Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Bolą mnie plecy

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie Bolą mnie plecy

Ostatnio bolą mnie plecy w okolicach łopatek, nie chcą przestać, od kilku dni mnie bolą. Mam stany zwyrodnieniowe w kręgosłupie szyjnym i lędźwiowo-krzyżowym, ale to chyba nie od tego mnie boli. Częściowo może jest to spowodowane tym, że raz synka zawiązałam za wysoko w 2x. I zabawne jest to, że jak noszę to mnie nie boli raczej, jak Maćka odwiążę i w czasie snu bardziej. I co wy na to?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

nie do końca, bo ja nie noszę na plecach jeszcze i mój syn ma 6kg
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

dawaj fotki w akcji
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Wiewiórka, ja miewam takie bóle między łopatkami od dźwigania (raczej z przodu) ale też od ...... biustonosza. Kupuję zawsze dobrze dobrane, ale jak mnie już zaczyna boleć to wiem, że stanik się rozciągnął i nie trzyma dobrze biustu. Nie umiem Ci wytłumaczyć na jakiej zasadzie się to odbywa ale tak jest. Wystarczy, że zdejmę biustonosz, a ból znika po kilku minutach. Inaczej jak się podźwignę, wówczas boli i to właśnie w nocy.
    Może powinnaś pomyśleć o wizycie u specjalisty...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A mnie dzisiaj połamało Ostatnio w związku z chorobą Miłosza noszenia było co niemiara (na przodzie). Dodam, że mój smyk waży już 12 kg. Wiążę dość ciasno. Wygodnie mi, więc to raczej nie chodzi o samo wiązanie. Musiałam jednak nadwyrężyć jakiś mięsień w okolicach krzyża, bo czuję ciągły tępy ból Odcinek piersiowy też pobolewa, ale to nic w porównaniu z krzyżem. Trudno mi się nawet schylić, o podnoszeniu Miłosza nie wspominając. Grr...

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

Tez mam silne bóle między łopatkami, promieniujące także na barki i szyję, często nie mogę ruszyć głową. U mnie to niestety napięcia w mięśniach spowodowane stresem, obciążeniami, ale nie noszeniem w chuście. Chodzę na masaże do fizykoterapeutki i powoli z tego wychodzę. Gimnastykuję się po 15 min dziennie, staram się nie garbić(to moja zmora).
    Jeśli mówimy o tym samym, to bez masaży i zmiany stylu życia się nie obejdzie.
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Uprawnienia umieszczania postów