Strona 155 z 190 PierwszyPierwszy ... 55105145147148149150151152153154155156157158159160161162163165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,081 do 3,100 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yvona Zobacz posta
    Nie chce tu wyjsc na marude, ale takie dzieci tez sie zdarzaja nie wpedzajmy ich mam w poczucie winy z tego powodu
    hahaha wlasnie moj jest taki jak to przeczytalam to zaczelam sie zastanawiac ilu ludziom działam tym na nerwy
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Domyślnie

Padłam z tym tekstem z bazaru

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

W jeden z chłodnych dni mijałam rodzinkę z małym chłopcem. Niunia w chuście, obie w polarze dla dwojga, ja w kurtce, zatem Młoda mało widać. Za plecami słyszę "Mamo, a to dziecko nie ma nózek buuuu!". No to odwróciłam się, kucnęłam i wysunłema obie nózki spod polara i mojej kurtki. Chłopiec sie rozpromienił sie z ulgą i zaczął mamie gadać, że on tez by tak chciał.

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczka33 Zobacz posta
    W jeden z chłodnych dni mijałam rodzinkę z małym chłopcem. Niunia w chuście, obie w polarze dla dwojga, ja w kurtce, zatem Młoda mało widać. Za plecami słyszę "Mamo, a to dziecko nie ma nózek buuuu!". No to odwróciłam się, kucnęłam i wysunłema obie nózki spod polara i mojej kurtki. Chłopiec sie rozpromienił sie z ulgą i zaczął mamie gadać, że on tez by tak chciał.
    Haha, dobrze że chłopca wyprowadziłaś z błędu bo by miał traumę ale zdarzenie cudne!

Chustomanka Awatar marylove
    Miejscowość
    Piotrków Tryb

Domyślnie

A ja myślałam że Wy tu trochę przesadzacie bo za mną nikt się specjalnie nie oglądał do tej pory no i dzisiaj miałam za swoje: podczas krótkiego wypadu do sklepu zatrzymywałam sie 3 razy na "pogadankę", w tym jedna pani niemal wykładu mi udzieliła jak to noszenie pomaga budować więź z dzieckiem i o prawidłowej pozycji, żabce of kors, a jeden dziadek z babcią założyli się z daleka co niosę - dziadek obstawiał piłkę no w każdym razie bardzo pozytywnie.
    a ja nienawykła do takiego zainteresowania na pyt - chłopiec czy dziewczynka - odpowiedziałam że chłopak
    Kalina 14.07.2012 i Beniamin 25.10.2014

Chusteryczka Awatar maroussia
    Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Dziś mój M. mnie rozwalił! Poszliśmy ze święconką, a on nagle mówi: ALE WIOCHA! Z tobą to wstyd iść. Wszyscy się za tobą oglądają! Normalnie Przypomniałam mu, że na początku sam nosił (teraz są sprzeczki i dobre dociąganie i nie chce). Wycofał się i stwierdził, że te chusty to taki lans warszawski. W sumie to się uśmiałam. Dawno nie był z nami na spacerze chustowym i zaskoczyło go aż takie zainteresowanie (akurat wyszło dużo osób z kościoła).

Chustomanka

Domyślnie

Ostatnio wracam z Maksem z placu zabaw. Młody na plecach w ergo. Zaczepia mnie babcia z wnuczką: ooo, jak fajnie chłopiec w plecaczku siedzi A nie jest pani ciężko?
    Więc odpowiedziałam, że jestem matka pociągowa i jestem przyzwyczajona

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maroussia Zobacz posta
    Dziś mój M. mnie rozwalił! Poszliśmy ze święconką, a on nagle mówi: ALE WIOCHA! Z tobą to wstyd iść. Wszyscy się za tobą oglądają! Normalnie Przypomniałam mu, że na początku sam nosił (teraz są sprzeczki i dobre dociąganie i nie chce). Wycofał się i stwierdził, że te chusty to taki lans warszawski. W sumie to się uśmiałam. Dawno nie był z nami na spacerze chustowym i zaskoczyło go aż takie zainteresowanie (akurat wyszło dużo osób z kościoła).
    Hahahaa mój nie-mąż stwierdził ostatnio,że czuje się ze mną jak gwiazda,bo gdzie nie szliśmy to ludzie kampią A najgorzej jest, jak jeździmy do mojej mamy do Kędzierzyna. Kobieta, i to w dredach, i to z dzieckiem, i to w chuście! A jak ubiorę do tego jakieś kolorowe szarawary... sensacja na pół miasta O.O

