przyjaciółka chce kupić wełnianą chustę, będzie w niej nosić okruszka 2-miesięcznego.
poradźcie, które z dostępnych (czyli stosunkowo łatwych do znalezienia) wełenek nie gryzą? oprócz kaszmirków didkowych?
przyjaciółka chce kupić wełnianą chustę, będzie w niej nosić okruszka 2-miesięcznego.
poradźcie, które z dostępnych (czyli stosunkowo łatwych do znalezienia) wełenek nie gryzą? oprócz kaszmirków didkowych?
kaszmirki natkowe
Mam japana i nie gryzie nic a nic.
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Wełny Nati (starsze paski są w miarę dostępne), Teviot.
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
A Savanna?
Jacuś 23.04.2011
Martynka 21.09.1998
Generalnie Natki uchodza za niegryzace, a Didki za gryzace. Indio kupfer faktycznie b. delikatny. Tylko tragicznie nie nośny. Wrzynał mi sie w ramiona przy 4 miesięczniaku, wiec się go szybko pozbyłam.
Paski Nati, kaszmiry Didka, jak alpaka to nie wiem...
Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.
Melduję, że alpakowe rybki nie gryzą![]()
Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)
UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE
Nati nie gryzą. Mam miasteczko wełniane.
didkowe katja, aere (mnie) nie gryzą, dawno temu dotykałam wełniane skowrony i trudno było mi sobie wyobrazić motanie w coś tak gryzącego (choć może zamotane nie są aż tak złe?)
pasiaki, żakardy (sweet place, grecja), kaszmiry (japan) nati - wszystko, z czym miałam do czynienia absolutnie niegryzące. Przy czym grecja najmilejsza - bardzo mięsista, i ogólnie natki chyba nieco milsze (nie, żeby didkowym wełnianym pasiakom czegoś brakowało, ale mając katję sawannę trzymam dla maluszka, który kiedyś - mam nadzieję - nastąpi).
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
moss welenkowy pogryzl mi corke potwornie, ku mojej rozpaczy olbrzymiej.
welenkowa grecja nati nic a nic. w nati welenkowych o miekkosci stanowi bawelenka, absurdalnie wrecz przytulna.
My probowalismy miasteczkoale maly tak strasznie plakal i probowal sie wyrwac z chusty, ze musialam odpuscic
Moje odczucia... czulam, ze to nie bawelna
ale nie zeby sie nie dalo nosic... wiec chyba wszystko to bardzo indywidualna sprawa
![]()
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
W Didkowej zeszłorocznej Dyni też jest wełna z merynosów i mnie ona nie gryzła, przynajmniej delikatniejsza była niż Natur z wełna, ale Natki są zupełnie inaczej tkane sa b. zwarte, i wg mnie przez to się jednak trudniej dociągają niż rzeczona wcześniej Dynia. Może poszukać faktycznie jakiegoś kaszmiru Indio ( chyba wisi na bazarku) Albo zdecydować się na jakąś mieciuteńką bawełne albo bawełnę/jedwab np. Nino TS. Pozatym Natki sa szersze. To na dłużej starcza, ale przy 2 miesięczniaku może być kłopotliwe.
wełenki Didka mnie gryzły, jedynie kaszmir natur Atelki był inny.
Jeżeli wełna niegryząca to merynosowa, czyli Nati![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Dzięki Wam bardzo.
Kaszmir Kupfer to mój nawet wisi (a właściwie wisiał, bo zdecydowałam się go wypożyczyć pewnej mamie, tyle, że... nie tej, co pożąda wełny). Z innymi wełnami, poza natkowymi jaskółkami, które były faktycznie niewiarygodnie wręcz przyjemne, nie miałam do czynienia.
Zrobię sobie listę, przedstawię przyjaciółce propozycje, a potem będziemy polować
Matysia, przyjaciółkę mą znasz, uparła się na wełnę![]()