Strona 173 z 190 PierwszyPierwszy ... 73123163165166167168169170171172173174175176177178179180181183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,441 do 3,460 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustonówka
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

U nas same pozytywne reakcje w okolicznych sklepikach. Przez całe lato biegałam z wieelkim brzuchem i wszystkie panie mi dzielnie sekundowały. A jak zaczęłam przychodzić z maluchem w chuście to same ochy i achy. Ale najbardziej zaskoczył mnie bywalec pobliskiego baru zwanego przez nas z M szumnie "mordownią" Stwierdził: bo ja panią od dłuższego czasu tu obserwuję i pani sobie tak radzi, i na zakupy z dzieciakiem biega, i to takie strasznie fajne, że go pani tak blisko nosi. I jeszcze nam dużo zdrówka życzył I tak mnie pan pozytywnie zaskoczył !

Chusteryczka Awatar huskymama
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    bardziej ich oczu
    aha....no mnie hyskymamą rodzice przezywali jeszcze przed ciążą i urodzeniem H bo prowadzimy dom tymczasowy dla psiaków w typie tej rasy więc mi się nick sam nasunął

mary209 takie pijaczki to chyba często piją bo ich nie nosili i im tego brakuje dlatego tak mądrze prawią

Chusteryczka
    Miejscowość
    Lubelskie

Domyślnie

Tak w temacie- bratowa męża widząc małą zamotaną w chuście zaoferowała pożyczenie wspaniałego nosidła po 5 dzieci, z których najstarsze ma 18lat :] "Bo takie fajne, lekkie, i nogi nie takie rozkraczone, no i szybko się zakłada" Grzecznie podziękowałam
    Uważaj, kiedy marzysz o własnym bagienku. Bo możesz wylądować z ogrem w jednym domu.

H.24.08.13

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

beniutka az nie wiem co powoedziec...

my ostatnio spotkalismy kolege na mieascie i spytal "czy male sie w nich nie dusza..." powiedzialam ze oczywiscie noe i ze im wygodnie bo jakby nie bylo to by nie spaly

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

A nas dzis na spacerze zaczepił Pan bo "coś mi z tyłu spada" Oczwiście to "coś" to był ogon chusty

Chustonówka Awatar gatita
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Mnie jakiś czas temu podczas spaceru zaczepiła dziewczyna z osiedla, ze swoim maluszkiem w wózku i z takim jakimś współczuciem mówi: "Co, musisz nosić? No już tu takie były na osiedlu, co im dzieci nie chciały w wózkach leżeć"

Wysłane z mojego Combo przy użyciu Tapatalka

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

"Ty zobacz, kangur!!" powiedział młody jegomość do drugiego jegomościa, widząc mnie wychodzącą z osiedlowego warzywniaka.
    Jesienne dziewczyny: Franka 16.09.2013. i Jagienka 08.11.2015.
    Jesienny Jeremi 08.09.2018.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gatita Zobacz posta
    Mnie jakiś czas temu podczas spaceru zaczepiła dziewczyna z osiedla, ze swoim maluszkiem w wózku i z takim jakimś współczuciem mówi: "Co, musisz nosić? No już tu takie były na osiedlu, co im dzieci nie chciały w wózkach leżeć"
    Dobre!Dobre! W sumie, jak mi sie trafi taki tekst, to powiem, że siedzenie też jej się znudziło :] Pomijam fakt, że ten etap to jeszcze dość odległy jest...
    Uważaj, kiedy marzysz o własnym bagienku. Bo możesz wylądować z ogrem w jednym domu.

H.24.08.13

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ze dwa tygodnie temu w niedzielę na mszy usiedliśmy w pierwszej ławce akurat, bo młoda bardzo chciała zobaczyć szopkę, ksiądz wyszedł z mikrofonem na środek (msza dla dzieci, na czas homilii zbierają się wokół księdza), no i zaczyna kazanie:
    - A bo ja Panią (wskazanie palcem ) widziałem wczoraj, jak szła Pani z maluszkiem w jakimś nosidełku czy chuście, tak blisko z przodu, ciepło, mały czuł się bezpiecznie, blisko serca... - ja , a ksiądz poleciał dalej z wątkiem o Maryi. No i tak zostałam bohaterką niedzielnego kazania .
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustofanka Awatar precikuranowy
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malgos Zobacz posta
    - A bo ja Panią (wskazanie palcem ) widziałem wczoraj, jak szła Pani z maluszkiem w jakimś nosidełku czy chuście, tak blisko z przodu, ciepło, mały czuł się bezpiecznie, blisko serca... - ja , a ksiądz poleciał dalej z wątkiem o Maryi. No i tak zostałam bohaterką niedzielnego kazania .
    To dobrą reklamę ksiądz zrobił chustom
    To musiało być bardzo miłe
    Natalia (03.10.2008), Bartuś (15.04.2013)
    i Alicja
    - aniołek... (06.04.2014- 11 tc.*)

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

to ja Wam powiem, że jeszcze nigdy na FB takiego ruchu u mnie nie było, jak sobie zrobiłam albumik z córą w chuście dziś

