Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Manduca czy nosidło Storchenwiege?

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Manduca czy nosidło Storchenwiege?

Mam złożyć zapotrzebowanie na prezent dla córci i chcę jedno z dwojga. Będę nosić dopiero za jakiś czas, teraz jeszcze Kasia jest za mała na wszelkie nosidła i używamy chusty.
    Mała jest z tych większych dzieci - długa i dość ciężka. Jej siostrze też zawsze brakowało centyli w skali.
    Mam dać szybką odpowiedź w sprawie prezentu - co będzie lepsze.
    Proszę pomóżcie
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    Mam złożyć zapotrzebowanie na prezent dla córci i chcę jedno z dwojga. Będę nosić dopiero za jakiś czas, teraz jeszcze Kasia jest za mała na wszelkie nosidła i używamy chusty.
    Mała jest z tych większych dzieci - długa i dość ciężka. Jej siostrze też zawsze brakowało centyli w skali.
    Mam dać szybką odpowiedź w sprawie prezentu - co będzie lepsze.
    Proszę pomóżcie
    ja mam manducę i zawsze będę ją chwalić i polecać
    tego drugiego nie znam
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka Awatar Madisa
    Miejscowość
    Lepiej nie mówić...

Domyślnie

Hahaha, a ja do kompletu mam to drugie, ale nie widziałam Manduki
    Nosidło Storcza jest hybrydą, górne pasy są wiązane, lepiej się w związku z tym dopasowuje, ale trzeba za każdym razem wiązać spowrotem, a ergonomik się ustawi i z grubsza jest (zaraz pewnie dostanę za to stwierdzenie patelnią od doradczyń...).
    Regulacja szerokości panela jest dość fajnie rozwiązana, na dole w środku jest wciągnięta taśma, którą za pomocą dwóch sprzączek można zmarszczyć nadmiar materiału, żeby pasował do szerokości nóżek, ale na wysokość są możliwe tylko dwie "pozycje", z których dłuższa i jedyna w sumie wygodna dla dziecka ma 50 cm (licząc bez szerokości pasa biodrowego). Aby osiągnąć krótszą z wysokości panelu trzeba zasunąć suwaczek nad kapturkiem, co tworzy taką wrzynającą się w środek pleców bułę (coś na kształt tego co osiąga się wciskając połowę pieluchy na karczek dziecka do kieszonki). Jeśli ta buła wypada na karku jakiegoś maluszka to może i fajnie, ale jak wypada pod pachami większego dzidzia to trochę lipa.
    syn 2010, blog sporadyczny, wiara w życie pozaforumowe coraz silniejsza

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi Może jeszcze ktoś pls?
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

A ja znam obydwa i to nie sa nosidła, które mozna postawic w jednym rzedzie.

Obydwa są na swój sposób fajne . Manduca nie ma regulacji panela na szerokosc (na długość ma mniej wiecej taka sama jak opisała Madisa dla Storchenwiege). Manduci nigdy bym nie uzyła dla maluszka ponizej 8 kg. Storchenwiege mogla bym sie skusic.

Poza tym, Manduca to nosidło (wszedzie sprzaczki), a Stoechewnwiege to hybryda (góra jak w MT), wiec inny rodzaj wygody - co kto lubi

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja bym postawiła na hybryde
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Uprawnienia umieszczania postów