Za to mnie wczoraj starszy Pan co zwiedzał Kraków spytał,czy może zrobić mi i młodemu zdjęcie, bo fajnie to wygląda, a już dawno nie widział,żeby ktoś w chustach dziecko nosił
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Szłam jak zawsze sobie na spacer z Grzybkiem na plecach, psami, po drodze zakupu i na koniec poczta.
    Mijałam trzy babki z dzieciakami w wózkach, przeklinały coś tam pod nosem na mnie, że wariatka niby...nie wiem, uśmiechnęłam się tylko do pięknych jakże pociech poowijanych w sterty kocy i poszłam dalej.
    Zmierzając na pocztę z daleka zauważyłam jedną z nich - tę najbardziej i najwulgraniej komentującą, jak próbuje się wtachać na pocztowe schody. W centrum miasta trzy poczty, do wszystkich prowadzą konkretne stopnie. Najpierw próbowała wnieść wózek, nic z tego, potem zaczęła zbierać manatki, zakupy, torebkę i wyciągać dziecko. Kiedy doszłam do poczty zdesperowana i obładowana próbowała otworzyć drzwi. Zapytałam, czy może pomóc? Myślała, że dzieckiem we mnie rzuci ze złości!Przeklnęła coś pod nosem i odwróciła się na pięcie. A ja minełam ją i weszłam - razem z psami, bo poczta z zoologicznym połączona
    I tym razem nie z uczuciem triumfy bynajmiej, raczej żal mi jej było. Nie wiem czemu kobiety uparacie wierzą, że dziecko można transportować tylko w wózku....no bo mamy te nie jeden raz mijałam i nie jeden raz słyszałam obelgi na swój temat. Ja bym chyba na jej miejscu zapytała w czym to Pani nosi, bo widzę, że Pani jest łatwiej itd.
    Ostatnio edytowane przez nautika ; 04-04-2013 o 09:59
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziś spotkały mnie same miłe rzeczy: mężczyzna ustępujący mi w tramwaju miejsca z zachwytem powiedział "cuuuudo!", kilka osób miło się uśmiechnęło na nasz widok, a podczas powrotu do domu (również tramwajem) starszy pan zaczął opowiadać, jak to dobrze, że chusty wracają, bo on pamięta, jak go mama nosiła w chuście w kratę i w ogóle, że to dobrze dla dziecka, lepiej niż wózek; że mały czuje serducho mamy, itd...
    Rozśmieszyła mnie tylko sytuacja przy budce z zapiekankami: czekała babcia, jej córka i mały wnusio. Na widok mojego chuściaczka babcia powiedziała do córki: popatrz jak bobas i jak mu dobrze! A jej wnusio w gondolce..
    Ostatnio edytowane przez Pomarańcza ; 05-04-2013 o 21:35
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Kobieta, i to w dredach, i to z dzieckiem, i to w chuście! A jak ubiorę do tego jakieś kolorowe szarawary... sensacja na pół miasta O.O
    Oj, to Ty odjechana jesteś! Ja przy Tobie to mały pikuś!
    PS. Kiedyś miałam ochotę na dredy, ale jakoś nie mogłam się zdecydować, a teraz to już lata nie te.

