Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: konkurs- jak długo schną pieluchy bambusowe:-)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    u mnie kieszonki (bez kaloryfera bo PUL) dokładnie CZTERY doby. Formowane schłyby zapewne tydzień ale na tę okoliczność odpaliłam kaloryfer w jednym pokoju i schły DWIE noce (bo na dzień kaloryfer out). Ktoś da więcej?
    Tydzien??? U mnie TB Flexitots i Bamboozle jak wywiesze dajmy na to dzis rano to jutro po poludniu/wieczorem sa suche. Bez ogrzewania, ale w cieplym salonie (piekna ozdoba btw). Mam pralko-suszarke ale suszylam tylko raz prefoldy i wklady, nastawilam na najkrotszy program 40-minutowy i byly dalej wilgotne wiec nie wiem jaki to ma sens A czekanie 180 minut i zmarnowanie mnostwa pradu na najdluzszy program jakos mi sie nie widzi:/ A Flexi i tak suszyc w suszarce nie mozna
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustomanka

Domyślnie

u mnie formowanki bambusowe schną 1dobę max do 1,5 ALe są maxymalnie rozkładalne na części
    AIO chyba nie wyschłyby nigdy i zbutwiałyby przy okazji.

Suszaraka też mi się marzy

Chustofanka Awatar morla1
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja mam mnóstwo AIO i uwielbiam, suszę w łazience i zadna nie schnie dłuzej niz 1,5 doby. Kaloryfery w mieszkaniu jeszcze zakręcone..

Guest
    Guest

Domyślnie

suszarka sufitowa jeżeli chodzi o tempo suszenia jest rewelacyjna
    żałuje ze nie mam gdzie jej powiesić w łazience choć ozdoba tez marna ale chyba lepsza niż balkonowa w pokoju
    przy drugim dziecku wymyśliłam sobie suszarkę pionową czy jak to się zwie i będę ją wstawiać pod prysznicem ( bo mam spory) i tak jest spora wentylacja
    tak czy siak robi mi się w mieszkaniu za ciasno

Domyślnie

znaczy się wygrałam konkurs, który sama ogłosiłam?
    może w nagrodę kupię sobie szuszarkę i będzie robiła za stolik kawowy

no tyle schnie u mnie, naprawdę, wiem że robicie wielkie oczy. Na szczęście nie zaczęły śmierdzieć ale efekt jest tak, że non stop kolor wiszą u mnie pieluchy, jedne dosychają, inne się w tym czasie piorą i suszą...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a jak one tak bardzo długo schną, to nie mają potem takiego "zapaszku"?
    a zwyczajne prania?
    kiedy robisz i wieszasz i schną?

wydaje mi się, że te różnice w czasie schnięcia biorą się z trzech rzeczy:
    - tego jak bardzo są odwirowane (u mnie to 1400)
    - jak ciepło jest w domu/mieszkaniu
    - jaka jest wilgotność powietrza.

Chustonówka
    Miejscowość
    Skawina

Domyślnie

Wy tam o babusach i innych a ja dwa dni temu zawiesiłam tetrę na balkonie i nadal wilgotna dzisiaj wstawiłam suszarkę do pokoju.

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja mam w domu suszarnie-pomieszczenie koło pralni z szafa na zimowe ciuchy i sznurami pod sufitem i 2 rozkładanymi suszarkami okno uchylone 365 dni w roku 24h/na dobe i zimą kaloryfer na max ale jak zawali się ja praniem-ja wypiore wszystkie praniowe zaległośi i mama wypierze to zaczyna wolniej schnąc w łazience mamy kaloryfery te z poziomych rurek i tam troche rzeczy suszymy ręczniki-bo nasz robi za wieszak na ręczniki i to co ma szybko przeschnąc latem sznury na ogrodze a jak wszystkiego mało bo przyjechali z wakacji rodzice my mamy mnustwo prania bo pada i Rózka wszystko brudzi do tego pieluchy i milion ubrań dzennie Różki bo popusci-odpieluchowywana jest to jeszcze strych babci pod dachem więc upał latem i robimy tam przeciąg-latem formowanka napakowana schław pare godzin teraz dłużej
    ale teraz nie żałuje kloryfera odkręcić na suszenie bo i tak oszczędzamy -ciepłą wode mamy np z kolektorów słonecznych
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów