Strona 154 z 190 PierwszyPierwszy ... 54104144146147148149150151152153154155156157158159160161162164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,061 do 3,080 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewi00ra Zobacz posta
    Miałam niedawno atak nerkowy. Dzień później jeszcze słabo się czułam i na zakupy poszłam z mamą, która uparła się wsadzić Młodą w wózek po dzieciach kuzyna, który jest u niej "zmagazynowny".

Reakcja w KAŻDYM znającym nas sklepie była mniej więcej taka:
    Boże! Dziecko W WÓZKU!
    Coś się stało Pani?
    A czemu ona na kółkach?

Dobre!
    A mnie dziecię me kochane na plecach tym razem umieszczone znowu załatwiło pierwszeństwo w długaśnej kolejce na poczcie
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chusteryczka Awatar essmay

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alassea Zobacz posta
    Dobre!
    A mnie dziecię me kochane na plecach tym razem umieszczone znowu załatwiło pierwszeństwo w długaśnej kolejce na poczcie
    o! też nam się tak raz udało, jedna pani nas przepuściła i miałyśmy pół kolejki z głowy

Chustomanka Awatar BeataZ
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A mnie miła pani w US podpowiedziała, że nie muszę się tak męczyć z chustą bo są fajne nosidełka nawet dla niesiedzących dzieci.

Chustomanka

Domyślnie

Jako że jest zima, to noszę Młodego pod kurtką i z przodu widać tylko czapkę, za to z tyłu spod kurtki wystaje chustowy ogon. Już dwa razy jakaś pani mnie z troską zaczepiała pytając, czy mi szalik nie wypadnie
    Moi Synowie: 09.2006, 04.2009 i 02.2013

Domyślnie

W związku z tematem robiłśmy dziś z bratową zakupy w jednym ze Szczecińskich supermarketów- ja z synkiem w MT i bratowa w Nati ze swoja malutką. MImo tego, źe nosimy się juź jakiś czas nadal ludze patrzą na nas jak na kosmitki.OCzywiście znajdują się takie osoby, które jak juź skomentują-to pozytywnie ale większość jednak widzi w tym coś złego. Nie wspominając juź, źe mieszkamy na obrzezach miasta i kiedy wychodzimy na spacer czujemy wzrok ludz, ktorzy chca nam powiedziec jak wielka krzywde robimy swoim dzieciom. Nie mam pojęcia z jakiego źródła owi ludzie mają informację, że noszenie w chuście czy teź nosidle jest nie zdrowe. POza tym, to mam prawo decydować jak i w czym będzie noszone moje dziecko bez zbędnych opinii obcej pani czy teź pana napotkanego na mieście...

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj na pływalni jedna pani nie mogła się napatrzeć "jak słodko śpi" a jej koleżanka powiedziała, że ma córke która też nosi, cały czas, mimo że dziecko ma juz 7 miesięcy. Może jest tutaj ta chustonoszka?
    Mama VIII 1987 - doradca Akademii Noszenia Dzieci
    Córeczka II 2012

Chusteryczka Awatar paulina
    Miejscowość
    90419

Domyślnie

może nie do końca tu pasuje, ale nie wiem gdzie w sumie:
    sytuacja ze spaceru, Zo idzie, jakieś dziecko w wózku drze się jak szalone, Zo na to:
    o, dzidzia płacze
    -mhm, myślisz że jest smutna?
    -nieeee, nie chce do wózka. chce do chusty!!!
    Kokoszka, 12.2010
    Kokos, 11.2013
    Fi, 3.2016