Chusteryczka Awatar essmay

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marylove Zobacz posta
    a ja nienawykła do takiego zainteresowania na pyt - chłopiec czy dziewczynka - odpowiedziałam że chłopak
    boskie

Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroussia Zobacz posta
    Dziś mój M. mnie rozwalił! Poszliśmy ze święconką, a on nagle mówi: ALE WIOCHA! Z tobą to wstyd iść. Wszyscy się za tobą oglądają! (...) Dawno nie był z nami na spacerze chustowym i zaskoczyło go aż takie zainteresowanie.
    Dziś udało mi się namówić M. na spacerek. Miał małą pod kurtką, zamotaną jeszcze na wierzchu kominem. On jest wielki, więc nic nie było widać (ogon schował pod kurtkę). Nie było osoby, która by się za nim nie obejrzała. Niektórzy wyciągali się, by zajrzeć co on tam ma. Jakoś specjalnie mu to nie przeszkadzało. Strasznie dumny szedł.

Chustofanka

Domyślnie

A mnie jakiś czas temu po raz pierwszy zdarzyła się dłuższa rozmowa na temat chust, z młodą dziewczyną. Od "ooo, jaka słodka", przez "a wygodnie tak?", do "jak sama będę miała dziecko to na pewno sobie chustę sprawię".
    Jestem z siebie dumna, propaguję co dobre.

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Wczoraj na mój widok z dzieckiem w chuście i kurtce dla dwojga kilku gimnazjalistów zareagowało wybuchem śmiechu
    Miłe to to nie było A dzień kiepski miałam...
    2009 2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Wczoraj na mój widok z dzieckiem w chuście i kurtce dla dwojga kilku gimnazjalistów zareagowało wybuchem śmiechu
    Miłe to to nie było A dzień kiepski miałam...
    ze mnie wczoraj chłopcy sie śmiali w szkole (podstawowej), przyzwyczaiłam się chyba już do śmiechu
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczka33 Zobacz posta
    kolejny wyedukowany brzadac

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Na szczescie dzieciaki tutaj maja w nosie takie sprawy kto w czym nosi

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Wracając dziś od chłopaków ze szpitala ze Smokem na plecach spacerowałam do domu.
    Zaznaczam, że młodego nie było specjalnie widać (poza głową)- miałam na sobie cienką kurtkę - więc zarówno młody jak i chusta byli schowani - nóżek też nie było mu widać no ale wracając...
    Stoję przy pasach na światłach, obok sklep pierwszej potrzeby na murku siedzi dwóch mocno wczorajszych panów lubiących odzież z paskami jeden z bardziej pełną drugi z bardziej pustą buteleczką kolorowego %płynu, rozmawiają piękną polszczyzną, dzielą się trunkiem...usłyszałam dzwonek smsa, wyciągam z kieszeni komórkę i odwracam się bo słonko oślepia i nagle słyszę:
    - "o rzesz orzeszek (na potrzeby forum złagodziłam język tubylczy) ale daje w banię"
    - "coś ty, stary"
    - "normalnie mam zwidy -patrz, laska ma dwie głowy"

nie wyprowadzałam z błędu i poszłam przed siebie.
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astro Zobacz posta
    Wracając dziś od chłopaków ze szpitala ze Smokem na plecach spacerowałam do domu.
    Zaznaczam, że młodego nie było specjalnie widać (poza głową)- miałam na sobie cienką kurtkę - więc zarówno młody jak i chusta byli schowani - nóżek też nie było mu widać no ale wracając...
    Stoję przy pasach na światłach, obok sklep pierwszej potrzeby na murku siedzi dwóch mocno wczorajszych panów lubiących odzież z paskami jeden z bardziej pełną drugi z bardziej pustą buteleczką kolorowego %płynu, rozmawiają piękną polszczyzną, dzielą się trunkiem...usłyszałam dzwonek smsa, wyciągam z kieszeni komórkę i odwracam się bo słonko oślepia i nagle słyszę:
    - "o rzesz orzeszek (na potrzeby forum złagodziłam język tubylczy) ale daje w banię"
    - "coś ty, stary"
    - "normalnie mam zwidy -patrz, laska ma dwie głowy"

nie wyprowadzałam z błędu i poszłam przed siebie.
    Super opowieśc!
    Oj bedzie pan to długo wspominał

Uprawnienia umieszczania postów