Strona 152 z 190 PierwszyPierwszy ... 52102142144145146147148149150151152153154155156157158159160162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,021 do 3,040 z 3783

Wątek: reakcje otoczenia na chusty i pozostale "szmaty"

Domyślnie

mi każdy chce pomagać hihihi
    niby w czym i jak ?

Chustofanka Awatar Blafia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

My dziś z Hanią wracałyśmy z przychodni i po drodze weszłam do apteki, byłam trzecia w kolejce. Pierwsza osoba szybko załatwiła, ale mimo tego drugi pan (ok. 55+) przepuścił nas do okienka. Byłam zaskoczona, bo nawet w ciąży nikt mnie nigdzie nie przepuszczał! W międzyczasie jak farmaceutka szukała leków, to pan zagadywał miło H, a jak wychodziłyśmy i jeszcze raz mu dziękowałam to powiedział tak: "Ależ nie ma za co! Dawniej szanowało się matki z dziećmi, wszędzie wchodziły bez kolejek, a teraz każdy na swoje patrzy" - true true

Natomiast w sobotę byłyśmy na zakupach na pobliskim targu, Hanna w Tuli z przodu. Idziemy sobie zadowolone, a jakaś starsza kobieta (60+) na nasz widok aż przystanęła, siatki z zakupami postawiła i odprowadzając nas wzrokiem z dezaprobatą kręciła głową, jakbyśmy jakimiś odmieńcami były - przykre to było

Domyślnie

aaaaaaaaa przypomniało mi się.... raz kobieta tak szła chodnikiem na wprost nas i jak już się mijałyśmy ona mówi: wyglądała pani z daleka jakby miała jakąś narośl na szyi. hihihi

Chustofanka Awatar Blafia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwetka Zobacz posta
    aaaaaaaaa przypomniało mi się.... raz kobieta tak szła chodnikiem na wprost nas i jak już się mijałyśmy ona mówi: wyglądała pani z daleka jakby miała jakąś narośl na szyi. hihihi
    OMG!
    To ja mam dodatkowo nibynóżki wyrastające z talii

Chusteryczka Awatar maroussia
    Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

To już było: jakaś starsza pani przyglądała mi się w sklepie. W końcu podeszła i powiedziała: myślałam, że pani ma taką wysoką ciążę, a to dziecko!

Czasami słyszę: o jaka słodka! (mała)
    Wiele osób uśmiecha się / dziwi.
    A ostatnio nawet w autobusie ustępują mi miejsce. Córcia większa jest już i bardziej ją widać.

Chustofanka

Domyślnie

U mnie to prawie do wypadków doprowadzam, tak szyje ludzie odwracają... noszenie jest baardzo mało popularne - w nosidełku/chuście widziałam kogoś raz - i to raczej "nietutejszą". Ale ok, większość roku za gorąco...

Za to mój mąż wychodząc na spacer z psem z małą w nosidełku usłyszał raz, że jest najseksowniejszym tatusiem w okolicy.

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

A ja dziś przemykałam po małym miasteczku gdzie ludzie nie są do takich widoków przyzwyczajeni. Reakcje były przeróżne. Od pana w stanie "wskazującym na spożycie" dowiedziałam się, że jestem w przedłużonej ciąży. Hi hi hi. Już w drugim zdaniu mnie przepraszał, że się tak odezwał, ale ja wcale nie odebrałam tego negatywnie. Inna pani orzekła, że to musi być wygodne i wygląda, że się lekko dziecko niesie. No i blisko mamusi. Kilka osób mało się nie przewróciło oglądając się za nami. No i tęskne spojrzenia kilku babć, które dyndając wózkami tkwiły przed sklepami wewnątrz których mamusie usiłowały piorunem zrobić zakupy.
    Ostatnio edytowane przez JoShiMa ; 26-02-2013 o 22:27

Chustofanka Awatar Serfen
    Miejscowość
    Szamotuły, wielkopolska

Domyślnie

Ten widok Pań stojących z wózkiem przed sklepem jak ja do niego wchodzę jest bezcenny

Uwielbiam

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

ja ogolnie czuje sie jak conajmniej gwiazda, bo i mlodzi i starzy i kobiety i mezczyzni sie za mna ogladaja na ulicy

