Strona 176 z 190 PierwszyPierwszy ... 76126166168169170171172173174175176177178179180181182183184186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,501 do 3,520 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

Byłam w kadrach. Myślałam, że będę zmuszona tłumaczyć, że tak - dziecku wygodnie, nie - nie jest ściśnięte itd., itd. Usłyszałam same ochy i achy no i że dawniej też kobiety dzieci nosiły, tylko takich pięknych chust nie było
    Pawel 2006 Milia 2011 Mikolaj 2013

Chustomanka Awatar sowtil
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziś w sklepie czarnoskóry pan zapytał się czy byłam w Afryce, bo jeszcze w Polsce nie widział by na plecach dzieci nosić. Z przodu zdarzało mu się spotkać, ale tak jak w Afryce na plecach to pierwszy raz widzi, a to zdrowo na biodra. Tak fachowo powiedział to zdanie o biodrach, że zastanawiam się czy to nie lekarz. W Warszawie jest sporo lekarzy z Afryki północnej i a Ci których miałam przyjemność spotkać to ortopedzi.
    mąż Krzysztof, synek Wojtek 25.10.2012r, Maleństwo 12.2015/01.2016

Chustonoszka Awatar Dośka

Domyślnie

Zamotałam Potfożycę na placu zabaw w plecak prosty, wracałyśmy do domu już. Pewna pani zatrzymała się na ogrodzeniem i patrzyła jak sie motamy Potem jak wychodzilam, to zaczepiła mnie mówiąc, że ona to sie boi, że węzeł sie rozwiąże i że dziecko mi wypadnie!!! Podziękowałam grzecznie za jej troskę, i pokazałam jak idą poły, że przytrzymują materiał pod pupą córki, jak jest węzeł zawiązany, że podwójny, i że Auri tak naprawdę to sobie w chuście siedzi. Pooglądała, pooglądał i odeszła kręcąc głową ze słowami, ale to pani sobie sprytnie wymyśliła, ręce wolne, dziecko wszystko widzi

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowtil Zobacz posta
    Dziś w sklepie czarnoskóry pan zapytał się czy byłam w Afryce, bo jeszcze w Polsce nie widział by na plecach dzieci nosić. Z przodu zdarzało mu się spotkać, ale tak jak w Afryce na plecach to pierwszy raz widzi, a to zdrowo na biodra. Tak fachowo powiedział to zdanie o biodrach, że zastanawiam się czy to nie lekarz. W Warszawie jest sporo lekarzy z Afryki północnej i a Ci których miałam przyjemność spotkać to ortopedzi.
    mozliwe też ze student medycyny, wielu ich w Polsce studiuje. Na pewno to był ktoś wykształcony a nie pierwszy lepszy.
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja dzisiaj zostałam wzięta za lokatorkę pobliskiego domu samotnej matki i mam wrażenie że chusta miała w tym duży udział
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

pod swoim adresem nigdy nic nie usłyszałam w kontekście noszenia. ale młodemu ciągle mówią ludzie na ulicy „ale ci fajnie”

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka Awatar sowtil
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wiewiórka - wiekowo raczej nie student ale raczej z wyższym wykształceniem bardzo dobrze mówił po polsku i używał bogatego słownictwa. To już mój drugi Afrykańczyk zachwycający się noszeniem
    mąż Krzysztof, synek Wojtek 25.10.2012r, Maleństwo 12.2015/01.2016

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    pod swoim adresem nigdy nic nie usłyszałam w kontekście noszenia. ale młodemu ciągle mówią ludzie na ulicy „ale ci fajnie”
    Mnie sie wydaje, ze ludzie bardzo przychylnie podchodza do noszenia na plecach, prawie codziennie slysze wlasnie to "ale ci fajnie". Kiedy nosilam z przodu, zwykle nikt na nas nie zwracal uwagi.

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja jeszcze slysze "dobrze Ci u mamusi,co?"

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Chustonoszka Awatar faf
    Miejscowość
    gda

Domyślnie

Albo jak śpi zamotane: "o boziuuu..."

