Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 47

Wątek: konkurs- jak długo schną pieluchy bambusowe:-)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

U nas wkłady schną całe wieki czyli jakieś 3 doby co dla mnie jest masakrą, nie wiem jaka jest wilgotność ale mamy caly czas 20 stopni w mieszkaniu

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

omg...
    moje kieszonki (ale z polarem, nie z bambusem) schną przez noc, a mikrofibrowe (te naprawdę grube) wkłady schną niecałą dobę...

Domyślnie

to u mnie syntetyczne niecałe dwie doby, może półtora. Ta część wew jest sucha bardzo szybko ale zewnętrzna schnie dłużej. Za to wkład do BG ten długi wciąż schnie....od poniedziałku.....W zasadzie mogłabym uznać, że jest już suchy

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    u mnie kieszonki (bez kaloryfera bo PUL) dokładnie CZTERY doby. Formowane schłyby zapewne tydzień ale na tę okoliczność odpaliłam kaloryfer w jednym pokoju i schły DWIE noce (bo na dzień kaloryfer out). Ktoś da więcej?
    Tydzien??? U mnie TB Flexitots i Bamboozle jak wywiesze dajmy na to dzis rano to jutro po poludniu/wieczorem sa suche. Bez ogrzewania, ale w cieplym salonie (piekna ozdoba btw). Mam pralko-suszarke ale suszylam tylko raz prefoldy i wklady, nastawilam na najkrotszy program 40-minutowy i byly dalej wilgotne wiec nie wiem jaki to ma sens A czekanie 180 minut i zmarnowanie mnostwa pradu na najdluzszy program jakos mi sie nie widzi:/ A Flexi i tak suszyc w suszarce nie mozna
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustomanka

Domyślnie

u mnie formowanki bambusowe schną 1dobę max do 1,5 ALe są maxymalnie rozkładalne na części
    AIO chyba nie wyschłyby nigdy i zbutwiałyby przy okazji.

Suszaraka też mi się marzy

Chustofanka Awatar morla1
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja mam mnóstwo AIO i uwielbiam, suszę w łazience i zadna nie schnie dłuzej niz 1,5 doby. Kaloryfery w mieszkaniu jeszcze zakręcone..

Guest
    Guest

Domyślnie

suszarka sufitowa jeżeli chodzi o tempo suszenia jest rewelacyjna
    żałuje ze nie mam gdzie jej powiesić w łazience choć ozdoba tez marna ale chyba lepsza niż balkonowa w pokoju
    przy drugim dziecku wymyśliłam sobie suszarkę pionową czy jak to się zwie i będę ją wstawiać pod prysznicem ( bo mam spory) i tak jest spora wentylacja
    tak czy siak robi mi się w mieszkaniu za ciasno

Domyślnie

znaczy się wygrałam konkurs, który sama ogłosiłam?
    może w nagrodę kupię sobie szuszarkę i będzie robiła za stolik kawowy

no tyle schnie u mnie, naprawdę, wiem że robicie wielkie oczy. Na szczęście nie zaczęły śmierdzieć ale efekt jest tak, że non stop kolor wiszą u mnie pieluchy, jedne dosychają, inne się w tym czasie piorą i suszą...

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

EDIT bo bzdurę napisałam
    mimo że grzejnik drabinka mega gorący i wszystko schnie na nim w mig to bambus po nocce na gorącym grzejniku dalej mokry ;p tzn. wkładka prawie sucha, ale kieszonka formowanka wilgotna

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta
    a tak mi przyszło na myśl- może kupiłabyś takie suszarki na kaloryfer? nie jest to drogie (ok. 20zł/szt.), a zawsze mozna wiecej prania przy źródle ciepła powiesić. my właśnie w takowe zainwestujemy
    mam i polecam super
    a w sezonie grzewczym na noc zawieszam w dzieciowym pokoju bo fajnie można zwiększyć trochę wilgotność powieszonym praniem

Cytat Zamieszczone przez Lamia Zobacz posta
    Dziewczyny przy okazji tego tematu zapytam: czym sprawdzacie wilgotność powietrza w mieszkaniu? sa jakies specjalne mierniki do tego?
    a w temacie - u mnie bambus schnie 1,5 doby, stoi w pobliżu grzejnika
    higrometrem ;p
    Ostatnio edytowane przez Pastela ; 17-10-2011 o 08:48
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustomanka Awatar Ulakowa
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

dziewczyny, jeśli chcecie i tak wymienic pralkę, a nie chcecie inwestowac w pralko-suszarkę, to polecam pralkę z blatem do suszenia. Nie jest to suszarka, ale do podsuszenia czegos jest idealna, zwlaszcza jak jeszcze kaloryfery nie grzeją.
    Ja mam elektroluxa, koszt mniej wiecej taki jak zwyklej pralki.
    Lipcowa Córka (2010) i Styczniowy Synek (2014)

Uprawnienia umieszczania postów