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Moj alzheimer nie pamieta, czy juz sie tu wpisywalam
    Niemniej jednak nadmienie, ze po dlugim nienoszeniu przeprosilam sie z chusta, a starszy syn stal sie fanem "pleckow" wiec poginam i z wozkiem (gdzie mlodszy, a na dolnym krzeselku zakupy albo rupiecie, albo klamoty na plaze a Daniel na pleckach. Ludzie patrza z wielka sympatia, zewszad, jak auta stoja na swiatlach to tez. Jakos sa jeszcze milsi, niz bysmy z samym wozkiem byli. To chyba przez te koale i kangury
    Na bjorny jakos tak nie reaguja, zauwazylam

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Było to spory czas temu, ale podczas jednego wyjścia obskoczyłyśmy i przedszkole, i poradnię ginekologiczną, i aptekę, i piekarnię. W każdym z tych miejsc przepuszczono nas bez kolejki Poza przedszkolem, bo tam w kolejce stać nie było trzeba. W poradni inne czekające po prostu ustaliły, że mnie przepuszczą. A w aptece i piekarni same ekspedientki mnie poprosiły. Szok - gdy chodziłam wcześniej z wózkiem, to nigdy mi się to nie zdarzyło. Nie wiem, sympatię wzbudzałyśmy, czy współczucie...? A Natalce to wtedy widać było tylko kawałek czapy...
    Mama dwóch córek: 2008, 2012

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atorianna Zobacz posta
    ja ogolnie czuje sie jak conajmniej gwiazda, bo i mlodzi i starzy i kobiety i mezczyzni sie za mna ogladaja na ulicy
    Taak...
    Parę dni temu byłam w klinice odwiedzić przyjaciółkę która właśnie urodziła - wyszło na to, że niezamierzenie to ja byłam największą atrakcją (no, moja córka).
    Dziwom i zachwytom nie było końca.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

wczoraj jechałam z małą w MT na pobranie krwi. idąc przez park spotkałam koleżankę z pracy, ona do mnie: "oj , to może ja Ci chociaż torbę poniosę, bo Ci ciężko?" ja, podnosząc obie ręce do góry: "ciężko? dziewczyno, ja jestem WOLNA!!", a jak wracałyśmy przez ten sam park musiałam się na chwilę zatrzymać i widzę dwie starsze panie, które na mój widok zaczęły rozmowę:
    "zobacz, kochana, jak fajnie"
    " tak, tak, przy mamusi najlepiej"
    "a pewnie, i cieplutko, a nie wożą w tych zimnych wózkach [dzieci] zaplątane w koce "
    "i zobacz, jak po tym śniegu wózkiem przejechać?"
    "aj, kochana, ja to wszystko wiem"
    i mijając mnie: "moja wnuczka prawnusię też nosi, to fantastyczne!"

a w poradni to my już jesteśmy "nasze kangurki"
    moje żywioły: Artur-marzec 2009, Magdalena-wrzesień 2011
    "Nie wstyd nie wiedzieć, ale wstyd nie chcieć tej wiedzy uzupełnić."

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Serfen Zobacz posta
    Ten widok Pań stojących z wózkiem przed sklepem jak ja do niego wchodzę jest bezcenny

Uwielbiam
    Wczoraj siedziałam sobie na ławce w parku z Młodą w chuście, bo zasnęła, to nie było komu kaczek oglądać i z zadowoleniem patrzyłam na matki brnące w rozmiękłym sniegu, podczas, gdy ja czułam się taka mobilna.

Chustomanka Awatar podgrzybek
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Na początku nosiliśmy się w elastyku LL kość słoniowa. Była zima, spod kurtki mi ogon wystawał jak szłam, a facet za mną woła "proszę pani, proszę pani - papier toaletowy się za panią ciągnie "
    synek duży XI.2010 i synek mały V.2014

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Ale jaki miły i uczynny pan.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez podgrzybek Zobacz posta
    Na początku nosiliśmy się w elastyku LL kość słoniowa. Była zima, spod kurtki mi ogon wystawał jak szłam, a facet za mną woła "proszę pani, proszę pani - papier toaletowy się za panią ciągnie "

no to się uśmiałam - Kurczę, będę się teraz zastanawiać czy kiedyś kupić tak jasną chustę.

Chustonoszka Awatar Ika

Domyślnie

Tekst mojej babci dzisiaj na widok Mai w kolkowej- "wyglada jak mały Murzynek"

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Babka w autobusie ( najwyraźniej kiedyś już nas widziała)
    - A nie chciałaby Panie wóżka może, bo ja widzę, że Pani ciągle tą córę nosi. Ja mam po wnuczce, dobry jeszcze jest.

Tak, bo trzeci wóżek nieużywany mi potrzebny!
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

moze trzeba bylo wziac i puscic na bazarek

Uprawnienia umieszczania postów