrasta poziom atrakcyjności...
    2007, 2009, 2016

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ane
    tiaaaa,
    oho! musze to mojemu powiedzieć, bo on cały czas wzbrania sie przed zamotaniem

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój M. na spacer z wózkiem nie chce już chodzić tylko prosi o pomoc w zamotaniu
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

ChustoTata

Domyślnie

tiaaaa,
    IMO kobietom też!
    Julia (23-01-2008), Anna - mego serca Damy...

Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paolo
    tiaaaa,
    IMO kobietom też!
    a niekoniecznie.
    ostatnio koleżankę z forum wyzwano od szmaciar.

Chustoholiczka

Domyślnie

oglądaliśmy ostatnio mieszkanie
    mały był w MT
    i pani właścicielka stwierdziła, że pierwszy raz widzi ale musi być super w tym nosidle, że nóżki takie "w żabkę" a to dobrze

nie trzeba być znawcą żeby widzieć co dobre

------

a raz wracałam od koleżanki z małym w chuście na plecach i szła para staruszków i jak się mijaliśmy Pani powiedziała do Pana, że cudnie tak nosić jak za naszych czasów (coś w tym stylu)

no było mi miło że hej
    chyba urosłam wtedy ...

Chustofanka Awatar Kaja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A my byliśmy dziś po raz kolejny w UP.
    Oczywiście w chuście
    Wlazłam bez kolejki. Pani mnie sympatycznie obsłużyła. Zapytała tylko ile dzieć ma i czy na razie ma mi ofert pracy nie szukać
    Zero reakcji, komentarza na temat chusty.
    Inne urzędniczki, inni interesanci, ochroniarze - NIC.
    Zazwyczaj mam wrażenie, że to jest dla wszystkich zupełnie naturalne i nikt nie komentuje, nie gapi się.
    Staś ur. 02.02.2008

Basia i Franio ur. 13.09.2010

kajapisze.pl - baśnie dla dzieci

Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaja
    Zazwyczaj mam wrażenie, że to jest dla wszystkich zupełnie naturalne i nikt nie komentuje, nie gapi się.
    a wiesz..ja ostatniego dnia kiedy u nas było ciepło,tak,że szłyśmy jeszcze całkiem letnio ubrane,spotkałam dwie panie i jedna drugiej mówiła; a mówiłam ci,że Kraków to tylko w tych chustach dzieci nosi,bo to bardzo zdrowe i wygodne,a jakie dla dziecka wspaniałe,ze blisko mamy..
    a u nas to jakoś te mamy nie chcą się przekonać,a to i na elegancko jak niektóre mamy wyglądają...
    ja banan na twarzy i słucham ,tylko potakiwałam
    i ..czekam aż więcej mam zacznie się nosić w chustach.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziś nam się trafił pod bazarem upierdliwy jakiś... Wkładałam w Manducę dziecia śpiącego z samochodu, facet podleciał obskakuje mnie i biadoli "udusi się" a ja na to dociągając paski: to zrobimy drugie. Facet nie zrażony uszczypliwością "ale czy mu tak wygodnie?" - no jakby było niewygodnie to chyba by płakał nie? Mały spał jak anioł, może myślał, że już go udusiłam i dlatego tak zaglądał do młodego. "Pani to nie z Warszawy..." (mam kieleckie blachy, bo samochód po teściu jeszcze nie przerejestrowany, warknęłam, że i owszem z Warszawy, aaa... to męża samochód, nie odpowiedziałam licząc, że się odczepi i chyba miałam rację... Jeszcze na odchodnym rzucił "ale pani go tak nie ściska"
    Wrrr..pewnie myślał że przyjechała jakaś głupia z prowincji do pięknej stolycy i dziecko chce bezkarnie dusić pod bazarem Szembeka w jakimś małomiasteczkowym wynalazku.

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Miranda, nie złość, się, facet nie chciał Ci dopiec, on tak z troski pytał. Ja do takich troskliwych podchodzę z humorem

Chustonoszka
    Miejscowość
    kawałek za Gdynią ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miranda
    biadoli "udusi się" a ja na to dociągając paski: to zrobimy drugie
    hehehe

u mnie na wsi chyba tylko ja jedna zachustowana wiec ogólne zainteresowanie
    raczej pozytywnie

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Wracaliśmy dziś z poczty w Ineczce. Węzeł z przodu, mój płaszcz rozpięty więc ogony majtały na widoku. Idą z przeciwka trzy panie - dwie młode ( jedna pchała pustą spacerówkę, druga niosła dzieciaczka ) i trzecia ( chyba mama, którejś z młodych ) z psem na smyczy. Mijając nas najstarsza z pan powiedziała: "Choby jakieś Indiany" ( cyt. dosłownie ). Może i byłoby to miłe, ale ton głosu tej pani nie sugerował pozytywnych odczuć :/ Może pani Indian nie lubi? Bo ja lubię

