Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Kieszonki Wonderoos i NB Stuffable - opinie

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Kieszonki Wonderoos i NB Stuffable - opinie

Witam!
    Chciałabym kupić kieszonkę dla synka (1 rok), mam 1 BumGenius i jestem zadowolona, ale te są trochę tańsze i może też dobrze się sprawdzają. Jakie są wasze doświaczenia?

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie Re: Kieszonki Wonderoos i NB Stuffable - opinie

Mam jedną NB stuffable one-size i oto czym się różni od BG:
    - ma dodatkowe falbanki przy nogach
    - dziura do wkładania wkładki nie ma zabezpieczenia przed wyłażeniem tejże
    - nie ma do czego przylepić rzepów na czas prania. Skutek: pranie pieluchy w "docelowym" kształcie

Na razie używana zaledwie kilkukrotnie, ale już zdołała powstrzymać mega-kupę przed inwazją na śpiochy
    I mam wzorek w cętki - to lubię!
    Moim zdaniem porównywalne do BG, tylko wkładki gorsze, ale to można zmienić (bo NB to też kieszonka, więc włożysz co zechcesz)
    Asinus asino pulcherrimus

Chustomanka Awatar pasquda
    Miejscowość
    Warszawa

Wonderoos uzywam, sa zapinane na napy, wiec lepiej sie prezentuja po wielu praniach. Ja je kupilam uzywane w bdb stanie. Sa bardziej miekkie od BG, mniej sztywne,ale tez troche inaczej skrojone, wiec inaczej leza niz BG. Nam BG nieco wzynaja sie w udka, a Wonderoos nie.BG latwiej zalozyc-zapinanie nap troche trudniejsze niz rzepA, wonderoos nie maja zabezpieczenia przy dziurze do wkladania wkładki,ale z kolei szersze wkładki wchodzą bez problemu,w BG węższy jest ten tunel wkladkowy
    Zakończyłyśmy cysianie w wieku okrągłych 4 lat
    M1 X 2007, M2 V 2016

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

mamy obie. w wonderoos wkladka czasem sie przemieszcza jak mlody bardziej szaleje. i troche sie sama pielucha 'rozlazi' - uzywamy najwiekszy rozmiar na dlugosc a dosc maly na szerokosc i czasem te boki wylaza. ale ogolnie sa Ok.

stuffable - nie za bardzo lubie. te gumki naokolo swietnie 'przewodza' wilgoc, a schowac do srodka jakos sie je srednio udaje. troche sie tez odgniataja na nodze. no i rzepow nie ma gdzie zapiac do prania. zamiast oryginalnych wkladek uzywam wkladek do BG, lepiej chlona.

w sumie to trzeba samemu poprobowac - bo co soba - to inna opinia...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Mi się też nie podobała NB stuffable. Mojemu dziecku odciskały się te gumki na udach. Aha, moim zdaniem po kilku praniach wyglądała na bardzo zużytą. A BumGeniusy po wielu praniach świetnie się trzymają.

Chustonoszka Awatar czteryszczęścia
    Miejscowość
    Warszawa

My też nie polubiliśmy Stuffable - Franio ma bardzo delikatną skórę - miał ją tylko raz na noc jak był jeszcze maleńki - skutek - maleńkie blizny po mega odparzeniu od gumek jeszcze teraz widzę
    Kasia, mama Szymka (31.08.1998), Zosi (18.05.2003), Mani (29.05.2006) i Franka (21.03.2008)
    Doradca Noszenia ClauWi®, certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
    www.kolebkanatury.pl

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

mi też NB Stuffable się nie podobało. przeciekała, a poza tym rzepy się łatwo odpinały.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Cytat Zamieszczone przez Agnen
    rzepy się łatwo odpinały.
    potwierdzam
    Asinus asino pulcherrimus

Chustofanka
    Miejscowość
    Wars Sawa

ja jestem zdecydowanie bumgeniusowa
    mam jedna NB w pantere i jest calkiem fajna
    tylko jak dziewczyny pisaly may minus za brak rzepow do prania i te falbanki-wzynanki wkolo nozek

wonderosy czekam na pake, ale slyszalam same plusy
    Ignacy 16.12.2006 Lula 13.11.2007