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Jakoś niedawno idę ja sobie z młodą w chuście, tylko jej łepetynka wystaje spod polara. I z naprzeciwka nadjeżdża radiowóz na sygnale. Zbliżają się do mnie. W tym momencie sygnał milknie, radiowóz lekko zwalnia. Pan policjant wystawia rękę przez okno i pokazuje . Radiowóz nas mija i dobrych kilkanaście metrów za nami ponownie przyspiesza i włącza ponownie koguta. Fajne to było.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    Jakoś niedawno idę ja sobie z młodą w chuście, tylko jej łepetynka wystaje spod polara. I z naprzeciwka nadjeżdża radiowóz na sygnale. Zbliżają się do mnie. W tym momencie sygnał milknie, radiowóz lekko zwalnia. Pan policjant wystawia rękę przez okno i pokazuje . Radiowóz nas mija i dobrych kilkanaście metrów za nami ponownie przyspiesza i włącza ponownie koguta. Fajne to było.
    Vernea!
    Pamiętam Twoje początki ze średniakiem - miałaś same "negatywy" (pamiętam dokładnie, bo się uskarżałaś na stare czepliwe baby, a ja, mieszkająca ulicę dalej i też nosząca, miałam same "pozytywy"...).

Oby tak dalej!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Ze starszymi paniami też już miałam spięcia Tak różowo to nie ma. Ale też było i sporo pozytywów. Ale dla równowagi miałam bardzo niemiłe starcie z młodym człowiekiem w tramwaju, które za żadne skarby nie mógł zrozumieć, dlaczego go POPROSIŁAM (żeby nie było, że wywaliłam) o miejsce siedzące.

A z takich "przygód" z paniami, ale pozytywnych akurat. Jechałam ze średniakiem autobusem i z malutką wówczas najmłodszą w chuście. Młodej niewiele poza czubek głowy wystawało. A do tego zapięta pod polar. Wystaje tylko kolorowa chusta no i ten czubeczek główki. Wzięłam średniaka na kolana bo był tłum. Pani siedząca obok przygląda mi się badawczo. W końcu mówi:
    -Boże, to tam jest dziecko?! A ja myślałam, że jest pani w ciąży i ma pani taki kolorowy szalik!

W tym momencie "szalik" wystawił czubek nosa z chusty, otworzył rozespane oczka i rozwarł paszczękę w dłuuuugim ziewaaaaaaniuuuu. Mina tej pani była cudna.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Reakcja mocno starszej Pani w autobusie:
    Jakaś ta chusta kolorowa! A jaka mocna, mogę dotknąć? A co to za wiązanie wymyślne?
    Za moich czasów to się mocniejszy kawał materiału brało, oplątywało kilka razy i się szło

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paulina Zobacz posta
    może nie do końca tu pasuje, ale nie wiem gdzie w sumie:
    sytuacja ze spaceru, Zo idzie, jakieś dziecko w wózku drze się jak szalone, Zo na to:
    o, dzidzia płacze
    -mhm, myślisz że jest smutna?
    -nieeee, nie chce do wózka. chce do chusty!!!

A. listopad 2012

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja na razie mam same miłe reakcje, moze poza jakas gimnazjalistka ze szlugiem w rece ktora powiedziala "lol, a co to k%&*% jest?" (chcialam jej odpowiedziec ze k^&((* dziecko ale poszlam)

ale duzo osob sie patrzy, dzieci z otwartymui buzkami, ludzie sie usmiechaja i zagaduja i prawde mowiac udaje ze tego nie widze bo strasznie mnie to peszy
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja ze strony dorastającego pokolenia słyszałam same fajne rzeczy,że to fajnie wygląda,i że jak same będą miały dzieci to będą nosić
    Zależy kto na kogo trafi.

http://www.sosrodzice.pl/dlaczego-ni...cka-w-chuscie/

co o tym sądzicie? Przytoczyli tutaj także nasze forum.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

melodi nie czytałam całości ale jeśli chustonoszenie ma być męczarnią dla mamy i dziecka to nic na siłę. Wózkowe dzieci też bywają kochane i szczęśliwe
    Aw temacie - wchodzę sobie z młodym w chuście do sklepu (w którym często robię zakupy) i słyszę:
    "O! jeszcze go pani nosi ?". Wiem,że młody juz taki młody nie jest ale na noszenie jeszcze się załapuje