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemonka
    "Choby jakieś Indiany" ( cyt. dosłownie )
    Takiego porownania jeszcze nie slyszalam, ale nie mialabym nic przeciwko gdyby mnie ktos z jakas squo porownal

Chustonówka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tulipowna
    olga no to milo, ze pani pediatra wie cos na temat prawidlowego ulozenia nozek w chuscie - super!

u mnie na razie same pozytywy (a nosze mniej wiecej od listopada). panie sprzedawczynie w osiedlowych sklepach pakuja mi zakupy do green-baga zawsze z usmiechem

przyklad z dzisiaj - na ulicy mijam starszego pana, na pierwszy rzut oka troche menelowaty, niesie w reku stara, kiedys biala oldschool'owa torbe a w niej... malego pieska! patrzy na mnie, (a ja maksa pod kurtka mialam, tylko czubek czapki wystawal) i mowi: "o! TEZ tam maluda jest w srodku?" i usmiech ubogi w zeby a ja na to, ze tak, tez maluda i ze nasze maludy to lubia cieplo usmiechnal sie jeszcze szerzej i poszedl w swoja strone. przemile to bylo
    Wiesz nie wiem czemu ale sie wzruszyłam...

Chustonówka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemonka
    Wracaliśmy dziś z poczty w Ineczce. Węzeł z przodu, mój płaszcz rozpięty więc ogony majtały na widoku. Idą z przeciwka trzy panie - dwie młode ( jedna pchała pustą spacerówkę, druga niosła dzieciaczka ) i trzecia ( chyba mama, którejś z młodych ) z psem na smyczy. Mijając nas najstarsza z pan powiedziała: "Choby jakieś Indiany" ( cyt. dosłownie ). Może i byłoby to miłe, ale ton głosu tej pani nie sugerował pozytywnych odczuć :/ Może pani Indian nie lubi? Bo ja lubię
    [color=brown:ua7ek6be]Lemonka ja też lubię "Indiany" a swoją droga to właśnie z podobną reakcją się spotkałam.

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik
    Cytat Zamieszczone przez calineczka
    Cytat Zamieszczone przez dominika79
    Tylko dwa razy usłyszałam komentarz "o boże" i "na pewno marznie w nóżki" (kobieta była ubrana w krótka spódnice i bluzke na ramiaczkach - na dworze 28 stopni )
    Hehe Ty słyszysz o nóżkach a ja ciągle-ojej bez czapki....
    (te same warunki pogodowe )
    Haha, mnie pewien pan (również w podobnych warunkach pogodowych) zapytał patrząc na Antka "Nie zmarznie?" na co ja odpowiedziałam pytaniem "A panu jest zimno?"
    ja takie pytanie zadaje co drugi dzien mężowi jak pyta - a ona nie za lekko ubrana?? z moich obserwacji wynika że wogóle są tendencje do przegrzewania Maluszków..

Ja codziennie odprowadzam z Hania w chuście synka do pierwszej klasy (jak wracamy mała w chuście zasypia, po tem w domu przekładam ja do łóżeczka i śpi do 10-11) a ide po niego juz z wózkiem. W piątek podeszła do mniejedna z mam i mówi"my z innymi mamami sobie tak Pania podziwiamy . szkoda że jak nasze dzieci były małe takich udogodnien nie było.. a jak to słodko wygląda"..
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    KrakĂłw

Domyślnie

noooo, a my jak poszłyśmy w szmacie na szczepienia do szpitala, nota bene zapłaciłam zań 600zł pani pielegniarka zapytała sie mnie czy będe miała za co wrócić do domu, bo wcześniej z kolerzanką między soba szeptały że ja to jakiś bidny margines bo wózka nie mam tylko cós takiego
    ale ogólnie sympatyczne spotkanie .

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZuZaZo
    noooo, a my jak poszłyśmy w szmacie na szczepienia do szpitala, nota bene zapłaciłam zań 600zł pani pielegniarka zapytała sie mnie czy będe miała za co wrócić do domu, bo wcześniej z kolerzanką między soba szeptały że ja to jakiś bidny margines bo wózka nie mam tylko cós takiego
    ale ogólnie sympatyczne spotkanie .
    no tak jak 6 stów im zostawiłaś to nie wiadomo czy będziesz miała za co wrócić
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Uprawnienia umieszczania postów