Cytat Zamieszczone przez kozucha Zobacz posta
Witam serdecznie i bardzo proszę o poradę nie wiem czy mogę się tu dopisać.
Chciałabym zacząć nosić moją 4 miesięczną córeczkę w chuście i nie wiem jaką wybrać. Nigdy wcześniej nie chustowałam i nie wiem czy dam sobie radę. Od kilku dni przeglądam różne fora i opinie i mam mętlik, a żadnego doświadczenia. Myślę o chuście tkanej, myślę że mała jest już za duża na elastyczną
Już prawie się zdecydowałam na chustę bebelulu repalu, ale naczytałam się że bardzo sztywna i nadaje się raczej dla starszego dziecka i doświadczonego rodzica.
Więc Znalazłam chustę AlMelle tkaną splotem skośnokrzyżowym ale pomyślałam że może lepiej troszkę dołożyć i kupić używaną mało lenylamb tylko bawełnianą czy z bambusem?
na temat tej drugiej wiele ochów i achów czytałam, ale nie samych.
i jaka długość dla nas 168cm wzrostu rozm.42 mała ok.7kg
Nie chciałabym nic drogiego bo nie wiem czy sobie poradzę.
Tak jak dziewczyny piszą najlepiej na początek używaną i złamaną Ja zakupiłam używanego Girasola jestem trzecią właścicielką, więc chusta jest złamana i nie mam problemów z dociąganiem. Jeżeli chodzi o rozmiar to mam 165 cm wzrostu i noszę rozmiar 42/44 chusta ma 4.6 przy kieszonce zostaje mi ogon wiszący do uda (śmiesznie wygląda spod kurtki, próbowałam wiązać również proste X i tu zostaje mi strasznie długi ogon, następną chustę wybrałabym jednak 4.2. Nie mam niestety porównania z innymi chustami, ale ta na początek mnie nie zniechęciła i dobrze sobie z nią radzimy.