Chustofanka

Domyślnie

komentarze z jednego spotkania:

- czy to niebezpieczne?
    -to niebezpieczne !,
    -samemu to się da zawiązać?
    -moje dziecko jest zbyt aktywne na chustę (takie się urodziło)
    -ale to się potem za bardzo przywiąże jak się tak nosi to jest problem

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Najsmieszniejszy komentarz usłyszałam idąc z 11-miesięczna Mia przez cmentarz na wszystkich świętych: ale sobie Murzynka przywiązała! (Z chusty wystawalo Mii afro).
    A tak to standard - czy wygodnie (mi i dziecku), czy sie nie przyzwyczai, nie udusi, nie wypadnie.
    I z każdym dzieckiem juz mi ludzie zdjęcie robili

Mia - 12/10
    Masimba - 03/14
    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muminmamma Zobacz posta
    -ale to się potem za bardzo przywiąże jak się tak nosi to jest problem
    Hehe no wtedy wystarczy poluzować supeł i problemu nie ma
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Ostatnio miałam młodszą w MT na plecach. Zasnęło biedactwo bo pora drzemki była a ja dziewczyny po W-wie ciągałam. Spotkałam w barze z chińszczyzną kumpla, którego nie widziałam naście lat. Tak sobie rozmawiamy chwilkę, starsza się przysłuchuje i nagle on jakoś tak stanął, że zobaczył młodszą i radośnie skwitował: "O. A ty masz tu jeszcze drugie. Na wynos".
    Ostatnio edytowane przez JoShiMa ; 29-05-2014 o 01:27

yena
    Guest

Domyślnie

JoShiMa, komentarz adekwantny do miejsca

Wczoraj byla na zakupach w centrum i nie pamietam, kiedy ostatnio uslyszalam tyle 'oooohhhhh'. winie swoja kolkowa - zdecydowanie dziala najbardziej rozczulajaco, szczegolnie jak siedzi w niej 4-miesieczna kruszyna

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Ja powiedziałam ostatnio Wellyemu, ze jakby chciał sobie nowa babę znaleźć, to nic, tylko z Masimba na spacer w chuscie strasznie sie ludzie za nim oglądają, a szczególnie baby a ze Welly jest rugbista, to jest wielki w barach i 4 kilo Masimby wyglada na nim super rozczulajaco

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chustonówka Awatar wander

Domyślnie

Ja przedwczoraj w ciagu 30 min uslyszalam:
    -"Dobrze jej tak, do cyca przyklejonej"
    -" A nie zimno mu w nozki, ja to sie tak o te dzieci boje"
    -"a to Pani tu dziecko ma, a nie wypadnie? O usmiecha sie, chyba jej dobrze."
    -"tu pod pupa powinna pani bardziej zawinac, ale sprytnie to soboe pani wymyslila, a w kuchni tez pani tak z nią robi?"

yena
    Guest

Domyślnie

wander, gdzieś Ty była przez te 30 minut??? ja tyle uwag przez lata cale nie usłyszałam!

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Pierwszy raz zostałam dzisiaj ostro zganiona za noszenie z tyłu. Stałam sobie na ulicy i czekałam na męża, dopadła mnie jakaś kobieta w średniostarszym wieku, normalnie wyglądająca, czysta, zadbana, schludnie ubrana.

Pani: Przepraszam, jestem znaną pisarką, cały świat zwiedziłam, mieszkałam tyle lat w USA, ale czegoś takiego to na oczy nie widziałam. Żeby tak dziecko traktować, jak jakiś bagaż niepotrzebny, kto to słyszał tak nosić?? Jak już nosić, to tylko z przodu!
    Ja: Cały świat pani zwiedziła, ale do Afryki, Azji czy Ameryki Południowej chyba pani nie dotarła? Przecież tam się tak nosi.
    P: Afryka?! Szczerze pani współczuję, skoro pani z takich miejsc bierze przykład! Ja jestem znaną pisarką, w USA mieszkałam. Znaną pisarką, powtarzam!
    Ja: A jak się pani nazywa?
    P: A po co pani moje nazwisko? Nie podam pani!
    Ja: Mówiła pani, że jest znaną pisarką, może coś czytałam?
    P: Nie powiem pani! Po co pani moje nazwisko? Ja jestem pisarką! I się pytam, jak tak można dzieci nosić?!
    Ja: Przepraszam, ale nie interesuje mnie pani zdanie na ten temat.
    P: A powinno! Jak idiotka dzieciaka nosisz! Nie interesuje cię, że na ciebie wszyscy ludzie patrzą jak na idiotkę?
    Ja: Czy pani się leczy psychiatrycznie?
    P: Ja się leczę?? Ty się leczysz, ty idiotko! Kto by inny tak dziecko, jak jakiś bagaż, nosił? Wracaj do psychiatryka! Idiotka!
    Ja: Pani to się ewidentnie leczy psychiatrycznie. Schizofrenia? Te opowieści o byciu znaną pisarką...
    P: Idiotka! Wracaj do psychiatryka tam tak dzieci nosić!

Po ostatnim zdaniu pani raczyła się oddalić, coś tam jeszcze sobie mamrocząc. W pierwszej chwili zdenerwowałam się strasznie, mało mi ręce nie zaczęły drżeć. Po chwili jednak wyluzowałam, pani chyba miała jednak głębszy problem niż tylko niechęć do chust

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Mist, gratuluję opanowania.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Uprawnienia umieszczania postów