U nas wkłady schną całe wieki czyli jakieś 3 doby co dla mnie jest masakrą, nie wiem jaka jest wilgotność ale mamy caly czas 20 stopni w mieszkaniu
U nas wkłady schną całe wieki czyli jakieś 3 doby co dla mnie jest masakrą, nie wiem jaka jest wilgotność ale mamy caly czas 20 stopni w mieszkaniu
omg...
moje kieszonki (ale z polarem, nie z bambusem) schną przez noc, a mikrofibrowe (te naprawdę grube) wkłady schną niecałą dobę...
Tydzien???U mnie TB Flexitots i Bamboozle jak wywiesze dajmy na to dzis rano to jutro po poludniu/wieczorem sa suche. Bez ogrzewania, ale w cieplym salonie (piekna ozdoba btw
). Mam pralko-suszarke ale suszylam tylko raz prefoldy i wklady, nastawilam na najkrotszy program 40-minutowy i byly dalej wilgotne wiec nie wiem jaki to ma sens
A czekanie 180 minut i zmarnowanie mnostwa pradu na najdluzszy program jakos mi sie nie widzi:/ A Flexi i tak suszyc w suszarce nie mozna
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
u mnie formowanki bambusowe schną 1dobę max do 1,5ALe są maxymalnie rozkładalne na części
![]()
AIO chyba nie wyschłyby nigdy i zbutwiałyby przy okazji.
Suszaraka też mi się marzy![]()
Ja mam mnóstwo AIO i uwielbiam, suszę w łazience i zadna nie schnie dłuzej niz 1,5 doby. Kaloryfery w mieszkaniu jeszcze zakręcone..
suszarka sufitowa jeżeli chodzi o tempo suszenia jest rewelacyjna
żałuje ze nie mam gdzie jej powiesić w łazience choć ozdoba tez marnaale chyba lepsza niż balkonowa w pokoju
przy drugim dziecku wymyśliłam sobie suszarkę pionową czy jak to się zwie i będę ją wstawiać pod prysznicem ( bo mam spory) i tak jest spora wentylacja
tak czy siak robi mi się w mieszkaniu za ciasno![]()
znaczy się wygrałam konkurs, który sama ogłosiłam?
może w nagrodę kupię sobie szuszarkęi będzie robiła za stolik kawowy
no tyle schnie u mnie, naprawdę, wiem że robicie wielkie oczy. Na szczęście nie zaczęły śmierdzieć ale efekt jest tak, że non stop kolor wiszą u mnie pieluchy, jedne dosychają, inne się w tym czasie piorą i suszą...
EDIT bo bzdurę napisałam
mimo że grzejnik drabinka mega gorący i wszystko schnie na nim w mig to bambus po nocce na gorącym grzejniku dalej mokry ;p tzn. wkładka prawie sucha, ale kieszonka formowanka wilgotna
mam i polecam super
a w sezonie grzewczym na noc zawieszam w dzieciowym pokoju bo fajnie można zwiększyć trochę wilgotność powieszonym praniem
higrometrem ;p
Ostatnio edytowane przez Pastela ; 17-10-2011 o 08:48
Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.
dziewczyny, jeśli chcecie i tak wymienic pralkę, a nie chcecie inwestowac w pralko-suszarkę, to polecam pralkę z blatem do suszenia. Nie jest to suszarka, ale do podsuszenia czegos jest idealna, zwlaszcza jak jeszcze kaloryfery nie grzeją.
Ja mam elektroluxa, koszt mniej wiecej taki jak zwyklej pralki.
Lipcowa Córka (2010) i Styczniowy Synek (2014)