Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: zapach pieluch

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Honorata
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Wygrzebuję, bo mi ręce opadają. Będzie nie o Moltexach, a o wielorazówkach. Ale od początku:

syn ma 9 miesięcy. Sześć miesięcy zajęło mi opracowanie wielorazowego zestawu idealnego - brak przecieków w dzień i w nocy, brak odciskania, walory estetyczne pieluch zachowane - wielki sukces. Pod koniec szóstego miesiąca zaczęły się zęby, a wraz z nimi problem: pieluchy zaczęły niemiłosiernie śmierdzieć już po jednym małym siku. I tak jest do dziś, choć zęby ma tylko dwa (bo górne od dwóch miesięcy nie mogą się przebić). Zrezygnowałam w nocy z wielo, bo nie mogłam koło niego spać bez odruchu wymiotnego.

Teraz mam problem, bo zaczniemy chodzić do klubu mam, chciałabym mu ubierać wielo, ale nie chcę, żeby inne osoby czuły od niego smród. Czy jest jakiś patent na to, żeby (chociaż w dzień) pieluchy aż tak nie zajeżdżały?

(dodam, że po praniu nic nie śmierdzi, więc nie jest to kwestia konieczności strippingu/złogów/niewłaściwej pielęgnacji)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Honorata Zobacz posta
    Czy jest jakiś patent na to, żeby (chociaż w dzień) pieluchy aż tak nie zajeżdżały?

(dodam, że po praniu nic nie śmierdzi, więc nie jest to kwestia konieczności strippingu/złogów/niewłaściwej pielęgnacji)
    skoro to nie kwestia prania to jest jeden taki patent - poczekać, aż dziecku zęby wyjdą

(a wątki o smrodku wielorazówek też są)

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

A czy nie jest tak ze nawet jak swiezo wyprane pachna, to nie ma koniecznosci, zeby je doglebniej wyczyscic z proszku? Moje taz co jakis czas zaczynaja strasznie jechac ale wtedy wrzucam wklady na 90 z kwaskiem, potem reszta na 60 bez niczego i problem znika .
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    A czy nie jest tak ze nawet jak swiezo wyprane pachna, to nie ma koniecznosci, zeby je doglebniej wyczyscic z proszku? Moje taz co jakis czas zaczynaja strasznie jechac ale wtedy wrzucam wklady na 90 z kwaskiem, potem reszta na 60 bez niczego i problem znika .
    Ja też piorę wkłady w 90 stopniach co jakiś czas albo w sodce albo z kwaskiem. Potem dorzucam resztę i wstawiam też na 60 z odrobiną proszku. I wstawiam dodatkowo krótkie pranie bez niczego. I na jakiś czas smrodek znika.
    mama Patryka 11.07.2006 i Juliana 09.05.2012

Uprawnienia umieszczania postów