Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: szorty wełniane ManyMonths

Mieszany widok

Domyślnie ManyMonths szorty i spodenki

Szukałam wątku o tych szortach, ale nic się nie ukazało mym oczom, dlatego pytam się Was, czy ktoś miał te szorty ewentualnie spodenki?

Jak u nich z trzymaniem wilgoci?
    Jak się trzymają na pupie? W opcji same szorty i koszulka (brak podtrzymującego body) spadną z pupy po kilku praniach?
    A może da się wszyć gumeczkę w środek?
    Jakie wrażenia estetyczne?
    Miłe, czy bardziej szorstkie w dotyku?

Mam nadzieję, że któraś z Was je miała

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

rzeczywiście trudno coś znaleźć, aż dziw bo co jakiś czas się przewijają, sporo dziewczyn ma/miało (no ale nazwa MaM za krótka, Many Months czy dawna nazwa Baby Idea też trudne dla szukaja...)

Miałam spodenki dla syna, jak już chodził - nic nie ciekło, niby on już rzadko siusiał i szybko zmieniałam formowankę, ale generalnie dziewczyny chyba sobie chwalą - to są z 2 warstwy "karbowanej" wełny - są grubaśne, miałam znacznie cieńsze niecieknące wełniaki; nic się nie rozciągnęło i nie spadało z pupy (ja przy synku generalnie nie używałam dużo bodziaków, a zapiętych to już w ogóle rzadko ), prałam ręcznie, ale wątpię żeby przy pralce miał się ściągasz jakoś rozluźnić... mi się podoba, że jest ściągasz a nie gumka, nie ściska brzucha;

oprócz spodenek synek ma też kominiarkę od nich, to ta sama wełna (tylko jedna warstwa) - nie zauważyłam żeby go gdziekolwiek gryzło, ja lubiłam jedno i drugie, na synka drugiego czekają już jego własne spodenki i kominiarka (niech żyją bazarek i wymianki)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka
    Miejscowość
    już nie Gdańsk

Domyślnie

ja ma sporo z MaM spodenki krótkie i długie 2 szt.
    wyglądają na pupie ładnie, nie spadają i wystarczy rzeczywiście koszulka. Kominiarka super córka już 2 rok nosi, z bluzeczki wyrosła, ale teraz wskoczył w nią synek
    Wszystko piorę w pralce, zdarza się, że ręcznie, ale tylko spodenki, ponieważ je najczęściej zakładam

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja mam spodenki. Dla mnie super. W domu nie używałam i nie używam właściwie żadnego innego otulacza. Dobre i na dzień, do szaleństw podłogowych, sprawdzają się też w nocy. Wysoki ściągacz super chroni plecki. Ja przy ponad rocznym, chodzącym już dziecku wciągnęłam gumkę (jest dziurka), bo trochę spadały, ale moja córka raczej drobna jest.
    Na długo starczają, rosną razem z dzieckiem U nas M-ka od 3-4 miesiąca do odpieluchowania służyła. S-ka od noworodka nam służy już 9 miesiąc, teraz takie rybaczki mamy i myślę, że do roku albo i dłużej będziemy używać.... aż szorty będziemy miały
    Miłe w dotyku, z dwóch warstw wełenki.
    Jedyny minus... nie są wieczne. U nas na kolankach przy raczkowaniu się przetarły, więc naszyłam łatki i druga myka w ozdobionych mym rękodziełem...
    Ja polecam.
    Mama wspaniałej czwórki: '02 '04 '10 '12

Domyślnie

ja mam dla F takie mniej wiecej do kolan i sa rewelacyjne - najlepszy wełna na wielo!!!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

miłe w dotyku, mięsiste, porządnie uszyte, nie zmieniają kształtu, nie spadają. moje ulubione wełniaki - także w roli otulacza.

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

znalazłam taki wątek:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...s-jako-otulacz

i przy okazji pytam czy komus ten wełniaczek przeciekał, czy trzeba go lanolinować, bo ostatnio nam przeciekł totalnie?
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Domyślnie

fensterka, każdy otulacz wełniany, czy szorty wełniane trzeba lanolinować. Każdy w końcu kiedyś zacznie przeciekać.
    Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

to wiem, ale myślałam że ten wełniak babyidea jest tak wyśmienity, nie do zdarcia, no i lanolinowanie mnie ominie, no cóż, trzeba się wdrożyć w temat
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Uprawnienia umieszczania postów