Tak pytam bo nigdy takiej nie mialam i pewnie dlatego nie doceniam. Na co, tzn. jakie wiazania robicie z takich chust na tyle czesto by warto bylo wydac kase na taka krotsza??? ... czuje ze cos mnie omija bo ja zawsze na 6tkach jechalam![]()
Tak pytam bo nigdy takiej nie mialam i pewnie dlatego nie doceniam. Na co, tzn. jakie wiazania robicie z takich chust na tyle czesto by warto bylo wydac kase na taka krotsza??? ... czuje ze cos mnie omija bo ja zawsze na 6tkach jechalam![]()
Kangurek, plecak prosty, plecak z węzłem pod pupą, kangur na boku - ja wiązałam takie. Najczęściej plecak prosty
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Plecak prosty, a wiążę go w 95 przypadkach na 100
W związku z czym mam głównie 4, reszta to piątki.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Plecak prosty. Szybko się wiąże, a przy krótkiej chuście nic się nie majta między nogami. Przy dwulatku którego podczas jednego spaceru wiązałam po kilka razy (bo trochę na nogach, a trochę nogi bolą) sprawdzały się bardzo krótkie chusty. No i w torbie mniej miejsca zajmuje niż 6.
jak chcesz sprobowac to skrobnij priw - mam jedna 4 na stanie (aare z welna)![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Ja miałam ubiegłego lata niecałe 3 metry katji, do wiązania na biodrze. Leżała taka związana już, jak była potrzeba, to tylko ją zarzucałam przez ramię, dziewczynkę wkładałam i włala! Zastosowanie jak kółkowej, tyle że ja obsługi kółkowych nie opanowałam nigdy w stopniu zadowalającym
Z tej katji, mozna bez problemu zawiazac plecak prosty z wezlem pod pupa, ale do tego wiazania, lepsze sa chusty ciensze, latwiej zawiazac wezel pod pupa. Czemju chusty krotkie sa praktyczne, bo zabieraja malo miejsca, bo nie walaja sie ogonami po ziemii, moga robi za szal, jak wiatr zawieje. Jak dziecko stabilnie siedzi, to chyba mozna juz zrezygnowac z koszmarnie dlugiej szostki i przesiasc sie na 4, albo i 3. Ja dzieki 3,5 metrowej chuscie opanowalam plecak prosty, im mniej materialu do ogarniecia tym szybciej zalapalam to wiazanie.
Odkąd dziecko skończyło rok i przesiadło się na plecy wiążę głównie plecak prosty i siodełko z pętelką na biodrze z 4-ek, a niedawno nabyłam 2-kę i odkryłam plecak prosty z węzłem pod pupą - dla mnie ogromną zaletą jest to, że łatwo jest go ściągnąć - jak zwyczajny plecak, nie muszę rozwiązywać chusty. Na biodro taka też krócizna jest dla mnie wygodniejsza na szybkie założenie, niż pouch (chociaż dziecko mam wybitnie pouchowe, sam z siebie chce być noszony tylko w pouchu na biodrze).
Z 4-ki starsze dziecko można jeszcze zawiązać w kieszonkę z węzłem pod pupą z przodu.
Generalnie, im starsze dziecko, tym krótsze chusty![]()
z niespełna trzymetrowej jade wiąże plecak prosty i kangura, na biodro też się nada