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

melodi ja tez przeczytalam tak pobieznie i moje wrazenie jest takie, ze jak ktos chce znalezc dziure w calym to zawsze znajdzie

Chustofanka Awatar adea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Ja ze strony dorastającego pokolenia słyszałam same fajne rzeczy,że to fajnie wygląda,i że jak same będą miały dzieci to będą nosić
    Zależy kto na kogo trafi.

http://www.sosrodzice.pl/dlaczego-ni...cka-w-chuscie/

co o tym sądzicie? Przytoczyli tutaj także nasze forum.
    haha melodi ja na ogół tez pozytywnie to byla dziewczyna raczej z gatunku JP, w sumie nie zdziwiła mnie taka reakcja

A artykuł hm... wiadomo, chusty nie są jakimś cudownym wynalazkiem bez wad. Ale najbardziej trafił do mnie argument że "sie brudzi"
    Mały Mysz listopad 2012, Mniejszy Mysz luty 2016

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

dzis pan (mocno wczorajszy) widzac mnie z mlodym w kurtce dla dwoja - stanal i do drugiego pana w podobnym stane - ej ty widziales, juz kurtki z nosidelkami robia, ale ta technika idzie do przodu

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Gdy założymy dodatkowo, że chustę będziemy kilka razy zmieniać, to koszt zakupu będzie dla nas wyższy kilka razy (a zmiana jest konieczna ze względu na posiadanie maksymalnego obciążenia wielu chust oraz z powodu ich formy).
    Co to za glupoty? Z powodu formy chusty? Rany, to sie nazywa szukanie dziury w calym, faktycznie. A o odsprzedawaniu na ebayu i gdzie indziej to nie slyszano?
    No i rany, brudza sie, no faktycznie.
    I co zlego w posiadaniu i wozka i chusty (albo chust?), nie wydam za to na dziesiata pare butow dla siebie albo kolejna wypasiona zabawke dla dziecka. Takie zagladanie do portfela troche nieladne.

Założenie chusty wymaga wprawy oraz czasu. Czasami nawet konieczne jest zapisanie się na specjalne warsztaty/kursy (czasami dodatkowo płatne), na których można się nauczyć tej sztuki.
    No nie od razu Krakow zbudowano, to fakt, ale nie przesadzajmy. Pocwiczyc z jutubem (oj, i tutak kolejna wada, trzeba miec internet, "nierzadko platny" ojojoj) a co do odplatnosci warsztatu, no tak, ktos poswieca nam czas, chyba normalne jest, ze wiaze sie to z jakas gratyfikacja finansowa. No chyba ze wyszczegolnione inaczej.

Trudno sobie również wyobrazić gotowanie z dzieckiem w chuście nad gorącymi garnkami, zwłaszcza wtedy, kiedy dziecko jest coraz ciekawsze i z chęcią łapie wszystko to, co znajduje się w zasięgu ręki.
    maz by sie usmial; on wlasnie wrzucal syna do chusty, zeby w spokoju ugotowac, no ale on na plecy, afykanskim stylem.

Nie wiem kto kobiecie tak "agresywnie przekazywal polityke jedynie slusznego noszenia w chuscie", skoro nadal jest to raczej rzadki widok na ulicach (porownujac wozki).
    No i na koniec :

Dorota, mama dwuletniej Oliwii, orędowniczka zdrowego rozsądku w wychowywaniu dzieci. Nie znosi wypowiedzi o idealnych niemowlakach, które od pierwszych tygodni przesypiają całe noce, nie grymaszą przy jedzeniu, nigdy nie miewają kolek i złych humorów.
    Nie chce tu wyjsc na marude, ale takie dzieci tez sie zdarzaja nie wpedzajmy ich mam w poczucie winy z tego powodu

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

sprzedawczyni n bazarku: "rozwiąże się i pani wypadnie"

Uprawnienia umieszczania postów