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Wonderoos sa absolutnie cudowne. maja bardzoi miękki polarek i super duże wkładki. moje ulubione pieluszki od dzis a miałam już NB i Bumgeniusy i PD moim zdaniem biją na głowę dwie pierwsze (obie nam przeciekały:/) takie same lub ciut lepsze niż PD.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

wszystkie pieluszki dłuugo testowałam, zanim wprowadziłam do sklepiku.
    jesli chodzi o jakość to bumGEnius i wonderoos sa absolutnie porównywalne. wonderoos są lepsze dla dzieci o masywnych udach, są też szersze w kroku. bumGenius można zacząć stosować prawie od urodzenia (jeśli dziecko ma powyżej 3 kg), wonderoos da u noworodka sporą pupę.
    podstawowa różnica to zapięcie: bG na rzepy. wonderoos na napy. jeśli chodzi o chłonność to nie zauważyłam różnicy.

jeśli chodzi o nature babies to zgadzam się z waszymi opiniami. miała to być taka tańsza opcja kieszonki, którą chciałam mieć w sklepiku. nie jest to zła pieluszka, ale w porównaniu bg, czy wonderoos traci. ma za to piękne wzornictwo. odciskanie gumek to kwestia budowy dziecka.

osobiście uważam, że dobrze jest mieć mix różnych marek .
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Dziękuję za odpowiedzi, w końcu kupiłam Wonderoos. Pieluszka jest fajna, może nie tak zgrabna jak BG (gorzej się dopasowuje przez te napy) ale za to wydaje mi się troszkę większa i chyba nam dłużej posłuży. Wkładki są super: duże i chłonne. Polarek rzeczywiście bardzo miękki, nawet po kilku praniach. Polecam!

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

a czy komuś jeszcze wonderoosy nie starczają na noc??
    Michał.02 i Tymon.08

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Piciolka, masz na myśli jeden wonderoos na całą nockę? Bo u mnie nic nie ma szans wytrzymać całą noc. Ostatnio znowu muszę się wspomagać jednorazówkami, bo mi teraz wkłady nie schną ... U mnie dwa wonderoosy na noc by może wytrzymały, jeśli by je podrasować dodatkowymi "mocnymi" wkładami typu polar konopny lub coś innego mocno chłonnego.

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

jeden właśnie, młody WRESZCIE prawie w nocy się nie budzi i mowy nie ma żebym go rozbudzała przewijaniem, dorzucę coś jeszcze do środka w takim razie i zobaczymy
    a może wkłady wonderoosowe konopne są lepsze, co? używa ktoś?
    Michał.02 i Tymon.08

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

woonderos bardzo fajne dla strszego dziecka są, bardzo chlonne i szersze co mi bardzo odpowiada, ale całkowicie nie sprawdziły mi się maluszku

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Lubię bardzo, ale bardziej do spania, głównie na noc, bo dość szerokie są i duuuża pupcia się robi. Nie wyobrażam sobie na mniejszym dziecku, ale my używamy tak od 10-11 kg i jest super! Niestety nie wiem, co robię źle, ale mikropolarek szybko mi się strasznie zniszczył Nie wpływa to na używanie, ale estetycznie - tragedia
    Aaaa, i były noce, że nie dawał rady Ale wtedy formowanki nas ratowały. Ale ogólnie moja ulubiona pieluszka do spania, zwłaszcza ze względu na świetne wkładki!

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

lubie wonderoosy, ale glownie wlansie do spania...bo powiekszaja jednak pupke...

ale jak chodze do Klubu Mam - a tam moje dziecko szaleje, nie zwraca na mnie uwagi, a jak probuje do niego podejsc do sie odgania ode mnie...
    a spotkanie trwa blisko 3 godziny...
    o zmianie pieluchy moge zapomniec...
    wiec wonderoos czesto ejst tez grany na takich wyjsciach na spacerach...

a tego NB Stuffable nie znam...
    ale z nb jestem niezadowolona, wiec moze lepiej...(?) nie wiem
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chusteryczka

Domyślnie

mamy kieszonke wonderoos i szczerze to jak ją zobaczyłam, to przeraziła mnie wielkośc pieluchy i wkladek. generalnie jesteśmy zadowolone, chłonnośc jak najbardziej, ale ze względów estetycznych jednak stawiam na flipy z wkładkami, czy itti bitti sio.
    K. 2009M. 2012

Chustonoszka

Domyślnie

Uwielbiam Wonderoosy. To moje numer jeden (ex aequo Mini-Maxi). MIękkie, wygodne w obsłudze, nie szmacieją Na noc rewelacja, żadne inne nie chłoną aż tak

Uprawnienia umieszczania postów