Chustofanka Awatar Emi_787
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Poszłam niedawno do pobliskiego salonu fryzjerskiego podciąć końcówki i grzywkę. Akurat trafiłam na 2 panie fryzjerki w wieku 50+, które obsługiwały panie - i jedna, i druga na pewno po 60-tce. Pierwsza reakcja - lament ("czy to dziecko ma czym oddychać?", "czemu te plecki takie ma wykrzywione?", "a czy panią nie boli przy noszeniu?"), potem na spokojnie zaczęłam tłumaczyć, one zaciekawione zaczęły zadawać pytania. Jak się zdziwiły, że trzeba wiedzieć jak chustę zawiązać, one myślały, że ja to sobie tak na chybił-trafił tą chustę przeciągam No i na koniec stwierdziły, że to fajne, bo dziecko jest blisko, czuje mamę, bicie jej serca i ma cieplutko. Wyszłam z salonu nie tylko z poprawionymi włosami, ale z poczuciem spełnionej misji, że uświadomiłam 4 osoby, że w chuście dziecko się nie udusi i że nie działa to źle na kręgosłup dziecka

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

a jak wychodzę na spacer w kurtce dla dwojga z Młodym na plecach to wszyscy (włącznie z moim mężem za pierwszym razem myślą, że mam kurtkę z nosidełkiem w jednym muszę rozpinać i pokazywać chustę

Chustonoszka Awatar Dośka

Domyślnie

Nie cierpię jak lecą za mną tzw. komentarze w przestrzeń, czyli "nie do, ale o i tak głośno, żeby na pewno usłyszała", jak nosze Auri w chuście. Z reguły jak ktoś mówi coś do mnie, to jest to pozytywne, że jak słodko, jak dobrze, jak kangurek, że widać, że dziecko szczęśliwe. Ale, że chustnoszenie zdecydowanie nie jest popularne (przynajmniej w Kaliszu), a oczywiście obcy są ekspertami w opiece i wychowaniu nad wszelkimi dziećmi, to zdarza się, że słysze za swoimi plecami: jak ona to dziecko nosi?! wypadnie jej! kręgosłup mu pokrzywi!(to jak malutka jeszcze była i zawsze wtedy odpowiadałam- już ma krzywy) wyrodna matka (to lubię najbardziej, mój faworyt osobisty) itd itp.
    Generalnie raczej olewam, czasem coś odpowiadam, że język mam niewyparzony to często mało kulturalnie, aczkolwiek bez wulgaryzmów ))

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

jeszcze mnie nikt nie wyzwał na szczęście, współczuję jakoś jak ktoś jedzie z płaczacym dzieckiem w wózku nikt się nie rzuca "na ratunek" bo to takie normalne przecież, a przytulone do mamy to już okrucieństwo w żywej postaci...

Chustofanka Awatar świetlik
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Nowy Duninów

Domyślnie

Ha! Coś w tym narzucaniu swojej wizji jest. Dziś widziałam dzidziola w BBjornie i... nic nie powiedziałam, ale co pomyślałam, to moje

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    jeszcze mnie nikt nie wyzwał na szczęście, współczuję jakoś jak ktoś jedzie z płaczacym dzieckiem w wózku nikt się nie rzuca "na ratunek" bo to takie normalne przecież, a przytulone do mamy to już okrucieństwo w żywej postaci...
    oj, miałam i to... mały zmęczony i głodny, do tego straszny upał - zastanawiałam się, co jeszcze mogę zdjąć z dziecka żeby przestał płakać... i się znalazła Pani Ekspert Wychowywania Cudzych Dzieci :/
    jaki był mój największy błąd jako matki? oczywiście - nie założyłam czapeczki! w wózku, w cieniu, ale czapeczka musi być! co z tego, że jest jakieś 30 stopni... jak nie będzie czapki, to dziecko dostanie udaru! (serio, zastanawia mnie skąd ludzie mają takie pomysły... jak dalece trzeba wyłączyć jakiekolwiek myślenie?!)
    jako że kulturalna jestem, założyłam, że Pani chce dobrze i próbowałam miło ją zbyć ale była twarda... skończyło się na tym, że zasugerowałam jej żeby sama sobie ubrała futrzaną czapę i w niej spacerowała, na co usłyszałam jej "życzenia" żeby mały dostał udaru słonecznego

na koniec tylko dodam, że jak tylko przenieśliśmy się do chusty (a potem ergonomika), problemy z płaczem i marudzeniem ustały. A i jakoś nie trafiła się żadna paskudna sytuacja - raczej same pozytywne

Chustoholiczka Awatar gazetka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

zawiązałam pierwszy raz u mnie na osiedlu (kieszonka w długiej chuście, straszne ogony z tyłu, jeszcze nie wiedziałam co z nimi robić), starszy pan mnie zaczepił i mówi "jakiś ręcznik pani z tyłu zwisa"...
    Janka - jesień 2013, Hanka - sierpień 2016, Leon - październik 2019

Chusteryczka Awatar paulina
    Miejscowość
    90419

Domyślnie

Ostatnio jechałam z J pod koala metrem, do tego,.że ludzie się przyglądają już przywyklam, ale pierwszy raz zdarzyło mi się żeby ktos mi robił zdjęcia
    Kokoszka, 12.2010
    Kokos, 11.2013
    Fi, 3.2016

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paulina Zobacz posta
    Ostatnio jechałam z J pod koala metrem, do tego,.że ludzie się przyglądają już przywyklam, ale pierwszy raz zdarzyło mi się żeby ktos mi robił zdjęcia
    gwiazda!

Uprawnienia umieszczania postów